F 6 TIPOV AKO SI SPRAVIŤ KRAJŠIE JESENNÉ OBDOBIE + 7 recenzií na super voňavé kozmetické produkty - Aďulik Sun

6 TIPOV AKO SI SPRAVIŤ KRAJŠIE JESENNÉ OBDOBIE + 7 recenzií na super voňavé kozmetické produkty

 Ahojte


Jeseň pre mňa znamená obdobie dažďa, no aj krásnych farieb. A práve pre tie farby jeseň milujem. Rada chodím s rodinou práve aj na výlety do prírody. Vždy ma farby dokázali fascinovať a dobiť energiou. Už keď som bola dieťa, som milovala obdobie, keď sme na výtvarke lepili listy a hrali sa s ich farbami a výsledkom boli nejaké obrazy. Kreativite sa tu hranice nekládli a to si ma získalo. Ale čím som bola staršia, tak tým prichádzala taká tá "jesenná depka". Týmto nechcem zľahčovať depresiu (chorobu) - ak sa vám zdá, že ju máte, navštívte odborníkov. Ale ja mám na mysli tentokrát "depku", také to len smutné obdobie, ktoré prejde po chvíľke. Nič vážne. Našla som si pár vecí, ktoré mi vždy pomohli a s tými sa tu s vami idem dnes podeliť. Okrem toho si dáme recenzie aj na moje obľúbené produkty, tak poďme na to! 




Nie vždy pre mňa jeseň bola príjemným obdobím ako je to dnes. Kedysi som ju nemala rada. Hneď z viacerých dôvodov. Hlavný dôvod bol dážď a zima. Celkovo som bola nastavená, že všetko je zlé - také negatívne myslenie. A to som ja väčšinou bola tá pozitívna. Ale našla som si pár vecí, ktoré mi pomáhajú. A dnes vám dám mojich pár tipov. Tak sa na to poďme pozrieť a budem rada, keď v komentári zanecháte váš tip ako lepšie zvládnuť jeseň! Teším sa na vaše tipy... 


                       
Sprchový gél od značky Ziaja (brusnica a divoká jahoda) a Xpel Fresh Start sprchový gél
Darčeková kazeta Kneipp peny do kúpeľa 



PRAVIDELNÝ HORÚCI KÚPEĽ S PRODUKTAMI, KTORÉ MAJÚ SILNÚ, RELAXAČNÚ VÔŇU 




Môj prvý tip je určite horúci kúpeľ ako taký. Horúci kúpeľ či sprcha dokážu divy. Môj mozog vtedy absolútne vypne a nerieši somariny - som vo vlastnom svete. Samozrejme, aj studená sprcha má svoje čaro, ale tá horúca voda vo mne evokuje pocit relaxu, kúpeľov a pohody. A ja si vaňu rada spríjemňujem s rôznymi produktmi. Ideálne s produktmi, ktoré majú silnú vôňu - či bylinkovú alebo takú relaxačnú, jemne sladkú. Okrem toho preferujem v tomto období produkty, ktoré moju pleť vyživia a teda okrem umytia ju zanechajú aj krásne čistú, vyživenú a voňavú... 



Horúci kúpeľ ja preferujem častejšie ako obvykle a naozaj si ho idem pravidelne. Milujem pocit, keď do horúcej vody vkladám moje telo pomaly a cítim ako každá bunka sa mi uvoľňuje. Milujem to. A mali by ste to skúsiť aj vy. Dnes máme k dispozícii rôzne produkty, ktoré vám kúpeľ (ale aj sprchu) dokážu spríjemniť - bomby do kúpeľa, krásne voňavé peelingy, sprchové gély či peny do kúpeľa. A aby som nezabudla aj na soľ do kúpeľa. A na tieto produkty si dáme teraz krátke recenzie, lebo ja som si mohla vybrať na eshope elnino.sk a vybrala som si moje stálice. 


Ako prvý tu máme sprchový gél od značky Ziaja s vôňou brusnice a divokej jahody. Poviem vám, že toto keby cítite, tak odpadnete - ale v dobrom. Taká krásna, výrazná sladká vôňa, ktorá prerazí trocha aj po kúpeli, ale nie je dlhotrvajúca. Sprchový gél oblbne vaše zmysly, vypnete hlavu a budete sa cítiť ako niekde v sade. Za krásnu vôňu a samozrejme účinný gél zaplatíte iba necelé 3 eurá a máte produkt vo veľkosti 500ml. Aplikátor je klasický, nádoba je mäkká, takže produkt sa ľahko nanáša. Jemne pení. Moja pleť nie je po ňom vysušená. 


Ako druhý tu máme osviežujúci sprchový gél od značky Xpel Frest Start s vôňou kokosu. Tento sprchový gél má vrchnák priamo do gymu alebo niekde do kúpeľov, keďže sa dá zavesiť, takže mu pridávam body za praktickosť. Toto je pre mňa vôňa leta - kokos. Ale jemne výrazný, žiadny extrém. Vôňa limetky k tomu dodáva super sviežosť. Taktiež stojí necelé 3 eurá a je vo veľkosti 400ml. Tento sprchový gél mi nevysušoval pokožku, jemne penil, ale na pokožke bol veľmi príjemný a krásne sa aplikoval. Nádoba je pevnejší plast, ale dobre sa aj tak stláča pri aplikácii. 


Darčeková kazeta (ale aj mimo darčekovej kazety) skrýva v sebe peny do kúpeľa od značky Kneipp vo veľkosti 100ml (3krát) a to peny do kúpeľa Dream Time, Good mood a Happy time - out. Tieto peny do kúpeľa vám spravia taký zážitok z vane, že odpadnete druhýkrát. Okrem krásnej vône, vás ohúria aj bohatou penou. Stačí málo produktu a jemne zafarbia vodu (záleží koľko vody si dávate) a spravia jemnú, no bohatú penu. Mne najviac vonia Good mood pena do kúpeľa, ktorá je veľmi svieža. Ja mám rada značku Kneipp a moja kúpeľňa je plná ich produktov. Môžem vám niekedy ukázať. Majú aj super sprchové gély. Ak hľadáte penu do kúpeľa s jemnou vôňou, tak vám odporúčam Dream Time. Darčeková kazeta stojí niečo cez 10e. 


                           
Sprchová pena od značky Kneipp Goodbye Stress 
Uriage čistiaci olej pre normálnu a suchú pleť 



Ako ďalší produkt tu máme sprchovú penu - niečo ako sprchový gél, ale je to pena (niečo ako pena na holenie čo sa týka konzistencie). Upokojujúca sprchová pena Goodbye stress stojí okolo 6 euro a je vo veľkosti 200ml. Táto pena je super, lebo stačí vám jeden strek na celé telo. Aplikátor navyše nepúšťa veľa produktu, takže aj šetríte. Mňa zaujala tým, že má vegánske zloženie, neobsahuje parafíny, silikóny či mikroplasty alebo minerálne oleje. Taktiež nebola testovaná na zvieratách. Aj samotný výrobca píše, že je vhodná aj na holenie. Okrem toho teda nevysušuje pokožku, čo je dobré. Je veľmi ľahká a umývanie s ňou je aj zábava. 


Čistiaci sprchovací olej od značky Uriage vo veľkosti 500ml nájdete na eshope za necelých 10e, pričom tento produkt je veľmi praktický - je vhodný na telo, no aj tvár. Okrem toho krásne čistí telo, nevysušuje ho, nemám zároveň pocit ani mastnosti a je vhodný aj na tvár. Veľa blogeriek ho používa na čistenie tváre. Ja nie som olejový typ (čo sa týka tváre), ale mám pocit, že by to mohlo fungovať. Tento olej je vhodný pre normálnu a suchú pleť. Krásne pleť vyčistí, nevysušuje a ani nedráždi. Mne sa netvoria ani červené fľaky (tí, čo neviete, tak oleje mi na tvári robili fľaky v minulosti). Tento olej tiež by mal posilňovať kožnú bariéru a neobsahuje mydlo. Toto by som neodporúčala citlivej pleti, keďže je jemne, naozaj jemne parfumovaný. Aplikácia je jednoduchá - má aplikátor pumpičku. 


Ak niečo milujem počas jesene, tak sú to kúpele so soľou. Značka Kneipp ich má hneď niekoľko, no môj favorit je určite táto levanduľová, ktorá vám prevonia pomaly celý byt či dom. Naozaj krásne, veľmi výrazná vôňa, zafarbí aj vodu a roztopí sa do posledného zrnka. Ja mám vo veľkosti 500g. Nájdete ju na eshope za necelých 7 euro. Naozaj spĺňa to, že vám upokojí myseľ a prídete na iné myšlienky. Naozaj zažijete pokoj. 


A ak niečo ešte patrí ku kúpeľu, tak je to peeling tela či tváre. Ale keď sa bavíme o tele, tak určite odporúčam tieto od značky Dermacol. Akýkoľvek si vyberiete, nešliapnete vedľa, lebo krásne voňajú, dobre sa rozpúšťajú a spravia to, čo sľubujú. Nájdete ich na webe za necelých 5 euro vo veľkosti 200g. Odporúča sa používať jedenkrát za týždeň. 


Soľ do kúpeľa od značky Kneipp - levanduľová 
Peeling na telo od značky Dermacol 



PRAVIDELNÁ SKINCARE RUTINA ČI INÁ RUTINA 


Keď mi je najhoršie, tak hľadám svoju disciplínu a potrebujem rutinu. Či už v práci, vo voľnom čase alebo pri skincare. Ono nejde ani o tú činnosť, ale o to, že niečo zvládate a máte potom dobrý pocit. Určite vám odporúčam si spraviť rutinu či rannú alebo večernú a aj mimo kozmetiky. Netreba mať 10 krokovú rutinu v kúpeľni. Ono rutina môže byť aj váš zvyk ako vyzerá vaše ráno. Určite si stanovte nejaký postup, podľa ktorého sa budete riadiť. Určite vám to pomôže v dni, keď sa vám nebude chcieť nič robiť, no vaša hlava vás podporí, že toto "musíte", lebo to tak robíte vždy. Verte mi... 


CHOĎTE VON NA VÝLET - HOCIKAM 


Nemám rada slovo "solo date", ale teraz ho použijem. Ak aj nemáte s kým ísť, tak choďte samy. Urobte si radosť. Nepotrebujete nikoho, aby s vami niekde išiel. Choďte na výlet, zažite niečo či choďte na koncert alebo len tak sa prejsť. Kdekoľvek. Tieto časy, kedy sme samy nám dokážu upokojiť krásne myseľ a dostať sa k takej vnútornej rovnováhe. Ak sa bojíte ísť niekde samy, tak si pustite hudbu na plné a tancujte si v izbe či spievajte. Dostaňte zo seba von ten stres, hnev na všetko a všetkých. Ani jeden vám za to nestojí... 


                           
Vysoké Tatry - Lomnické sedlo 



SPRAV SI HORÚCU ČOKOLÁDU ČI ČAJ A PREČÍTAJ SI ZOPÁR STRÁN 



S tým predchádzajúcim bodom súvisí aj tento bod. Ak nie si pripravení ísť sám von, tak to pokojne sprav doma - uvar si kávu, čaj či horúcu čokoládu, zabaľ sa do deky a prečítaj si zopár strán v knihe či si pozri dobrý seriál, ktorý si odkladal už niekoľko mesiacov. Venuj čas sebe. Ja si rada kúpim niečo dobré, niekedy aj kvety a zalomím to u mňa v posteli s filmom. Najkrajšie večery. Čas, ktorý venuješ sebe sa ti vráti. Niekoľkokrát. Každý z nás občas potrebuje vypnúť a je to občas aj potrebné. 


DAJ SI DETOX OD SOCIÁLNYCH SIETÍ A ZAPNI SEBA 


Máš činnosti, ktoré večne odkladáš? Vypni sociálne siete a zapni seba. Zapni pre seba svoj softvér a dokonči všetko, čo máš začaté. Konečne si uprac tú skriňu, uprac si aj izbu či sprav si ten nákup oblečenia, ktorý odkladáš, keď bude správny čas. Teraz je ten čas. Rob radosť sebe. Ak rád varíš, tak si navar. Ak rad športuješ, tak choď sa prejsť či zabežať alebo rovno do gymu. Sprav to. Nepremýšľaj, ale choď. 


SPRAV NIEČO ŠIALENÉ A VYSTÚP Z KOMFORTNEJ ZÓNY 


Sprav niečo šialené, no legálne. Sprav niečo, kto by na teba nikto nepovedal a ani ty sám, no v kútiku srdca vždy si vedel, že by si to chcel. Ja som sa tak dostala na niekoľko turistík vo Vysokých Tatrách či som si zabežala v Starom Smokovci. Prekvap sa. A vyčarí ti to úsmev... 


                       
Bilíková chata vo Vysokých Tatrách 
Beh v Starom a Novom Smokovci 


                       
Niekde vo Vysokých Tatrách na spomínaných turistikách 



Pamätaj, že nejde ani tak o tie činnosti, ale o to či nám robia radosť. O to ako sa cítime, keď to robíme. Rob to, čo sa teší. Pracuj na sebe, buď milý k ostatným, no nezabúdaj na seba. A áno, aj TY si dôležitý. Dúfam, že sa vám moje tipy páčili a možno nejaké aj využijete. Je to o tom, čo pomáha mne. Ak chcete, hoďte do komentára to, čo pomáha vám. Teším sa na vaše komentáre... 

A nezabudnite, je jedno či ste samy alebo s niekým... buďte samy sebou a robte veci, ktoré robia vám radosť. 


xoxo
Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Horké koupele, výlety, čaj - miluju to! :D :) Někdo podzim nesnáší, ale já si ho každoročně užívám. :)) Super tipy. :)

    OdpovedaťOdstrániť