F Keď sa v káve dokážete vyžiť! (Kávy z eshopu www.coffeein.sk) - Aďulik Sun

Keď sa v káve dokážete vyžiť! (Kávy z eshopu www.coffeein.sk)

Ahojte :) 

 
Poznáte tie rána, keď ráno ledva stanete a potrebujete poriadny šálok kávy? Ja tieto rána mávam vždy a je úplne jedno či idem do školy alebo vstávam o 10 ráno a budem iba doma. Kávu musím mať vždy! Taký malý rituál... Inak vždy pred kávou si dajte aspoň 2dcl vody, aby vám káva neškodila a hneď bude chuť oveľa lepšie. Ja si osobne dávam aj po pití kávy, no to je už na každom z vás. Mala som možnosť vyskúšať kávu z eshopu www.coffeein.sk. Tento eshop predáva kávu, ktorá je pražená na Slovensku, takže ešte aj podporujete slovenskú ekonomiku. Eshop  tiež ponúka kávy, ktoré nie sú jednoduché čierne, ale predáva kávy z rôznych kútov sveta, takže akúsite trochu exotiky. Ak by ste chceli viac informácii, tak určite sa pozrite na ich FB stránku, kde je množstvo informácii. A dokonca ak nemáte radi nakupovanie na internete a bojíte sa, že vám to nepríde, tak aj tak môžete vyskúšať túto kávu, keďže majú aj svoj kamenný obchod, ktorý sa nachádza v Bratislave, no pre viac info sa pozrite na FB stránku kamenného obchodu, kde je všetko dôležité – okrem toho, že si tam kávu môžete dať, tak si ju môžete aj kúpiť. A to je výhoda! 


Čo sa týka celkového eshopu, tak je prehľadný a hľadajú sa tam kávy veľmi jednoducho. Tiež vám pomáhajú značky vedľa kávy, vďaka ktorým sa dozviete ako si kávu pripraviť, resp. v akých strojoch ju spraviť. Mne sa stránka páči, keďže pôsobí prehľadne a naozaj ľahko sa mi hľadali kávy. Dve som si vybrala ja a dve mi zaslal priamo majiteľ tohto obchodu, takže som sa tešila na prekvapenie, ktoré mi poslali. Kávy prišli v poriadku zabalené a nijako sa nepoškodili. A aké sú moje pocity z konkrétnych káv? 

Ako môžete samy vidieť, tak aj balenie samotnej kávy pôsobí aspoň na mňa veľmi ekologicky. Balenie je jednoduché, no vyníma sa na poličke. Káva sa odporúča pomlieť čo najviac na jemno a tiež sa odporúča mlieť pred použitím, keďže vôňa kávy sa rýchlejšie „odparuje“, keď je káva už pomletá. :) 




Táto káva ma hneď upútala vôňou. Tá vôňa je veľmi intenzívna, no zároveň veľmi príjemná. Túto kávu som si zamilovala a práve túto kávy som zaradila na prvé miesto zo všetkých skúšaných káv. Čo sa týka chuti, tak je veľmi ostrá a je tam na prvú chuť niečo exotické, kyslé. Na obale som sa dozvedela (náročky som to čítala neskôr, až po ochutnaní – aby som vedela posúdiť, čo tam naozaj cítim), že tam je korenistá ostrosť, čo celkom sedí. Naozaj je tam niečo veľmi zaujímavé a práve s týmto ma to zaujalo. Jediné, čo som tam necítila je to hrozno, no to možno príde časom, keď budem túto kávu piť dlhšie. Ešte by som chcela dodať, že všetky kávy som pila aspoň  5-krát (pijem kávu dvakrát denne) a hneď som si zapisovala, čo som cítila. 

COFFEEIN – SPRING ESPRESSO BLEND 

Na túto kávu som sa najviac tešila. Káva má byť cítiť brusnicami, višňou, čerešňou a tiež horkou čokoládou. Predstavte si tú chuť! Paráda. No táto káva ma trošku sklamala. Asi by som ju zaradila na štvrté miesto, keďže ma s ničím nakoniec neohúrila. Možno som sa veľmi tešila a potom som zostala sklamaná. Nech som pila tú kávu ako dlho som chcela, tak to ovocie som tam necítila. Neviem či mám niečo s chuťovými bunkami. Horkú čokoládu som tam cítila. To bola krásna chuť, no mala som pocit, že pijem čokoládu a nie kávu – chuť čokolády bola potlačená, takže bola v pozadí, no napriek tomu som ju tam cítila na rozdiel od spomínaného ovocia.



 

Na obale píšu, že je to 80% Arabica a 20% Robusta. Táto káva by mala mať orechové tóny a malo by tam byť cítiť aj bobuľové ovocie. Ja som tam bobuľové ovocie necítila. Jemná vôňa orechov tam bola, no skutočne bola veľmi jemná. Táto káva bude hlavne pre milovníkov horkej chute, keďže toto je zatiaľ najviac horká káva, ktorú som kedy skúšala a to som skúšala už niekoľko zvláštnych káv, keďže kávy milujem. Táto káva vás skutočne prebudí, keďže tá horká chuť by postavila aj slona na nohy! 


Táto káva je 100% Arabica. Táto vôňa by mala krásne a intenzívne voňať, tiež by sme mali cítiť kvety jazmínu a tiež opäť ovocie. Káva je sladko-kyslá. Nie je to nič nepríjemné a mne asi chutila takmer najviac. Z týchto všetkých by som ju posadila na druhé miesto. Jazmín som tam necítila, no vôňa bola krásna – skôr som tam cítila to ovocie, ktoré dodávalo tú kyslosť, podľa mňa. Na obale je tiež napísané, že by sme mali cítiť aj tón horkej čokolády, ktorú som tam osobne necítila. 



Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a teším sa na ďalší článok. Do komentára mi môžete napísať či máte radi kávu alebo ste typ, ktorý pije čaj? Teším sa na vaše komentáre. 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

6 Comments:

  1. Kávu miluji a malinko závidím, že si mihla vyzkoušet tak dobrou. Já si často přeji na různé svátky či narozeniny právě dobrou kávu. Teď mám dvě - Vanuatu, ta je s aroma pražených mandlí, vanilky a dotekem třešní a Macadamia, což je káva s aroma čokolády a makadamových oříšků. jsou výborné.
    O všem? Ovšem!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je skvelé! Tá s mandľami vyzerá super! :) To by som rada skúsila.

      Odstrániť
  2. Já kávu moc nepiji, za to mám zase hodně ráda čaje, nejvíce zelený. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čaj je tiež super! Ja ho rada pije cez skúškové! :)

      Odstrániť
  3. Kávu nepiju, ale v té vůni bych se mohla koupat :-)

    Na blogu probíhá soutěž o novinky E-style: wormake.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť