F Moja vlasová rutina + pár tipov v starostlivosti o vlasy - Aďulik Sun

Moja vlasová rutina + pár tipov v starostlivosti o vlasy

Ahojte :)


Tentokrát článok zameriavam na vlasy. O vlasy... hovorí sa, že vlasy sú koruna krásy každej ženy. Tiež sa hovorí, že vlasy sú odrazom nášho vnútra a keď sú vlasy zdravé, tak aj telo je zdravé. Možno je to pravda a možno nie, ale tak či tak treba trochu pomáhať aj telu, aj zdraviu. Ja nepatrím medzi osoby, ktoré majú vlasy na prvom mieste, ale rada ich mám samozrejme zdravé a čo najviac lesklé. Ale teda dlhé roky som nič neužívala na vlasy, žiadne vitamíny a moja rutina bola tiež katastrofálna. Umývala som si vlasy raz za týždeň a nejakým obyčajným šampónom z obchodu, ktorý som tam našla bez ohľadu na to, na čo bol určený. Moje vlasy to teda zvládali dobre. Ale čím som staršia, tak tým sa viac snažím o seba starať a teda som sa rozhodla dať dokopy aj moje rutiny - či vlasovú alebo pleťovú. Dnes sa budeme baviť práve o tej vlasovej, tak poďme na to... 





DVOJFÁZOVÉ ČISTENIE VLASOV 



Pre mňa už samozrejmosť, no nebolo to tak vždy. Každému hlavne vyhovuje úplne niečo iné, takže treba sa tiež zamerať na svoje potreby. Stále platí to, že sa snažím si umývať vlasy minimálne, teda jedenkrát za týždeň. Kedysi som čítala, že je to pre vlasy lepšie ako časté umývanie a nejako si na to zvykli - nemastia sa mi a vydržia ten týždeň akurát. S tým, že v deň umytia si dávam na vlasy séra, oleje či masky - podľa potreby minimálne na 3 hodiny pred umytím. 

No a potom keď už príde deň a hodina umývania, tak umývam dvojfázovo. Teda dvakrát nanášam šampón. Pri prvom čistení šampónom sa odstránia nečistoty - tu používam väčšinou žihľavový šampón, buď Dixi alebo klasický pár-centový (dostať kúpiť napríklad v Jednote). 

Druhýkrát nanášam šampón už kvalitnejší, resp. sa snažím prispôsobiť aktuálnym potrebám mojich vlasov. Napríklad tento Fructis regeneračný šampón - to je iba tip. Nenazvala by som to regeneračným šampónom, nečakala som, že ich zregeneruje. Skôr by som povedala, že im dal takú šťavu a nepôsobili sucho. Šampón stačí nanášať v menšom množstve a ja nechávam chvíľku pôsobiť.


 Ale teda čo vám od tento značky odporúčam sú masky na vlasy. Ja osobne nepoužívam kondicionér, nakoľko mi to nateraz tak vyhovuje. Mne kondicionéry veľmi mastili vlasy. Po šampóne idem na masku na vlasy. Tu používam už stálo od Garnier Fructis, táto banánová maska vydrží dlho a je za super cenu. Krásne uhladí vlasy, spraví im taký šmrnc. No a potom už iba vysuším. 


Párkrát do týždňa používam aj tonikum na vlasy - môže ísť na na suché vlasy, resp. pokožku hlavy. Tu zapracujem masážnou kefou (o tom si povieme neskôr na blogu). No a ako bezoplachovú starostlivosť používam kondicionér v spreji na rozčesávanie - ja mám rada od Gliss Kur. 



VITAMÍNY, ktoré nesmú už u mňa chýbať a ďalšie tipy v starostlivosti o vlasy! 



Momentálne mám tieto od Bloom Robbins, konkrétne sú to gumíky s obsahom biotínu. Máte na deň vlastne 2 gumíky a dostanete tak dávku vitamínov pre vaše vlasy. Ja som skúšala rôzne tablety, aj gumíky. Tieto mi prišli najmenej sladké, no stále chutné. Okrem toho sa dobre v ústach rozpustili a nemali ste pocit žuvačky. Verte mi, že pri tej super chuti nezabudnete ani v jeden deň si dať svoju dávku vitamínov. A k tomu všetkému sú aj za dobrú cenu

Ak však nemám práve tieto gumíky, čo teda nie je pravidlo (chcela som vám to dať ako tip), tak každý deň užívam biotín v tablete. Dajú sú kúpiť rôzne, no vždy dbajte v obsahu na množstvo práve biotínu, ktorý je vhodný pre rast vlasov, no má aj iné benefity pre pleť či nechty. K zdraviu vlasov môžete pomôcť aj tým, že nepôjdete spať s mokrými vlasmi (áno, niektorí to tak stále robia) alebo budete pri tepelnej úprave používam ochranu v sprejoch či iných produktoch. Neodporúča sa vlasy mať ani často silno stiahnuté v cope či drdole. 


                      



Dúfam, že sa vám dnešný krátky článok páčil a do komentára mi napíšte či máte obľúbené nejaké tipy a triky pri starostlivosti o vlasy. Podeľte sa! Teším sa na vás v komentároch... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Poslední dobou se snažím užívat pravidelně kolagen, tak snad se ta kvalita vlasů zlepší. :) Na masky na vlasy nedám dopustit. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa mňa určite áno! Každá pomoc je dobrá pomoc.

      Odstrániť