F 5 TIPOV PRE KVALITNEJŠÍ SPÁNOK + 2 TIPY Z ASTRATEXU PRE POHODLNÝ SPÁNOK A JEDEN MALÝ BONUS - Aďulik Sun

5 TIPOV PRE KVALITNEJŠÍ SPÁNOK + 2 TIPY Z ASTRATEXU PRE POHODLNÝ SPÁNOK A JEDEN MALÝ BONUS

 Ahojte :)


Spánok. Jedno slovo a tak dôležitý pojem. Veľa z nás spánok posúva na vedľajšiu koľaj a je náročne skutočne vypnúť a mať kvalitný spánok vzhľadom na urýchlený život. Veď na čo spánok, keď treba žiť, treba pracovať, treba splniť nejaké pracovné normy, ísť sa zabaviť či byť s priateľmi. Všetko, čo som vymenovala je v našom živote dôležité, fakt áno. Súhlasím. Ale patrí k týmto veciam aj spánok. Ak človek má kvalitný spánok aspoň 6 až 8 hodín, tak je menej náchylný na choroby, skvalitňuje sa imunitný systém či má lepšiu náladu a môže vykonať viac práce. O tom, že spánok má aj fázy, to tu asi nemusím ani hovoriť. To verím, že všetci vieme. Ak iba bdieme, tiež to nie je dobrý spánok. Treba sa dostať až do hlbokého spánku, kde vaša myseľ, no aj telo regeneruje. Spánok je dôležitý pre športovcov, ale aj nás bežných ľudí, ktorí jednoducho "iba" žijeme. Netreba ho odsúvať na vedľajšiu koľaj. Treba sa naň zamerať, ak chceme dosahovať nejaké výsledky či len mať dobrú náladu... 




KVALITNÁ POSTEĽ, MADRAC ČI POSTEĽNÉ PRÁDLO 



BANALITA. Poviete si ako prvé, keď ste si prečítali tento prvý bod. A veru nie. Kvalitná posteľ. Tu mám namysli to, aby nejako nevrzgala, nehýbala sa alebo jednoducho aby bola pevná - nech nemáte obavy sa prehodiť na druhú stranu. Kvalitný madrac robí tiež svoje. Viem o čom hovorím. Ja som tento rok zmenila madrac, ktorý som tam mala už roky a bolo to najlepšie investovanie peňazí do seba a svojho zdravia (naozaj sa bavíme o investicii pri tých cenách, ktoré asktuálne sú za madrac). Ja osobne mám tvrdý madrac (toto je podľa preferencií) a naozaj vysoký (cca 25 cm). A musím povedať, že mi zmizli aj bolesti chrbta či krčnej chrbtice. Milujem to. 

Posteľné prádlo - tak tu mám namysli materiál obliečok či plachty, keďže dnes nájdete už hocičo na internete a teda aj vzory, aj materiál. Ja milujem jednoduché vzory a materiál bavlnu. Ale teda existujú aj také klzské materiály, ktoré mne vôbec nesedia a málokedy sa na nich dobre vyspím. Ja mám aktuálne plachtu, ktorá je huňatá ako "macík" a teda zamilovala som sa do toho. Najskôr to bol nezvyk, ale dnes nedám na to dopustiť. V tej posteli si tvorím také svoje nebo. Verím, že sa chápeme... S týmto všetkým súvisí aj dobrý paplón či vankúš. Dnes nájdete na internete priamo vankúše, ktoré sú navrhnuté tak, aby ste si pri spaní nekrčili tvár či niečo iné. Opäť podľa preferencií. 



KVALITNÉ PYŽAMÁ A ZÁROVEŇ BYŤ TRENDY 



Ak chcete toto splniť, tak určite siahnite po eshope Astratex, kde nájdete dámské pyžamá, ktoré vyzerajú super a navyše sú aj z brutálnych materiálov. Áno, hneď na začiatok priznávam, že patria medzi drahšie pyžamá, ale naozaj stoja za to. 

Ja tento eshop mám rada aj pre ich kvalitné spodné prádlo či plavky. Ale Dole nižšie si povieme aj o kategórii, ktorú som tam teraz objavila. No najskôr späť k pyžamám. Ja som si u nich vybrala tieto dve pyžamá. Pri objednávaní som myslela na dve veci - jedno som chcela také, že úplne iné - mimo moju komfortnú zónu a druhé také "romantické", resp. jemné. Problém nastal pri tom, že ja som zástanca dlhých rukávov a teda nejaké košieľky či iné sexy tielka u mňa nenájdete. Mne je aj v lete zima (áno fakt, nechápem ani ja) a teda ja stále využívam iba dlhé pyžamá. V čase mojej objednávky mali tam už dosť veľa veci vypredaných a keďže som človek, čo nečaká na doskladnenie, tak som vyberala podľa toho, čo som našla. Napriek tomu som s výberom spokojná, keďže dopadlo to nad moje očakávania a dokonca mi sadli aj veľkostne. Ja mám rada pyžamá väčšie, takže vždy kupujem o čísle väčšie a aj teraz som spravila dobre, všetko krásne sedí a sú mi aj voľné. 

Na eshope nájdete ale bohatý výber aj krásnych sexy pyžám. Doprava bola rýchla a doma som ich mala za cca 3 dni, čo je mega rýchlo. Eshop je prehľadný, takže sa aj dobre objednávalo a veci sa rýchlo hľadali. Ja som bola spokojná. 

Kvalitné pyžamo pre mňa tvorí základ pre kvalitný spánok. Mám doma aj klasické pyžamá z iných eshopov či kamenných obchoch a vždy sa snažím kupovať kvalitný materiál, ktorý bude príjemný na dotyk, no aj pre spánok - takže žiadne materiály, kde sa človek potí či také, ktoré neberú ten pot do seba. Zároveň sa v ňom musím cítiť dobre a to splňujú všetky, ktoré mám - aj tieto dve, o ktorých vám dnes hovorím. Ja mám radšej 5 pýžám a kvalitných ako 13 nekvalitných. Samozrejme, aj na iných stránkách či v kamenných obchodoch sa dá kúpiť dobré pyžamo a nie je to vždy podľa ceny. To ale opäť záleží na prioritách a tom, čo máte radi. 






Keď som videla toto karované pyžamo, tak som vedela, že bude moje.
A teda dobre som spravila. Má krásne, sýte farby, pričom nohavice sú dole rozšírené, také zvonové. Vrch pyžama je klasická košeľa a navyše v balení bola aj maska na spanie. Matariál je tenší a podľa mňa je to bavlna - nenašla som ho už na eshope a teda ani na lístku pyžama to nie je napísané. Každopádne, je extrémne príjemné na dotyk a nie je to taká tá klzská látka. Tento vzor u mňa evokuje taký "americký sen", neviem prečo. Ale teda určitre to bola dobrá voľba. Cena sa pohybovala okolo 40 euro. V páse je iba guma, nie je tam šnúrka. 

Druhé dámske pyžamo som zvolila také jemnejšie, romantickejšie a teda menej vzorové. Marhuľková farba je pre mňa super a teda pôsobí aj tak trošku elegantne. Jemne ro rozbíjajú nohavice, ktoré sú teda so vzorom domácich spotrebičov a kuchynského náradia (šálky a podobne). Nohavice majú opäť voľný strih a dole sú do jemného zvonu. Materiál je 100% bavlna. V páse sa sťahujú na šnúrku. Cena je tu opäť do 40 euro. Ja túto investíciu neľutujem... podľa mňa stoja za to tie pyžamá. Pyžamo môžete vidieť nižšie na fotkách. 







PRED SPANÍM SI VYPNI ZVONENIE A UPOZORNENIA 


Jednoducho večer prejdi do nočného režimu. Pred spaním si vypni upozornenia, ja dokonca vypínam celý internet a odpájam sa z wifi. Taktiež mám zpanutý nočný režim, takže mám tmavšiu obrazovku a teda vypnuté modré svetlo. Okrem toho, keď ideš do postele, tak tam choď fakt iba spať. Nelahni si a nezačni "ťukať" do mobilu a riešiť problémy celého sveta. Jednoducho si iba lahni a naozaj sa pokús zaspať bez kontroly, čo sa deje vo svete. Ráno ťa to určite počká. 

Ja si vypínam aj zvuky, takže ak ma niekto hľadá, tak ma asi nenájdete aj keby volal. To chápem, že ak máte rodinu alebo niečo, že sa to nedá, ale teda ak máte možnosť zvážte aj toto. Oplatí sa to pre váš pokoj a následne kvalitný spánok. 



AK JE VEĽMI ZLE, SKÚS SI PREMYLIEŤ DOPLNENIE MELATONÍNU 


Ak máš naozaj problém so spánkom, tak skús zvážiť práve užívanie melatonínu. Melatonín je "liek", ktorý slúži na doplnenie práve melatonínu, ktorý nám chýba vtedy, keď nevieme zaspať. Naše telo ho vtedy málo produkuje a teda niektorí ľudia ho musia doplniť. Užívanie hocijakých liekov či pomocných vitamínov (doplnkov) je na každom jednom rozhodnutí, avšak najskôr by mal každý zvážiť to, či sa to nedá riešiť inak. Napríklad inými cestami ako sú ľahšie jedlo pred spaním, obmedzenie sociálnych sietí či modrého svetla. Rozhodnutie je na vás, avšak treba si to premyslieť. 


PRED SPANÍM NECVIČ A DAJ SI IBA ĽAHŠIE JEDLO 


Hovorí sa, že minimálne 2 hodiny pred spaním by si nemal mať fyzickú aktivitu - bavíme sa o naozaj vyššej intenzite cvičenia, napríklad niekde vo fitku, beh či náročnejší tréning. Vaše telo je po tréningu rozprúdené a teda potrebuje čas na upokojenie, čo môže brániť spánku, keďže telo by vtedy "žilo". Takisto čo sa týka jedla. Nie som zástanca toho, že večer sa už nemôže jesť. Všetko závisí od vášho celodenného príjmu a vašich cieľov. Ale teda nemali by sa pred spaním konzumovať ťažké jedlá ako klobásy a podobne. Naopak, niečo ľahšie, čo vás trochu zasýti, ale nezaťaží žalúdok. 


MALÝ BONUS NA ZÁVER! 


Toto síce nesúvisí priamo s článkom, ale na eshope Astratex som objavila ich pančuchy a teda vám poviem, že som nevedela vybrať. Ja som chcela pre sestru, keďže ona nosí každý deň šaty a kvalitné pančuchy či silonky sa jej vždy zídu. Tieto stáli cez 20 euro, no sú kvalitné, hrubé a tá výšivka je tam naozaj výšivka a nie je to tam iba v rámci tej silonky. Nohy, resp.  chodilá sú spevnené, takže by sa nemali ani rýchlo trhať v topánke. Na nochách to vyzerá super a verím, že sa tak skoro ani nezničia. Ak hľadáte niečo podobné, tak mrknite na ich stránky. 


                            


Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a možno vám pomôžu aj malé tipy pre kvalitnejší spánok. Všade to počúvame, určite netvrdím, že som napísala niečo nové. Ale teda občas si to treba pripomenúť. 


POZNATOK PRI POUŽÍVANÍ PYŽÁM PO DLHŠEJ DOBE: Inak, pyžamá stále držia a teda už som ich prala dvakrát a farby ani materiál sa nijako nezničil. Takže palec hore. 


Do komentára mi môžete napísať či ste z Astratexu už niečo objednávali a ak áno, tak či ste boli spokojní? Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

4 Comments:

  1. Super tipy, ja tiež vypínam mobil, večer už jem len niečo ľahšie...
    Pyžamká sú krásne!
    Pinkshaaark

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nekoukat před spaním do mobilu je základ, hned se pak lépe usíná. :) Máš moc hezké pyžamo. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! :) a súhlasím, no málo ľudí to tak robí...

      Odstrániť