F 5 + 3 tipy pre krajší a žiarivejší úsmev - Aďulik Sun

5 + 3 tipy pre krajší a žiarivejší úsmev

Ahojte :)


Zuby - téma, ktorá nie je vždy príjemná. Téma, ktorá sa sem-tam ťažko počúva a každý sa jej do istej miery bojíme - minimálne ľudia v mojom okolí. Keď sa riešia zuby, tak to málokedy je niečo príjemné. Ja som bola vždy tá osoba, ktorá sa bála aj zubárov a o svoje zuby sa starala vyslovene doma. Nie je na tom nič zlé, ale občas si nechať poradiť od odborníka nemusí byť na škodu. Mohla som sa vyhnúť pár kazom či iným problémom... ale teda dnes to nebude o zubároch. Každopádne, choďte na preventívne prehliadky a nepodceňujte to. Dnes to bude práve o tej starostlivosti doma. Tak sa poďme spolu pozrieť na túto tému... 




ZUBNÉ PASTY SÚ PODĽA MŇA ZÁKLAD PRE KRÁSNY ÚSMEV 



Krásnym úsmevom nemám namysli iba čistý, biely úsmev s rovnými zubami. Mám skôr namysli čisté zuby, voňavý dych a zdravé ďasná. Všetko to spolu súvisí - ja viem. Ale teda zubné pasty v tomto u mňa tvoria základ. Zohnať dobrú zubnú pastu za dobrú cenu - to môže byť niekedy nadľudský výkon. Ak hľadáte rôzne zubné pasty, tak na tu máte preklik na super stránku, ktorá sa zameriava na zuby - zubné pasty ako pre vás


Ja mám práve z tejto stránky tieto dve zubné pasty, ktoré zoženiete aj v drogériách, resp. ich sestry, lebo presne tieto som u nás nenašla. Ale teda keď sa mám pozrieť priamo takto na zubné pasty zo obrázka, tak za mňa určite vyhrala Biorepair, ktorá vám zaručí čistý, svieži dych a vaše zuby vyzerajú naozaj čisté (veľa závisí aj od zubnej kefky, ktorú máte). Zubná pasta neštípe a nemá ani odpornú chuť. Zubná pasta Biorepair je zameraná na citlivé ďasná, resp. na krvácanie ďasien. Na eshope ju nájdete za cca 5 euro, čo je super cena v porovnaní s inými konkurenčnými značkami. Táto zubná pasta je navyše bez fluoridov, parabenov a LSL penidiel. Zubná pasta jemne pení, ale nie je to klasická taká tá pena ako sme väčšinou zvyknutí. Taktiež táto zubná pasta by mala obnovovať prirodzenú ochranu zubov a podporiť silu ďasien. A aby som nezabudla, chráni aj pred vzknikom kazu. 

Zubná pasta Meridol je za mňa tiež fajn, ale má zopár nevýhod (oproti zubnej paste Biorepair). Konzistencia je hustejšia, stačí jej málo a teda veľmi pení. Práve tu veľkú penivosť vnímam asi ako nevýhodu, keďže ja si dávam naozaj malé množstvo a spraví to takú penu, že wau... treba fakt málinko produktu pre akurát penu, až je to zvláštne. Ale teda je za super cenu - nájdete ju tu za necelé 4 eurá. Táto zubná pasta je proti krvácaniu ďasien a zápachu z úst. Pritom nemá taký ten mentolový efekt či chuť, ale mám pocit, že funguje. V zložení nájdete aktívny zinok, neutralizuje baktérie, ktoré spôsobujú zápach a k tomu všetkému teda regeneruje ďasná. Táto pasta je nevhodná pre deti do 6 rokov a teda obsahuje aj fluoridy. 





ZUBNÉ KEFKY VŠETKÉHO DRUHU A ZA SUPER CENY 



Ak hľadáte zubné kefky, tak určite mrknite na daný eshop, ktorý vám tu spomínam. K dobrej zubnej paste patrí aj kvalitná zubná kefka. A je jedno či ste zástanca elektrickej či manuálnej kefky. Vždy treba dbať na kvalitu. Ja som verná už veľmi dlho značke Curaprox a mám doma asi 3 rôzne druhy od nich. Mňa zaujali práve tým, že si môžete vybrať tvrdosť, dlho vydržia aj pri naozaj častom používaní a čo si budeme klamať, aj dobre vyzerajú. Sú síce drahšie, pohybujú sa od 5 a viac euro, ale naozaj kvalitou stoja za to. Netreba zabúdať aj na medzizubné kefky či nite alebo zubné kefky, ktoré obsahujú aj časť na čistenie jazyka (tiež veľmi dôležité, na čo podľa mňa väčšina z nás zabúda). 


Jednu špeciálnu kategóriu u mňa tvoria cestovné zubné kefky, ktoré používam vyslovene iba na cestovanie. Tieto kefky majú špeciálne spravenú rukoveť tak, že sa dá zložiť daná kefka na polovicu, takže hneď máte aj puzdro. Vo väčšine teda nie sú tueto cestovné kefky veľmi kvalitné, resp. bývajú dosť tvrdé. Ale teda na cestovanie zas aspoň čosi vydržia a moje zuby to zvládnu na tých pár dní. Ale určite môžem odporučiť napríklad značku Signal a GUM Ortho Travel. Tieto patria medzi lacnejšie, ktoré nájdete maximálne do 5 euro. Ale teda aj napríklad značka Curaprox má svoju Travel verzie, ktoré sa pohybujú okolo 10 euro za jedno balenie. To mi príde pomerne dosť a teda tie zubnké kefky sa balia do zvlášť balenia, čo už nie je také praktické. Každopádne, je to na každom z nás, čo si vyberieme. Je naozaj dobré, že si dokáže vybrať už každý a nie je ten výber malý. A aj na tomto eshope nájdete aj ďalšie zubné kefky, ktoré stoja za vyskúšanie. 

Na fotke nižšie môžete vidieť aj zubnú kefku na umelý chrup. Ja teda mám svoje zuby, ale zobrala som ju pre môjho ocina, ktorý si čistil zuby doteraz klasickou kefkou a teda nebolo to praktické. Táto kefka je prispôsobená veľkosťou a teda by to malo byť jednoduchšie. Ak máte aj vy svojich blízkych, ktorí majú umelý chrup, tak určite mrknite na to, zoženiete ju za cca 3 eurá, čo je podľa mňa super. V drogériách takéto zubné kefky nájdete za vyššiu sumu. 


                          


DOMÁCE BIELENIE ZUBOV PRE LENIVÝCH? 


Bielenie zubov  doma je za mňa niečo, čomu som sa vyhýbala dlhé roky. Skúšala som veľa sád, ktoré by mohli fungovať a vlastne aj fungovali, ale vždy to bol dlhý proces, ktorý mal veľa krokov. Ja som osoba lenivá a teda hľadám skratky. Keď som na eshope videla práve toto bieliace pero, ktoré stačí iba naštartovať a vlastne už nanášať na konkrétne zuby, musela som si ho zobrať. 

Ja mám totiž niekedy problém, že mám žltý povlak iba na jednom či pár zubov a teda napríklad celé pásky sú pre mňa zbytočné. A toto mi prišlo teda aj praktické. Čítala som veľa pozitívnych reakcií na tento produkt, takže bola to jasná voľba. 

Toto bieliace pero nájdete na stránke za 10 euro, čo je cena porovnateľná aj s konkurenciou alebo aj s cenami v drogériách. Bieliace pero funguje vďaka látke PAP, ktorá má vlastnosti ako peroxid, ale je teda šetrnejšia k zubnej sklovine, taktiež by nemala spôsobovať citlivosť zubov. Používa sa raz denne po domu 14 dní. Toto pero v sebe obsahuje gél, ktorý by mal teda vyjsť na týchto 14 dní. 

Ja tento produkt používam už niekoľko dní a zatiaľ nemám problém s tým, že by sa produkt míňal. Aplikujem ho jednotlivo iba na určité miesta. Veľmi sa mi páči, že si ho môžete zobrať aj na dovolenku alebo hocikde, kde by ste potrebovali použiť. 

Používa sa jednoducho. Na vrchu pera je také tlačidlo, ktoré stlačíte a vyjde vám gél von, pričom ho iba nanesiete následne na zuby. Po nanesení je dobre počkať 30 sekúnd, kým zavriete ústa. Gél sa necháva pôsobiť od 10 do 30 minút podľa potreby. Ja si ho nechávam tých 15 minút. Nezaznamenala som citlivosť zubov, dokonca ten gél nemá ani takú nechutnú chuť. Po bielení treba opláchnuť ústa vodou a najbližšiu cca hodinu sa vyhnúť jedlu či pitiu. 

Ja produkt používam teda už niekoľko dní (už sa blížim k tým 14 odporúčaným dňom) a aplikujem ho nie každý deň. Moje zuby nemajú sklon k tvorbe žltému povlaku a tým, že ho aplikujem iba na určité zuby, tak mám aj dosť náplne a teda nemíňam toľko produktu, logicky vydrží dlhšie. Nezaznemanela som citlivosť zubov a bielici efekt tam určite vidím. Biely efekt vydrží cca 2 dni (na tých konkrétnych zuboch, kde bielim perom). Čo mi príde ako dobrá výdrž, nakoľko ja pijem aj kávu. U mňa si tento produkt vydobil svoje miesto, no určite ho budem aj naďalej používať lokálne a podľa potreby. Ak však trpíte na žlté zuby, tak podľa mňa to bude pre vás super ako tá 14 - dňová kúra, ktorá vám tie zuby vybielí na dlhšie obdobie. Je to praktické, rýchle a nemusíte nič iné riešiť - žiadne pasty navyše alebo niečo na bielenie (myslím k samotnému postupu bielenia, samozrejme zubné pasty klasické treba používať pravidelne). 


                      


OPARY, AFTY ČI POPRASKANÉ KÚTIKY 


Ak vás niečo podobné trápi, tak mám pre vás tip. Ja som trpela na opary, v podstate stále trpím. Vyskúšala som rôzne produkty z lekárne, ktoré stáli dokopy tisíce. Podľa mňa zdravie úst je veľmi dôležité pre nie len ženu, ale aj muža. Tentokrát som našla tento produkt na opary, ktorý je veľký 7ml, čo sa môže zdať málo, ale je to štandardná veľkosť takýchto produktov. 

Tento krémik neobsahuje alkohol ani cukor. Obsahuje panthenol, betaglukán (pomáha proti vírusom, baktériám a podobne) a medovku lekársku. Okrem toho teda funguje na bázy, že vytvára neviditeľný film, cez ktorý prepúšťa látky, ktoré pomáhajú regenerovať a hojiť. Je vhodný na všetký fázy opary. Používa sa 5krát denne na opar, pričom iba teda nanesiete. Tento produkt som neskúšala (keďže aktuálne chvalabohu nemám opar), ale vyzerá super a za cenu 10 euro je to aj výhodný produkt. Samotný gél je s jemnou vôňou, ale nič extrémne. 



 

Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil. Do komentára mi môžete napísať či ste o týchto produktoch už počuli, prípadne hoďte do komentára vaše tipy pre zdravie úst. Budem sa tešiť na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Nedám dopustit na zubní kartáčky od Curaproxu, moc mi vyhovují, ale od Vánoc používám i můj nový elektrický kartáček a po něm se mi velmi zlepšil zánět dásní. :)

    OdpovedaťOdstrániť