F TESTOVANIE PRÍRODNEJ KOZMETIKY A AKO TENTOKRÁT OBSTÁLI PRÍRODNÉ PRODUKTY? - Aďulik Sun

TESTOVANIE PRÍRODNEJ KOZMETIKY A AKO TENTOKRÁT OBSTÁLI PRÍRODNÉ PRODUKTY?

 Ahojte :)


V tomto článku by som vám chcela ukázať produkty od značky Kvitok. Túto značku nájdete na rôznych eshopoch ako je notino či môžete objednávať aj priamo na ich stránke. Ja som na túto značku narazila náhodne, keď som hľadala dezodoranty bez hliníka a vybehla na mňa recenzia na YT od nejakej pani - bola to reklama. Ale nechala som sa ovplyvniť. Objednala som si aj ďalšie produkty. Prezradím na úvod, že nie všetko sa mi sadlo. Tak sa poďme na to pozrieť trošku viac... 




Jedná sa o slovenskú prírodnú značku kozmetiky. V ponuke toho nájdete naozaj veľa. Či hľadáte sérum, krém alebo priamo dezodoranty či tuhé šampóny. Každopádne, jedná sa o prírodnú značku, ktorá má vegánske zloženie, nie je testovaná na zvieratách a je to teda hand made. 


Priznám sa, že ja som nie je zástanca prírodnej kozmetiky, resp. rada by som bola, skúšam stále niečo, ale nikdy mi to nevyhovuje alebo tam je niečo, čo mi irituje pleť. Jednoducho som stále nenašla obľúbené produkty, ktoré by som kupovala dookola. Takže ak máte tipy, budem rada za vaše zdieľanie v komentári! Ďakujem! 




KRÉMOVÉ DEZODORANTY OD ZNAČKY KVITOK BEZ OBSAHU HLINÍKA



Ja som vyskúšala konkrétne dva - rannú rasu a chladivý vánok. Obidva dezodoranty majú rovnakú konzistenciu, rovnaké balenie vo veľkosti 42ml a stoja cca 8 euro - záleží, kde kupujete. Balenie je také to hnedé recyklovateľné z papiera. Práve toto balenie mi časom začalo nasávať mastnotu z produktu a vyzeralo to akoby bolo mokré. Každopádne, to by mi až tak nevadilo. Tento produkt má za mňa nepraktické balenie, ale to je o referenciách. Ono, samotný produkt sa vytláča von zo spodnej časti a potom ho opäť musíte zasunúť. Ja som to potom robila rukou (áno, viem trošku nehygienické), lebo inak mi to nešlo. Možno som iba nešikovná, nevadí. Aj toto som bola ochotná prehliadnuť, lebo som naozaj chcela túto značku si obľúbiť, resp. produkt. 


Samotná vôňa produktov je krásna, svieža a jemne výrazná. Dokonca je cítiť aj po nanesení. Produkt sa nanáša dobre, jemne sa roztiera. Nedráždi pokožku v podpazuší. Ja som toto balenie minula za cca mesiac používania. Čo mi príde celkom rýchlo. Každopádne, treba produkt reaplikovať aspoň raz za deň - záleží podľa toho koľko sa potíte. Nerobí priamo nejakú vôňu, takže treba používať parfém alebo niečo iné. Okrem toho - neviem, všade som čítala, že 24 hodinová výdrž, dokonca aj na balení to píšu. Tento produkt mne osobne vydržal tak 4 hodiny počas dňa v letných mesiacoch a potom bolo potreba znovu naniesť. Veľmi sa mi páčilo, že nerobí mokré škvrny na oblečení, dokonca ani nemáte pocit vlhka v podpazuší po nanesení, rýchlo zaschne. 


Chcela by som vyzdvihnúť to, ako majú napísané zloženie na obale. Majú to zrozumiteľné, je tam všetko vysvetlené  - aké látky, čo sú to za látky a podobne. Takže nemáte zloženie, ktorému nerozumiete, lebo je popísané odbornými slovami. Napríklad v týchto dezodorantoch je frakcionovaný kokosový olej, rastlinný vosk, marantový prášok, ester z repkového oleja a podobne. 


                         


TUHÝ ŠAMPÓN S KONDICIONÉROM - MACA OD ZNAČKY KVITOK 



Šampón... teda konkrétne tuhý šampón. Ja som si vybrala takú menšiu možnosť, keďže som tomu nedávala veľké šance - zo subjektívnych dôvodov. Tu sa dostávame k tomu, že mne proste prírodné produkty nesedia - na pleti ani na vlasoch či pokožke. Áno, možno si poviete, že je to preto lebo mám zanesené vlasy tými "umelinami"  a možno aj áno, ale tie umeliny mi s tými vlasmi niečo robia. A momentálne tam vidím pozitívny efekt. 

Ja mám toto balenie 25g tuhého šampónu MACA, k dispozícii je ešte 50g. Ja som tento mala za cca 9 euro, čo považujem za celkom vysokú sumu. Tento šampón teda má v sebe už aj kondicionér. Obsahuje Macu, resp. výťažok z koreňa maca, rozmarínový esenciálny olej, výťažok z pivonky, inulín a komplex rastlinného keratínu. Tieto všetky látky pomáhajú k tomu, aby vám stimulovali rast vlasov, redukovali vypadávanie vlasov, upokojovali vlasovú pokožku a vaše vlasy vyzerali na pohľad krásne, lesklé a hebké. Krásne zloženie. Nemám tomu čo vytknúť. Vôňa je pomerne výrazná a aj vlasy potom cca deň voňajú po šampóne. 

Aplikácia je jednoduchá - navlhčíte, nanesiete na vlasy. Produkt samotný nepení silno, iba tak jemne. A tu nastáva u mňa prvý subjektívny blok, lebo keď tam nie je tá pena, ja mám v hlave, že to nečistí. Ale dávala som tomu ďalšiu šancu. Môžete to robiť aj tak, že šampón akoby "namydlíte" v rukách a potom nanesiete už "penu" na vlasy, ale teda je to veľmi jemná pena. Alebo potom druhá možnosť je, že prechádzate priamo šampónom po vlasoch - táto možnosť sa mne osobne nepozdávala. 

Ale teda poďme k efektu. Moje vlasy po tomto šampóne boli pekné tak možno jeden deň. Na druhý deň už nemali objem, boli také padnuté a tým ako boli lesklé bez objemu, pôsobili mastne, aj keď neboli. Boli ťažké. A teda na tretí deň som musela umyť, lebo sa to nedalo už vydržať - pohľadovo. Musela som nosiť stále chvost. Poviem vám, že som tomu fakt dávala šancu. Umyla som si vlasy s tým šampónom niekoľkokrát, lebo teda chcela som vyskúšať - nechcela som dať na prvý dojem. Ale pre mňa celkovo prírodné šampóny asi nie sú. A to si nemyslím, že priamo tento šampón je zlý. Pre niekoho môže byť super, ale na moje vlasy priamo nie je. K tomu všetkému sa potom pridali lupiny, ktoré sa mi začali tvoriť. Takže som to potom vyradila zo svojej rutiny a prešla som na ďalší - tiež prírodný, tak uvidíme, tam ešte stále testujem. 



POĎ BOJOVAŤ PROTI AKNÉ S PRODUKTOM OD ZNAČKY KVITOK - STOP AKNÉ 



Produkt na akné, to u mňa nemôže chýbať. A tu som viac pozitívne naladená. Ono, tento produkt nájdete tiež na rôznych stránkach. Nájdete ho za cca 7 euro, ale toto sa fakt oplatí. Ja trpím na akné v oblasti brady - je to skôr hormonálne počas mojich dní, resp. pred mojimi dňami. A práve s týmto mojim problémom mi pomáha tento produkt - STOP AKNÉ. Mám to odskúšané. 

Aplikácia je jednoduchá - po vyčistení pleti, treba neniesť na miesto, kde chcete pomôcť v tenkej vrstve. Vytvorí sa tam akoby film - nie je priamo mastný a mne osobne neupcháva póry. Môžete naniesť na väčšiu plochu alebo aj na jedno konkrétne miesto - pupienok. Mne to funguje takmer okamžite - vždy do dvoch dní som mala stiahnutý zápal a akné nebolo tak viditeľné, po čase zmizlo. Ono, nie je odstraňovač pupienkov za hodinu, ale určite mi to urýchľuje ten proces. 

Tento produkt obsahuje nimbový olej a oxid zinočnatý, pričom tieto látky majú za úlohu pôsobiť proti baktériám a vírusom. Taktiež tu nájdete bambucké maslo, ktoré upokojuje pokožku a podporuje regeneráciu. Kandelilový vosk zabraňuje vysušovaniu a vitamín E podporuje opäť regeneráciu pleti. 

Ešte k záveru by som rada upozornila na vôňu produktu, ktorá je výrazná a môžu byť nepríjemná. Každopádne, ja som si na ňu časom zvykla. 


TIP: Na rôznych stránkach máte aj tip, že môžete použiť aj pri začínajúcom opare na perách či po uštipnutí. 


                      

Ak by som mala vybrať jeden produkt, tak je to práve STOP  akné - je to multifunkčný produkt a mám pocit, že naozaj funguje. Určite túto recenziu berte ako subjektívny pohľad - kozmetika je v tom krásna, že niekomu niečo sadne, niekomu nie. Ale to neznamená, že tie produkty sú zlé - len nenašli správneho majiteľa. Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil. Do komentára mi napíšte či používate prírodné značky a ak áno, tak hoďte nejaké tipy do komentára! Teším sa na vaše komentáre... 


xoxo

Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Tak STOP akné si budu muset objednat a vyzkoušet, produkt mě zaujal hned na první pohled. :)

    OdpovedaťOdstrániť