F ČO JE LEPŠIE - SAINT TROPEZ ALEBO FRANCÚZSKE BENÁTKY PORT DE GRIMAUD? - Aďulik Sun

ČO JE LEPŠIE - SAINT TROPEZ ALEBO FRANCÚZSKE BENÁTKY PORT DE GRIMAUD?

 Ahojte :)


Saint Tropez je mesto, ktoré sa preslávilo vďaka milionárom, ich jachtám a je to útočisko pre známe tváre. Saint Tropez denne navštívi veľmi veľa cudzincov, no aj turistov, ktorí chcú zažiť kúsok z milionárskeho života. Nájdete tu množstvo reštaurácii, podnikov či barov. Medzi vily vás ale nepustia, no môžete sa pokochať jachtami v prístave, ktoré sú tu naozaj krásne. Okrem toho toto mesto je známe aj filmom Žandár zo Saint Tropez, ktorý bol vysielaný aj na Slovensku. Natáčal sa práve v týchto miestach. No a teda sú tu krásne výhľady, ktoré nechýbajú na celej francúzskej riviére. A Port de Grimaund? Tak toto mesto je postavené celé na vode, keďže jeden pán si povedal, že spraví francúzske Benátky - a aj sa mu to podarilo. Nájdete tu toho ale omnoho viac, no to vám prezradím už nižšie v článku... tak poďme na to! 



Saint Tropez - výhľady na mesto 


ČO VIDIEŤ V MESTE SAINT TROPEZ? 



Ako som písala vyššie, tak Saint Tropez je známe tým, že sa tu zhromažďujú známe tváre, herci či priam milionári. Aj my sme tu pár známych hercov stretli, ktorí tu akurát natáčali dokument o sebe. Ale o tom možno nabudúce. Mesto je v blízkosti prístavu, kde môžete využiť lodnú prepravu (ako aj my a dostať sa do francúzskych Benátok za 7e loďou. Odporúčam, je to super zážitok cez more ísť ich takou MHDčkou). Okrem toho tam môžete naraziť na krásne obchodíky, tržnicu s čerstvými šťavami a úzke uličky s módnymi kúskami za super ceny. Polka našej partie zostala nakupovať, pričom my sme išli smerom hore na krásny výhľad (fotku ste mohli vidieť aj prvú v tomto článku). Všade v meste máte úzke uličky, takže treba dávať pozor, aby ste sa nestratili, resp. vaše deti. 


Čo odporúčam, tak je múzeum filmu Žandár zo Saint Tropez. Tento film sa hral aj u nás a teda je to pomerne známy film, keďže ho vysielajú dodnes. Vstupné je nejaké 4 eurá (dá sa aj skupinová zľava). Nečakajte od toho veľa, ja som mala očakávania a potom som bola sklamaná. Ak ste fanúšik, tak dajú sa tu kúpiť aj nejaké suveníry. V podstate je to jedna miestnosť s fotkami, videami a sú tam nejaké oblečenia, ktoré mali herci na sebe počas natáčania. Okrem iného teda aj ten "plážový bar" z filmu, kde sa môžete odfotiť. 


Určite nevynechajte výhľady z nejakých kopcov - je ich tam hneď niekoľko. Máte pri jasnom počasí výhľady naozaj naozaj ďaleko. V prístave sa môžete pokochať krásnymi jachtami, ochutnať morské plody v reštauráciách hneď oproti. 



Výhľad na more z návršia v Saint Tropez 

                        

Jachty v Saint Tropez a vstup do múzea filmu Žandár zo Saint Tropez 


                      


                         

Zábery z múzea filmu Žandár zo Saint Tropez a prístav 


AK PREPRAVA, TAK URČITE LOĎOU! 



Tu sme už išli loďou, ktorú som vám spomína vyššie. Bol to veru zážitok. Stojí 7e, máte dve zastávky (na druhej vystupujete). Lodí tam chodí hneď niekoľko, no chodia dosť často, takže sa dostanete vždy. Je to pár minút a ste v úplne inom svete. Ak preprava, tak určite loďou, keďže vznikajú aj dopravné zápchy na cestách v prípade prepravy s autom. Ušetríte čas, nervy a získate viac zážitkov. 



FRANCÚZSKE BENÁTKY - PORT DE GRIMAUD 



Toto mesto vám odporúčam so všetkými desiatimi. Nevynechajte to. Mesto je postavené celé na vode, sú to naozaj také Benátky. Jeden pán si raz povedal, že chce Benátky vo Francúzsku, tak ich spravil. Okrem toho tu nájdete modernejšiu časť, kde je aj prístav a pláž (veľmi pekná pláž s pieskom) a druhú historickú časť pre turistov, kde nájdete množstvo ponuky - reštaurácii, podnikov, suvenírov či možnosti si prenajať loď a odviesť sa po kanáloch. Ak by vás toto zaujalo, tak 30e, keď chcete vy šoférovať, ak sa chcete iba odviesť, tak 5e. Suveníry tu nájdete za dobré ceny. 

My sme boli aj v reštaurácii Marína, kde bol super personál a výhľad sme mali priamo na kanál, kde sa vozili ľudia na lodiach. Bol to zážitok a ceny boli prijateľné. Okrem iného môžete vyjsť na kostol (vstupné 1e - áno, žiadny preklep) a môžete mať celé mesto na dlani. V blízkosti vstupu do tejto časti je aj parkovisko, keby ste náhodou predsa zvolili to auto. 


                       


                               


                            


                           


Dúfam, že sa vám dnešný článok s malými tipmi páčil. Takže je čas na odpoveď na otázku z názvu. Ak by som mala vybrať iba jedno mesto, tak sú to francúzske Benátky - jednoznačne. Každému sadne niečo iné, toto je môj názor. Určite mi dajte vedieť do komentára či vás tieto mestá zaujali. Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Do Saint Tropez bych se jednou moc ráda podívala, miluji místa, které mají historii a příběh. :)

    OdpovedaťOdstrániť