F 5 TIPOV, ČO VIDIEŤ V MESTE NICE VO FRANCÚZSKU A ČO NEVYNECHAŤ VO FILMOVOM MESTE CANNES? - Aďulik Sun

5 TIPOV, ČO VIDIEŤ V MESTE NICE VO FRANCÚZSKU A ČO NEVYNECHAŤ VO FILMOVOM MESTE CANNES?

 Ahojte :)


Máme tu prvý diel o mojom cestovaní po francúzskej riviére. Navštívili sme niekoľko miest, kde vám poviem o meste Nice a filmovom Cannes. Francúzsko je krajina, ktorú som chcela vždy navštíviť a teda som rada, že aj moje prvé more prebehlo práve na tomto mieste. A teda vám ukážem pár miest, ktoré vo mne zanechali pozitívnu energiu... poďme na to! 



Najkrajší výhľad na celú riviéru v Nice 


ČO VIDIEŤ V MESTE NICE VO FRANCÚZSKU? 



Mesto Nice patrí k najviac turistickým mestám vo Francúzsku práve vďaka histórii, krásnemu azúrovému moru a tiež vďaka rôznym atrakciám, ktoré lákajú turistov. Každý deň je tam čo robiť a nie sa flákať iba pri mori. Ak chcete niečo vidieť, tak určite treba letieť sem. Inak, ani to flákanie pri mori nie je zlé. Kamenná pláž, azúrové more a hlavne nad hlavou vám neustále lieta nejaké lietadlo či helikoptéra, nakoľko je veľmi blízko letisko. 

Okrem toho samozrejme počas prechádzky mestom nájdete rôzne zákutia, námestia a známe hotely. Jeden z takých je aj hotel Le Negresco, ktorý je známy vďaka filmom, stretávali sa tu mafiáni sveta, dodnes patrí k najdrahším hotelom (izba na jednu noc cca 1500e a viac) a hlavne ho chceli kúpiť známy milionári, ktorí ale aj tak nemali dosť peňazí - paradoxne. 


TIP: Ak by ste chceli okúsiť atmosféru hotela, tak určite tam nechoďte ako turista. Bežného človeka tam pustia, ale keď budete fotiť a podobne, tak môžu byť nepríjemní. 

TIP1: Môžete navštíviť kaviareň, kde púšťajú aj neubytovaných. Káva tu stojí 20e, ale načerpáte energiu hotela a hlavne budete mať zážitok. 


Hneď oproti hotela je krásna promenáda des Anglais (má 6km) posiata palmami a máte americký vibe. Krásne more vás strhne a hneď tam budete chcieť ísť. v meste sú aj rôzne záhrady, bary a miesta, kde možno turista na prvú šupu nepôjde. 


                         
 
Hotel Negresco a výhľad na more v Nice 


Námestie Massena je bez pochyby miesto, ktoré navštívi každý turista. Práve na tomto mieste sa stretáva staré a nové mesto. Je to taká ich hranica. Inak vedeli ste, že fasády a okná nemôžu meniť a musia vždy zachovať farbu a štýl? Nechcela by som tu bývať teda... ale teda nájdete tu budovy, ktoré pripomínajú Rusko a to práve vďaka vplyvu z tejto krajiny. 

Ak pôjdete priamo po promenáde, tak narazíte na prístav, kde nájdete krásne jachty či veľké cestovné lode. Je to naozaj zážitok, síce vás nepustia priamo k nim. 


                         


Nápis mesta v takýchto veľkomestách nesmie chýbať a teda nechýba ani tu. Tiež ho nájdete na promenáde pri tom, ako si budete hľadať miesto na pláži. Inak, ak sa chystáte do tohto mesta, odporúčam z rána, kedy je tu ešte menej ľudí a chytíte aj pekné miesto na pláži, keď pobeháte všetky pamiatky. Aj my sme vyrazili hneď z rána... 





VODOPÁD NAD MESTOM A NA SKALE? 



Nad mestom sa nachádza skala, z kadiaľ je najkrajší výhľad na mesto a nájdete tu aj takýto krásny vodopád. Dá sa ísť hore schodmi (vstup oproti nápisu Nice) alebo aj výťahom. Obidve veci sú zdarma a nie sú tam žiadne rady. Hore nájdete aj bufet, miesta na doplnenie tekutín do fliaš a aj vás osvieži krásny veľký vodopád. Určite to neobíďte a choďte. Vyhliadka je priamo aj nad vodopádom a môžete sledovať čajky ako nadlietavajú nad morom. 


                           


AKÉ JE MORE V MESTE NICE? 



Pláž pri mori je kamenistá, pričom máte možnosti aj zakúpiť lehátko. Okrem toho celá pláž má niekoľko vstupov a každá časť sa volá inak. Vždy je v blízkosti bar. Väčšinou to býva deka na deke. Okrem toho voda je krásne teplá, azúrová a teda väčšinou nebývajú silné vlny. 


                           


                           


1 TIP ČO NEVYNECHAŤ V MESTE NICE 



Ak nechcete a nemáte záujem o pamiatky či výhľady, tak určite choďte na kvetinový trh. Tento trh sa koná každý deň okrem pondelka a môžete si tam kúpiť čerstvé pečivo, ovocie či ochutnať ich typické sladkosti. Každý deň od rána do 11stej tam nájdete množstvo stánkov, dorozumiete sa celkom v pohode. My sme tiež ochutnali najtypickejšie sladkosti a jedlá. 


                         


                        


AK MILUJETE ČOKOLÁDU, SEM MUSÍTE ÍSŤ! 



Čokoládovňa Florián patrí medzi rodinné podniky s históriou. Prehliadku máte zadarmo a môžete si zakúpiť neskutočné čokolády či ovocie v cukre. Inak, prehliadka je vo francúzštine, takže treba na to myslieť, ale stálo to za to... nájdete to pri prístave, vedľa pamätníku na vojnu. 


                 



ČO VIDIEŤ VO FILMOVOM MESTE CANNES? 



Mesto Cannes sa preslávilo vďaka filmovému festivalu, kedy ho navštívia najznámejší herci a producenti. Okrem toho tu ale skoro nič nie je. Samozrejme, nájdete tu aj krásne lode v prístave a pláž, ktorá stojí za to - je piesková. Je tu hrad, resp. také návršie, kde si môžete užiť krásne výhľady a prejsť sa okolo kostola. 

Samotný filmový palác ma sklamal, čakala som od toho viac. Ale určite tá fotka na červenom koberci stojí za to... 


                         



Záber na filmový palác v Cannes


                    


                         


Mesto je posiate typickými uličkami... 






Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil. Do komentára mi môžete napísať či ste boli vo Francúzsku či na francúzskej riviére? Čo sa vám najviac páčilo? Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Skvělé tipy, kam na výlety při této cestě do zahraničí. :) Hned bych někam vycestovala. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ti verím, ešte len skončilo leto a už mi chýba :)

      Odstrániť