F CESTUJEME PO SLOVENSKU: 3 + 2 TIPY NA FOTOGENICKÉ MIESTA, ktoré musíš v Bratislave vidieť! - Aďulik Sun

CESTUJEME PO SLOVENSKU: 3 + 2 TIPY NA FOTOGENICKÉ MIESTA, ktoré musíš v Bratislave vidieť!

 Ahojte :) 


Konečne tu máme aj nejaký ten cestovateľský článok a opäť vás zoberiem do hlavného mesta Slovenska - ideme do Bratislavy. Bratislava je miesto, kde sa dá stále niečo robiť, niečo nové zažiť, objaviť a nájsť stále nové zážitky a tvoriť krásne spomienky. Ja som tu niekoľkokrát za rok, takže v tomto článku nehľadajte žiadne historické pamiatky. Aj keď, na niečo také blízke k pamiatkam pôjdeme, no nechajte sa prekvapiť. Poďme proste na to a nebudeme to zdržiavať! 




KDE SA UBYTOVAŤ NA SVOJOM TRIPE PO BRATISLAVE? 



My sme tentokrát trošku viac zainvestovali a išli sme priamo do Carltonu na Hviezdoslavovom námestí. Je to priamo centrum a hlavne v blízkostí všetkých vecí, kde chceme my tentokrát ísť. Samozrejme Bratislava ponúka aj lacnejšie možnosti - rôzne ubytovne či hotely. Tu odporúčam v predstihu pozerať rôzne ubytovacie stránky a nájsť si niečo tam, keďže je to pre mňa najviac praktické. A možno sa aj by dostanete takto do Carltonu v nejakej dobrej akcii. Ak by vás zaujal, tak vám o ňom niečo poviem. 

Carlton ponúka lacnejšie, aj drahšie izby. Okrem toho majú k dispozícii reštauráciu a vo večerných hodinách aj Mirror bar, o ktorom vám poviem nižšie v článku. Samozrejme je vo vnútri historický, no prelína sa to s modernou časťou a všetko pôsobí luxusne. Taktiež je otvorení aj pre psov. Izby boli krásne, akurát veľké. My sme mali výhľad na krásnu záhradu. Dávno to nie je hotel iba pre bohatých... 


                          


VYHLIADKOVÁ VEŽA UFO VO VÝŠKE 95m a ďalšie možnosti? 



Vyhliadková veža UFO Tower je taká ikona v Bratislave, pritom to tak nebolo vždy. Od roku 2005 je znovu spustená aj pre verejnosť a teda patrí k historickým pamiatkam. Funguje to tak, že dole pod vežou (pod mostom SNP) si kúpite v kabínke lístok - tam poviete, kde chcete ísť a oni vám predajú lístok. Idete hore výťahom. Potom vás opäť skontroluje ďalšia pani, ktorá vám ukáže smer ďalšej cesty - ak pôjdete hore na vyhliadku, tak vás čaká pár schodov, ale nič náročné. Všetko je podsvietená vo fialovej farbe a z vrchu máte 360 stupňový výhľad na celé mesto. V prípade krásneho počasia vidíte aj Rakúsko či ďalšie štáty. Hore máte aj tabule, ktoré vám povedia, na čo sa pozeráte - takže aj keď sa neorientujete, tak vám pomôžu. Z každej strany je krásny výhľad. Vstupné nájdete TU, pričom sa líši podľa obdobia, dňa a hodiny, kedy sem prídete. Hore si môžete so svojou láskou zamknúť aj svoj zámok do krásneho srdca. 

No a čo som myslela s tými ďalšími možnosťami v nadpise? Okrem vyhliadkovej veži môžete využiť kaviareň a reštauráciu. Taktiež je tu možnosť - SKY WALK okolo Ufa. Priamo vonku na kraji UFA. To musí byť zážitok, my sme na to nemali odvahu a potom už ani čas. Ale do kaviarne sme zbehli - aj tu máte možnosť výhľadov na každú stranu. Treba rátať s vyššími cenami za drinky či jedlo, ale je to krásne prostredie a stojí to za to. 


                        


                          


                            


MIRROR BAR V HOTELY CARLTON NA HVIEZDOSLAVOVOM NÁMESTÍ 



Tento bar môžete navštíviť, aj keď nie ste ubytovaní v hotely. Odporúčam rezerváciu, ale dostanete sa tam aj bez nej (sem-tam treba chvíľu počkať). Mirror bar nájdete priamo v hotely, otvárajú o cca 18stej večer. Už z názvu je jasné, že všade nájdete zrkadlá a na moje prekvapenie aj prírodu. Všade bola zeleň. Okrem toho čašníci sú školení, takže vám povedia celý koncept baru, plus nejaké informácie okolo celých priestorov a prezentáciu drinkov. 

Drinky podávajú na základe živlov a my sme mali šťastie na super chalana, ktorý tým naozaj žil a bavilo ho to, takže sme to mali podané s takou vášňou, že wau. Spravil nám skutočný zážitok. A na fotkách môžete vidieť ako prezentujú živly a drinky. Takto vám donesú drink a keď sme pozerali ako aj tie ďalšie na druhých stoloch, tak klobúk dole. Okrem toho vám povedia aj prečo práve táto prezentácia a podobne. Bolo to super... 

Ceny drinkov sú vyššie, no stoja za to. Jeden drink vás vie vyjsť na cca 25e, záleží aký si dáte. Ale verte mi, ten zážitok stojí za to! 

                         


PLAVBA LOĎOU PO DUNAJI IBA PÁRKRÁT ZA ROK? 



Spoločnosť loď.sk prináša plavby po Dunaji a teda lístok vás vyjde na nejakých 25e tam a spať - pričom ale záleží na plavbe, ktorú si zvolíte. My sme si vybrali do múzea Danubiana. Cesta trvala cca hodinu a pol tam a hodinu a pol späť. Loď nám zastala trošku ďalej, takže sme sa museli aj prejsť, ale dalo sa to zvládnuť - niektorí to zakotvili priamo v prístave, keďže loď zastala ďalej od múzea. 

Loď bola príjemná - mohli ste si objednať alko či nealko, alebo aj niečo pod zub. Okrem toho ste si mohli vychutnať krásne výhľady. My sme mali sem-tam aj vlny, tak to bol zážitok. Nechali vás behať po vonkajšej strane lodi - samozrejme na vlastné riziko. 

Samotné múzeum Danubiana malo v tom čase vstupné 10e (dospelý lístok) a 5e (seniori), pričom majú aj rodinný vstup. Múzeum si pozeráte samy bez sprievodcu, takže každý svojou rýchlosťou a môžete na konci zakotviť v kaviarni priamo v areály. Ja nie som nadšenec umenia, ale toto som rada videla. A potom sme šli opäť späť na loď, ktorá nás čakala a prišli sme priamo do prístavu. 


                        


                      


                    


                     


                     


SLOVENSKÁ NÁRODNÁ GALÉRIA V BRATISLAVE 


A môj posledný tip je tiež spojený s umením. Taký trošku viac umelecký a trošku iný. Slovenská národná galéria ponúka rôzne výstavy, máte krásne výhľady a tiež v moderných priestoroch môžete zažiť aj moderné umenie alebo priamo opak - úplnú históriu. Záleží na vás, kde sa zdržíte. Ja vám zu ukážem pár záberov, ale potom odporúčam skutočne navštíviť. Vstupné sú 4 eurá dospelý lístok. A na konci prehliadky môžete zakotviť v maličkej kaviarničke a vychutnať si skvelú kávu. K všetkým výstavám tam máte prospekty. 


                     


                 


                    


Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil. Ak by som vám mohla dať iba jeden tip, tak určite Mirror bar, ten choďte pozrieť! Do komentára mi môžete napísať či ste v týchto priestoroch už boli a ktoré vás zaujali, že by ste chceli aj navštíviť? Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Super tipy, kam na Slovensku zavítat. Zaujala mě ta galerie, vypadá to tam dost zajímavě. :))

    OdpovedaťOdstrániť