F STALO SA-NESTALO SA #37: FESTIVAL LETECTVA V PIEŠŤANOCH - Aďulik Sun

STALO SA-NESTALO SA #37: FESTIVAL LETECTVA V PIEŠŤANOCH

 Ahojte :)


V dnešnom diele tejto série vám ukážem náš výlet v Piešťanoch. Tentokrát sme boli na festivale letectva, ktorý sa tu koná konečne takto blízko nás. Vždy som mala rada tieto letecké dni, vojenské dni, dni polície a neviem ešte aké ďalšie mená táto akcia nosí. Tentokrát sa to konalo v Piešťanoch a vraj to tak bude aj ďalšie roky. Najbližšia akcia nás čaká v septembri, ktorá bude mať podobnú atmosféru a mala by sa konať priamo tu na letisku v Piešťanoch. Tak poďme sa spolu na to bližšie pozrieť... 





PREČO FESTIVAL LETECTVA? 



Festival letectva sme si vybrali celkom náhodou. My sme o tom nejako ani nevedeli, až kým nerobili reklamu v TV - tuším to bolo Teleráno. Podľa mňa mali celkom slabú reklamu, resp. zle cielenú. Ale to je už na nich... napriek tomu sa tam zišlo naozaj veľa ľudí. Až som bola prekvapená. 

Festival letectva sa konal kedysi aj v iných mestách, nejaké aj budú - najbližšie v Septembri. Ale tentokrát sa to konalo v Piešťanoch cez dva dni. Konkrétne sa začínalo sobotu poobede. Sobota bola zasvätená lietadlám, letcom a ukážkam. Boli tam aj vystavené lietadlá, takisto sa prezentovali aj vojaci - aj keď pomerne slabo. Dokonca večer bola krásna večerná šou a svetelná šou, plus ohňostroj. Okrem toho nedeľu bol detský program, plus samozrejme lietadlá na oblohe. Ľudia mali naozaj veľa možností sa občerstviť - počet stánkov si ani netrúfnem povedať, ale boli to vysoké čísla. Okrem toho samozrejme aj atmosféra bola skvelá. Ľudia jedli, pili na zemi, piknikovali a užívali sme divadlo na oblohe. 

Ak by vás zaujímala cena, tak tá je 20 euro dospelý lístok na deň, pričom parkovanie je zdarma, resp. v cene lístka. Organizácia bola celkom dobrá, netvorili sa ani nejaké dlhé rady. Ľudia sa rozložili a bola k dispozícii aj VIP zóna. Cena trošku vyššia, ale stálo to za to. 

Ukážem vám pár mojich záberov: 

                  


                  


                           


                       


                         


                      



NEZABUDNI NA OCHRANU PRED SLNKOM! 


Čas festivalov sa blíži a v podstate tak pomaly už začína. V tomto období je slnko dosť nízko a "praží" skutočne silno. A o lete ani nehovorím. Pokožku treba chrániť a je jedno či tvár či telo - všetko treba pravidelne natierať a chrániť sa pred slnečným žiarením. Netreba na to zabúdať ani na festivaloch, kedy sa potíme, produkujeme vodu a voda priťahuje slnko. Slnko svieti, aj keď ho na prvý pohľad nemusíme vidieť. Majte na pamäti, že čisto z preventívneho hľadiska je dobre použiť opaľovacie krémy s vyšším SPF-kom. Na tvár je dobrá značka Cerave. A keď je už po koncerte a idete domov, tak nezabudnite doma na seba "napatlať" aj krém po opaľovaní, kedy upokojíte svoju pokožku. Aj keď možno nie ste spálení. Nezabudnite na to! Veľa slnko okrem vážnych chorôb môže spôsobiť aj rýchlejšie starnutie pleti, tvorbu vrások a vysušuje to hlavne celkovo pokožku a kožu. Doprajte hydratáciu a keď už máte byť na slnku, tak sa chráňte - aj nejakou pokrývkou hlavy! 



Dúfam, že sa vám takýto článok s tipom na výlet páčil. Určite si zapíšte termín na rok a sledujte ich web, kde pribudnú nové informácie o ďalšom ročníku a podobných akciách. Do komentára mi napíšte či chodievate na takéto akcie alebo to prenechávate deťom? Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. To musel být super zážitek, už jako dítě jsem takové akce milovala. U nás je teď také letecký den a kdybych neměla program, klidně bych se šla také mrknout. :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to také niečo iné ako iné akcie :D sem-tam sa to hodí :)

      Odstrániť