F DEGUSTÁCIA VÍN A VÝBER ŠAMPIÓNOV PRE LETNÚ SEZÓNU PRE NÁRODNÝ SALÓN VÍN SLOVENSKEJ REPUBLIKY PRIAMO VO VINÁRSTVE JM DOĽANY - Aďulik Sun

DEGUSTÁCIA VÍN A VÝBER ŠAMPIÓNOV PRE LETNÚ SEZÓNU PRE NÁRODNÝ SALÓN VÍN SLOVENSKEJ REPUBLIKY PRIAMO VO VINÁRSTVE JM DOĽANY

 Ahojte :)


JM Vinárstvo Doľany je vinárstvo, ktoré sa nachádza blízko hranice Trnavského a Bratislavského kraja. Od nás (z Prievidze) tam ide krásna cesta, ktorá trvá cca 2 hodiny. My sme tam boli na pozvanie od Národný salón vín Slovenskej republiky. Musím sa priznať, že o tomto vinárstve som pred tým nepočula, ale som rada za nové spoznanie kvalitného vinárstva. Povieme si o ňom nižšie... 




JM VINÁRSTVO DOĽANY 



Vinárstvo Doľany patrí k novým vinárstvam, ale zas čo to má za sebou. Založenie firmy sa píše k roku 1986 a pôvodne vyrábali perlivé víno. Od roku 1993 sa začala písať história v Doľanoch. V súčasnosti má vinárstvo cca 25 odrôd viniča a obhospodaruje 120 ha vlastných viníc a k tomu všetkému má ešte 2 ha višňového sadu. 

Vinárstvo sa nachádza na konci dedinky Doľany, pričom majú svoje vlastné parkovisko - nemusíte sa báť sem prísť priamo autom (sú v slepej uličke). Okrem toho priamo z vinárstva vidieť niekoľko viníc a majú k dispozícii priestranné priestory. Celé vinárstvo pôsobí tak domácky a rodinne. Určite sa sem zbehnite pozrieť na nejakej vínnej ceste. 




ČO SME TU ROBILI MY? 



My sme tu boli v rámci súťaže pre Národný salón vín Slovenskej republiky, pričom sme vyberali priamo pre nich šampiónov. Stretli sa naozaj odborníci a vybrali spolu 25 vín, pričom cca 5 šampiónov. Všetky výsledky nájdete na ich stránke a budete ich môcť ochutnať aj priamo v salóne v Bratislave počas letnej sezóny. 

Tieto akcie sú všetky veľký zážitok, lebo okrem chutného vína, stretnete aj množstvo skvelých ľudí, vinárov a odborníkov - vždy sa s nimi dobre kecá a naozaj je tam dobrá atmosféra. Ak by ste si chceli vyskúšať degustáciu (my sme mali 28 vzoriek, niektoré komisie mali cca 35 vzoriek), tak môžete tak spraviť v niektorých vinárstvach alebo priamo v Národnom salóne vín Slovenskej republiky, ktorý je v Bratislave. Odkaz na ich web som vám dávala vyššie. 


Dám vám sem zopár záberov z akcie: 


                  


               


                 

Toto sú šampióni... 



Chcela by som poďakovať za pozvanie a každému jednému človeku, ktorý nás bral vážne a milo sa s nami rozprával a prijal medzi členov... Ďakujem! 





ČO VIDIEŤ V OKOLÍ JM VINÁRSTVA? 



Červený kameň sa nachádza iba 15 minút autom od obce Doľany a je to taký rýchlo-výlet. Samozrejme, môžete tu stráviť viac času a pokojne aj deň. Cez víkend je tu viac ľudí a sú otvorené aj stánky. Cez týždeň je areál tiež otvorený a rovnako aj parkovisko, ktoré je zdarma priamo pri vstupe. 

V areály nájdete park a takú zelenú záhradu. Veľmi pekné prostredie pre prechádzky s rodinou a pokojne aj s kočíkom. Postupne prejdete k samotnému hradu, pričom niektoré atrakcie majú aj zadarmo, takže nemusíte si hneď platiť vstup na hrad. V areály sa nachádza aj krásna kaviarnička, kde si môžete dať super víno alebo chutnú kávu - jednoducho sa občerstviť. 

Toto miesto je veľmi pekné pre rodiny s deťmi, avšak aj pre romantické rande. Naozaj si tu každý nájdete niečo pre seba... 


                            


                       


               


                         


Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a do komentára mi môžete napísať či ste tu niekedy boli a či máte radi zážitkové výlety alebo len históriu, čo vyhľadávate? Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

4 Comments:

  1. Pěkný článek a fotky, konečně jsem našla také vinaře mezi blogery, často se setkávám s tím, že vinné články nebývají tolik oceněné čtenáři :) Jinak místo vůbec neznám, přiznám se, že jsem na Slovensku byla zatím jen 2x :)

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak treba vyskúšať - odporúčam oblasť tokaj, hlavne GrandBari - dá sa aj objednať na nete, ale odporúčam osobne, keďže sa tam dá aj prespať :) Krásne to tam je :)

      Čo sa týka článkov, tak áno - nie sú ocenené, ale ja sa snažím písať aj také články a snáď to raz príde :D

      Odstrániť