F 5 + 1 TIP NA REŠTAURÁCIE ČI KAVIARNE V BOJNICIACH A PRIEVIDZI PODĽA AĎKY - Aďulik Sun

5 + 1 TIP NA REŠTAURÁCIE ČI KAVIARNE V BOJNICIACH A PRIEVIDZI PODĽA AĎKY

 Ahojte :)


Tento článok vzniká celkom spontánne, kedy som si povedala, že ja všade behám a koštujem rôzne jedlá či skúšam nové podniky. A teda prečo z toho nespraviť článok? Prečo vám nedať pár tipov na podniky a trochu si oddýchnuť od recenzii na kozmetiku. Veď tento blog je môj životný štýl a okrem kozmetiky do toho patrí aj spoločenský život. Áno - aj podniky. Tak dnes vám ukážem niekoľko tipov na kaviarne, podniky v Bojniciach a Prievidzi. 




PALACINKA PRIEVIDZA 



Palacinku nájdete na námestí v takom rade podnikov v blízkosti Pro Centra. V ponuke nájdete slané aj sladké palacinky. My sme s kolegom (pracujeme v blízkosti) vyskúšali už takmer všetky z každej kategórie a teda sú výborné. Okrem toho nájdete v ponuke aj nápoje, kávu či zmrzlinové poháre počas letných mesiacov. Nezabudnite určite zvoliť niečo tématicke, keďže oni vždy majú čosi - mali skvelú rozprávkovú vianočnú edíciu. V konečnom dôsledku sú tam milé baby, ktoré vás radi s úsmevom obslúžia a radi aj poradia. Cena palaciniek sa pohybuje okolo 5,50e - je to taký riadny obed. Naozaj vás zasýtia. Pohladia žalúdok, takisto aj dušu. 


TIP: Ak máte radi sladké chute, tak nezabudnite si dať Oreo palacinku (čierna palacinka), prípadne si do niektorej z nich pridať banán. 


TIP: Ak máte radi slanú variantu a štipľavé, odporúčame pikantnú a ak niečo klasické, tak určite siahnite po anglickej palacinke! Neoľutujete! 


                       


NOVÝ PODNIK RAŇAJKA V BOJNICIACH 



Áno, je to názov - tento podnik sa volá Raňajka. A teda neponúka iba raňajky, ale aj brunche, čo je super hľavne pre turistov. Poďme ale postupne. Podnik nájdete v Bojnickom dvore, ktorý sa nachádza za bojnickým zámkom. Priamo v týchto priestoroch kedysi robili svadby a bola tu raz aj kaviareň (pre tých, ktorí sem chodia často). Podnik ponúka chutné jedlá, pričom v ranných hodinách raňajky, neskôr sa to zmení na miesto pre skvelý brunch. Okrem toho z niekoľkých stolov máte krásny výhľad na Bojnický zámok a k dispozícii je aj terasa. 

Ceny sa pohybujú trošku vyššie (veď ste v Bojniciach), ale teda napríklad my sme mali chlebík s cviklovou nátierkou a ten stál 4 eurá. Potom sme mali Vajce v skle a to stálo 8 euro. Takže ceny sú rôzne, samozrejme bolo na výber niekoľko rôznych jedál. Majú v ponuke aj nápoje, my sme si dali kávu - samozrejme na naštartovanie dňa. 

Celý podnik je zariadený v retro štýle, takže možno to nie je šálka kávy pre každého. Ono - nie je to dobový podnik, ktorý by sedel v čase so zámkom. Je to pár rokov dozadu, keď som ja ešte nežila. Cítite sa tam ako u babičky. Pre predstavu. Personál bol milý, avšak aj my sme našli pár nedostatkov, ktoré verím, že zmiznú ako budú pribúdať skúsenosti. Možno by bolo fajn, keby by boli milší aj oni medzi sebou (vlastná skúsenosť, ktorá sa vám nemusí opakovať a majiteľ za to z časti nemôže. V gastre majú robiť vždy ľudia, ktorých to baví a nech je to aj obyčajný brigádnik). 


                    



LAVKAFE BOJNICE PRIAMO NA PROMENÁDE



Lavkafe sa nachádza priamo oproti kultúrnemu stredisku v Bojniciach na promenáde, čo je priamo v centre. Z vonku nenápadná kaviareň, no bohatá na výber a krásna z vnútra. V ponuke je niekoľko drinkov - alko či nealko, horúce limonády a kávy. Teraz boli v meste Bojnice strašidlá a mali k tomu aj ponuku. Takže verím, že budú v tomto pokračovať a nájdete v ponuke aj prispôsobené nápoje. Vždy to je o dosť zaujímavejšie. Ceny sú prijateľné, žiadne drahoty. A dostanete za to chutné koláčiky, milý personál s úsmevom na perách, ktorý vám rád poradí. Ponúkajú aj skvelé koláčiky. 


                         


PODNIK REŠTIKA HOVORÍ ZA VŠETKO! 



Reštika je miesto, ktoré nájdete priamo pod bojnickým zámkom. Toto miesto ponúka všetko - chutné jedlá, pizzu či nápoje alko alebo nealko. Okrem toho je v každom druhu jedál veľký výber, takže za mňa si vyberie každý. Majú extrémne chutné polievky. My sme ochutnali aj ich kávy a tie boli tiež výborné. Prostredie je krásne aj vnútri, no odporúčam si sadnúť na terasu, keďže z tade máte priamo výhľad na bojnický zámok. Cítite sa tam ako v rozprávke. Okrem toho personál je veľmi milý a aj keď majú toho veľa, tak stíhajú - pracovité včeličky. Ceny sú úplne v pohode, taký priemer - žiadne drahoty na to, že sú priamo v centre. Jediné čo, tak ku káve nedávali čistú vodu - to je niekde štandard, ale môžu mať iba iný štýl. 


TIP: Sadnite si na terasu a dajte si pohár vína s krásnym výhľadom na zámok. Budete ako princezná či princ. 


                        


BAR TUNNEL V PRIEVIDZI 



Tak tento bar je niečo...wau. Akože keď som tam šla prvýkrát, tak som mala mierne obavy. Naozaj. Je to nenápadné miesto a ide sa smerom dole. Ale moje obavy mi prešli, keď som zbadala milého chalana, ktorý s úsmevom a záujmom ponúkal drinky a podobne. Naozaj veľmi ochotný a bolo vidieť, že ho to bavilo. Super prístup... 

My sme okoštovali alko aj nealko nápoje. Prvý svetlý bod bolo to, že hneď doniesol oriešky (bez objednávania). Neskôr sme si pridali a objednali ďalšie. Drinky boli naozaj krásne a veľmi chutné - žiadne prepály, ktoré by boli zbytočne príkre. Boli naozaj chutné a nápadité. Prostredie sa nám tiež páčilo, ale je pravda, že sem musíte ísť s tým, že idete do takého baru. Neoľutujete to. Pokreslené grafitmi steny či neónky alebo hojdačky pri bare - mne to pripomenulo veľmi Londýn. Zážitok to bol a určite odporúčame... Nájdete tento bar za námestí pri poisťovni smerom k podchodu. GPS vás sem hravo dostane... 


                      


                 


PIZZERIA WANTED V PRIEVIDZI - časť Veľká Lehôtka 



Táto pizzeria na mňa spravila dojem. Nachádza sa pri futbalovou ihrisku a mám pocit, že je to aj taký ich bufet v prípade zápasov. Ale s bufetom to nemá nič spoločné. Prostredie je krásne. Vnútri to vyzerá ako z westernu a vonku máte výhľad na krásne hory. Ponuku majú veľkú - okrem pizze aj rôzne koláčiky a samozrejme nápojový lístok. Personál je veľmi milý a nám aj ochotne poradil. Striedalo sa tam dosť ľudí, takže si myslím, že je obľúbená. 

Ceny sú úplne klasické, ešte aj nižšie ako v meste. Keď sme tam boli my, tak dávali aj kotlíkový guláš a ten bol výborný. Pizzu sme sa nevedeli rozhodnúť, tak nám ju rozdelili za malý poplatok. Môžete si vybrať z niekoľko druhov a aj máte na výber dve veľkosti. Koláčiky boli tiež chutné a káva nesmela chýbať. Odporúčam... 


                   


                   


POĎME SI SPRAVIŤ PORADIE SPOMÍNANÝCH PODNIKOV! 



Moje poradie je nasledovné: 


1. Palacinka, Prievidza 
2. Reštika, Bojnice 
3. Pizza Wanted, Veľká Lehôtka (časť Prievidze)

4. Tunnel, Prievidza 
5. Lavkafé, Bojnice
6. Raňajka, Bojnice 


Chcem k tomu poradiu povedať pár slov. Raňajka skončila na poslednom mieste, keďže to je pre mňa miesto, kde mi stačí ísť raz a nie je to miesto, za ktorým by som bola ochotná cestovať. Netreba to obísť, treba skúsiť a mať zážitok, ale len kvôli tomu ísť niekoľko kilometrov - to by mi za to nestálo. Každý z uvádzaných podnikov je skvelý a výnimočný s niečím iným - možno vám by sa páčilo niečo iné a spravili by ste úplne inak poradie. V tom je to jedinečné kúzlo... A teda aj keď je nejaký podnik na nižšom mieste, neznamená to, že je zlý a netreba ho navštíviť. 


TIP NA MOJE MUEST HAVES POČAS JARI A LETA! 



V neposlednom rade vám chcem dať tip na balzamy na pery, nakoľko teraz začína presne to obdobie, kedy je vonku teplo a treba chrániť práve aj pery. Veľakrát sa mi stáva, že zabudnem práve na pery a pritom sú tak dôležité. A áno, potom sa sťažujem, že mám popraskané pery. Inak, všimla som si, že mi praskajú aj po káve. Neviem čím to môže byť. Balzam na pery je pre mňa niečo, čo mi nemôže chýbať v žiadnej kabelke či batohu. Mám ho dokonca aj v práci na stole. A ďalej mi nesmie nikdy chýbať korektor spolu s púdrom. To je také moje kombo na leto a jar. Líčite sa na bežné dni počas leta či jari? Ja to veľmi nepreferujem, ale keďže nie som dokonalá, moje nedokonalosti treba sem-tam trošku zakryť. A to práve mi pomôže toto kombo. Aký je váš obľúbený balzam na pery? 



Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a do komentára mi môžete napísať, ktoré podniky sú vaše obľúbené a v akom meste sú? Teším sa na vaše tipy a komentáre! 


xoxo

Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Ahoj Aďko, já bydlím na maloměstě a podniky úplně neoplýváme. Nicméně musím zmínit Kavárnu Staré časy v Ronově nad Doubravou, kterou vede náš pan starosta a jeho paní. Jedná se o retro kavárnu plnou domácích dortů, také podporují malé tvůrce a je to tam atmosférou naprosto kouzelné. V nedaleké Čáslavi je vyhlášené Bejkn bistro, které je i v Gastromapě Lukáše Hejlíka. A do třetice moje oblíbená restaurace v Přelouči, restaurace Na Staré poště.

    OdpovedaťOdstrániť