F 4 TIPY NA ČISTIACE PRODUKTY NA PLEŤ A KTORÝ Z NICH MI NESADOL? - Aďulik Sun

4 TIPY NA ČISTIACE PRODUKTY NA PLEŤ A KTORÝ Z NICH MI NESADOL?

 Ahojte :)


Pred niekoľkými týždňami, pomaly aj mesiacmi som si objednala čistiace gély na tvár. Ja som svoju starostlivosť o pleť celkom "prekopala" a teda aj viac skúšala nové produkty. Viaceré, nie len tie, ktoré tu dnes uvidíte. A zistila som, čo mi sedí a čo naopak nie. Takže na začiatku chcem povedať, že niektoré produkty alebo niektoré zložky, ktoré nesadli mne, môžu vám sadnúť. V tom je to kúzlo kozmetiky, že každá a každý z nás je individuálny a každému sedí niečo iné. Tak neváhajte skúšať. A ja vám idem ukázať, čo som si vybrala na skúšku ja! Poďme na to... 




STAROSLTIVOSŤ O PLEŤ JE POTREBNÁ POČAS KAŽDÉHO DŇA! 



Prečo? Denne by sme sa mali o svoju pleť starať. Ja som zástanca dvojfázového čistenia pleti, taktiež čistenia ráno aj večer. Ráno máme na pleti veľakrát nečistoty z večera, noci, z vankúša a podobne. V noci sa potíme, otierame o rôzne materiály z izby (vankúš, perina,...) a naša pleť to krásne nasáva. Ja osobne ju čistím čistiacim gélom a potom pokračujem so sérami a inými produktmi. Stačí v pohode aj krém s SPF. A večer naopak používam aj odličovacie produkty, a to aj v dni, kedy sa zrovna nelíčim. Potom opäť čistiaci gél a krém či sérum. Večer klasický krém (tam netreba SPF a zbytočne by teda pleti aj škodil - o tom si môžeme povedať neskôr). Nezabudnite, že krém s SPF (ak ho používate ráno), tak treba odlíčiť. Riadne. 

Denne treba pleť čistiť aspoň s nejakým produktom a voda naozaj nestačí. Zoberte si, kde všade cez deň beháte, s koľkými ľuďmi sa zdravíte a koľko nečistôt je iba tak vo vzduchu. Pleť máme jednu a treba jej venovať nejaký čas - starostlivosť. Nezabudnite na to! 



EUCERIN ČISTIACA MICELÁRNA PENA NA TVÁR 



Značka Eucerin je pre mňa niečo, čo je taká srdcovka, no stále som nevyskúšala všetky produkty. A mňa to aj mrzí, lebo oni majú fakt dobré produkty. Mne zatiaľ vždy sadli. A teda poďme sa pozrieť na túto micelárnu penu. Pri tomto produkte som síce taká, že je to teda micelárka alebo čistiaci gél? Sama mám v tom mierny zmätok, ale ja som to využívala ako micelárku, ktorá v konzistencií peny. A bolo to super. Priamo som s tým neodličovala - odličujem olejmi, ale dočisťovala som pleť, prípadne keď som mala iba krém s SPF, tak som skúsila. Neľutovala som. Krásne to pleť vyčistilo. 

Pleť nebola veľmi stiahnutá, bola čistá a na dotyk jemne suchá, čo sa hneď zmenilo po použití krému. Okrem toho za necelých 12 euro dostanete 150ml produktu, čo pri takomto produkte aj stačí, lebo ho miniete málo. Má to pumpičku, čo je praktické. 

V popise produktu sa dozviete, že aj odličuje. Akože netvrdím, že nie. Odličuje, ale napríklad vodeodolný mejkap a podobne to nedávalo, takže záleží sa preferencií. Neobsahuje alkohol a ani vôňu, čo je skvelá správa. Veľmi ma zaujalo aj to, že je vhodná pre nositeľky kontaktných šošoviek - takže super. Obsahuje APG komplex, čo pomáha práve na rozpúšťanie zložiek. Taktiež obsahuje kyselinu hyalurónovú, ktorá hydratuje pleť. 

Ja som s týmto produktom spokojná, no treba si ujasniť ako čo ho budete používať - čistič alebo odličovač. 




GARNIER ČISTIACI GÉL PRE KRÁSNU A SVIEŽU PLEŤ 



Garnier rozjasňujúci čistiaci gél pre ženy (nevidím dôvod, prečo nie aj mužov, za mňa aj pre mužov) s vitamínom C je pre mňa a podľa môjho názoru skvelá voľba pre každého z nás. Okrem citlivej pleti. Prečo? Pre jemnú vôňu, ktorá môže citlivú pleť dráždiť. Produkt obsahuje aj pumpičku, čo pri čistiacich géloch milujem, keďže je to hneď viac praktické. Okrem toho produkt má 200ml, čo je pomerne dosť aj pri dennom použití. A to za dobrú cenu, konkrétne necelé 4 eurá. 

Produkt pleť nevysušuje, nedráždi a mne osobne ani nesťahoval pleť. Na pleti bol naopak veľmi príjemný a dobre penil. Vytváral veľmi jemnú penu, ktorá pleť dobre vyčistila. A produktu stačilo naozaj málo. 

To či je moja pleť viac rozjasnená nechám na vás, ale určite moja pleť sa nijako nebránila a tento produkt si zamilovala. Spolu s micelárnou vodou z rovnakej rady tvoria neoddeliteľné kombo, ktoré by ste mali mať doma. Ale teda všetci okrem citlivej pleti. Mňa veľmi zaujalo aj to, že produkt nie je testovaný na zvieratách a myslím si, že je to krok v pred v tejto kozmetike. 

Aplikácia je jednoduchá ako pri každom čistiacom gély. Naniesť na vlhkú pleť, vmasírovať a potom OPLÁCHNÚŤ! Môžeme sa baviť o tom, že či produkty, ktoré sa majú oplachovať musia mať nejakú pridanú zložku. Ja si myslím, že je potrebné mať vo svojej rutine aj iné aktívne látky s viac percentami a nespoliehať sa na tieto produkty, ktoré ich síce majú, ale v nízkom počte. A je jedno či je to micelárka alebo čistiaci gél. Treba do rutiny pridať napríklad sérum. Ak teda vám ide o aktívne látky. Ak ste mladí a skôr v nižšom veku, tak si môžete na používanie aktívnych látok ešte počkať. 




DERMALOGICA A JEJ SVIEŽA ČISTIACA PENA NA PLEŤ 



Teraz ma možno ľudia budú nenávidieť za toto tvrdenie, ale mne tento produkt od značky Dermalogica nesadol od prvého dňa používania. Najskôr som bola rada, že môžem vyskúšať niečo od tejto značky, keďže som o nej videla veľmi veľa slov na internete a teda boli to pozitívne slová. Ale potom som zostala prekvapená. 

Akože, neviem či mám vadný produkt alebo je to normálne, ale tento produkt tak výrazne vonia, a to nepríjemnou vôňou, ktorá mne osobne smrdí. Odhodlala som sa to párkrát dať na pleť, ale bojovala som statočne. Čistiaci gél sa zmenil krásne na penu, pena bola veľmi jemná  a pleť mi nedráždila, ale tá vôňa? Nedočítala som sa ani to, čo by to mohlo byť. Ale určite je to pre mňa dôvod, pre ktorý tento produkt posuniem ďalej (rodine) a teda neviem sa vyjadriť ani k nejakým výsledkom, keďže som ho skúšal iba párkrát... Oni to prezentujú ako na aknóznu pleť - ja keď mám aknóznu pleť (na miestach tváre), tak mám tie miesta aj citlivé a toto som si tam ani nedala radšej. 

Stojí takmer 17 euro a je v množstve 177ml. Ale za mňa teda nie... ale je to tým, že som ho skúšala málo kvôli tej vôni, no možno vám sadne. Dajte mi vedieť! 




NEUTROGENA A JEJ ČISTIACI GÉL Z RADY HYDRO BOOST WATER 



Neurogena je značka, ktorú vôbec nemám prebádanú, no vždy na ňu počujem iba chválu. Patrí medzi jemne drahšie značky, ale nie je to nič nedosiahnuteľné. Ja som vyskúšala túto radu Hydra Boost water a poviem vám, že som milo prekvapená. Dnes si povieme o čistiacom gély, ktorý opäť má pumpičku, takže za mňa veľmi praktické. Okrem toho čistiaci gél je stredne hustý, takže nijako netečie po tvári a aplikácia je príjemná a jednoduchá. 

Tento produkt je za necelých 8 euro v množstve 200ml. Ja mám dehydrovanú pleť a teda všetko, čo mi nejako pomôže udržať vodu v pleti milujem. Pri tomto produkte mám naozaj pocit, že niečo robí a robí to dobre. Gél je na pleti veľmi jemný, nejako zásadne nevonia, takže by som to odporučila aj citlivejšej pleti. Mám pocit, že pleť po ňom je jemná a lepšie sa mi vstrebáva aj napríklad krém. 

Pleť nevysušuje, práve naopak. Pleť po použití nie je stiahnutá, ani nijako podráždená. Pleť je ale krásne čistá. Tento čistiaci gél chráni prirodzenú kožnú bariéru. Opäť sa odporúča čistiaci gél naniesť na ruky, vytvoriť penu a potom jemne vmasírovať. Nakoniec oplachnuť

Tento produkt nájdete aj medzi produktmi na rozjasnenie, ale teda tu som takýto efekt nevidela, no nešla som ani priamo za tým. Naozaj moja pleť bola jemná (vôbec nie stiahnutá) a čistá. 




AKÝ PRODUKT BY SOM VÁM ODPORUČILA NA 100%? 



Ak by som mala vybrať iba jeden produkt z týchto všetkých produktov, tak by som vám odporučila čistiaci gél od značky Ganier z rady s vitamínom C. Majú v ponuke aj celú radu vrátane micelárnej vody a spolu tvoria skvelé kombo, ktoré vám môžem odporučiť. Na pleti je príjemný, nevysušuje, pričom ale upozorňujem na jemnú vôňu, ktorá nemusí sedieť citlivej pleti. Ale ako produkt je to skvelý! A za super cenu! 




Dúfam, že vám dnešný článok páčil a do komentára mi napíšte či si čistíte pleť pravidelne a buďte úprimní! Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Ahoj, já se přiznám, že většinou se skincare stíhám věnovat pouze večer, ráno většinou zaspím i několik budíků, takže pak to beru tak nějak ve spěchu zuby, učesat, popadnout oběd a úprk do práce. Není to ideální já vím. Obvykle využívám micelární vodu a následně ještě nějaký gel nebo pěnu, z tebou uvedených jsem zkoušela Neutrogenu a s hodnocením souhlasím :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj :) Ďakujem za krásny komentár :) No ráno ideálne teda aspoň s tou micelárkou alebo gélom by sa hodilo :) Verím, že ale večer to vynahradíš :)

      Odstrániť