F 3 TIPY NA SÉRUM S KYSELINOU HYALURONOVOU + 1 TIP NA SÉRUM S VITAMÍNOM C - Aďulik Sun

3 TIPY NA SÉRUM S KYSELINOU HYALURONOVOU + 1 TIP NA SÉRUM S VITAMÍNOM C

 Ahojte :) 


Poslednú dobu som sa celkom rozhýbala a s tými článkami som sa pohla. Veď som aj veľa testovala, napríklad tieto produkty viac ako 2 mesiace. To je už čo povedať. Ale tieto produkty si to naozaj vyžadovali, keďže sa jedná o séra. Pokojne by som to mohla skúšať ešte dlhšie, no chcem vám už o nich konečne povedať a aj to, ktoré sérum mi sadlo a ktoré naopak nie. Ja mám všetky z elnino.sk a je to v rámci spolupráce, ale to nič nemení na mojom názore. Poďme na to... 




JA A SÉRA? 


Začala by som asi pár slovami o mne. Nie iba o mne, ale aj o sérach. Aby som vás dala do obrazu... ja séra používam, no nie je to dlhá doba. Môže to byť približne rok. Preto zatiaľ nevidíte v mojich článkoch nejako veľa postov na túto tému a hlavne vidíte tu produkty s nižším obsahom, resp. menej percentné produkty. A teda používam pravidelne sérum s vitamínom C a striedam ho s kyselinou hyaluronovou. A to všetko v nízkych percentách... Nemám za sebou veľa testovaných produktov tohto typu, takže určite sú aj lepšie, aj horšie produkty a teda bude to môj subjektívny názor na dané produkty. Tak poďme teraz na to... 



ASTRID PLEŤOVÉ SÉRUM S VITAMÍNOM C 



Príbeh značky Astrid sa začal písať v roku 1847, takže táto značka nie je žiadny nováčik. V jej ponuke nájdete rôzne krémy, gély a podobne. 


Vitamín C je známy svojimi antioxidačnými účinkami, posilňuje produkciu kolagénu, zvyšuje  jasnosť pleti a udržuje jej tón. toto sérum tiež obsahuje B3, ktoré zas pomáha obnovovať povrch pleti, bráni strate vlhkosti a pomáha udržovať rozjasnenie pleti. A aké sú sľubované účinky? Pleťové sérum proti vráskam omladzuje, vyhladzuje pokožku a poskytuje zdravý vzhľad pleti. Taktiež: 

  • zanecháva pleť jasnejšiu a žiarivejšiu 
  • hydratuje pleť 
  • zlepšuje pevnosť pleti 
  • viditeľne redukuje vrásky 
  • chráni pred predčasným starnutím 


Odporúča sa používať ráno a večer a aplikovať 3 až 4 kvapky. Treba vynechať oči. Určený je pre ženy od 30 do 40 rokov (vrátane). Tento produkt sa aplikuje pipetou. 


Môžete vidieť aj na fotke, že mi prišiel rozvitý. Vlastne vyliaty. A teda polka produktu bola fuč. A keďže som sa bála oxidácie a toho, že produkt by už nebol dobrý (bolo otvorené a tak vytiekol), tak som ho neskúšala. Takže tu vám nepoviem svoju skúsenosť. Všimla som si, že textúra je skôr redšia a teda na pleti môže byť toto sérum veľmi ľahké. Redšie séra sa mne dobre vstrebávajú. Na internete som naň čítala rôzne reakcie. Je to veľkosť 30ml a nájdete ho na eshope elnino za necelých 6 euro (teraz je v akcií, inak stojí niečo málo cez 7 euro). 

Čo sa týka sľubovaných výsledkov, tak svoj názor z praxe vám síce nepoviem, no treba vždy myslieť logicky. Viditeľne redukovať vrásky, keď už vznikli neviem či sa dá. Ja som skôr toho názoru, že nie. Skôr by som to nazvala, že spevňuje pleť a potom sa môže zdať, že vráska zmizla. Chrániť pred starnutím pleť musíte celkovo a nespoliehať sa iba na jeden produkt. Napríklad používaním SPF krémov či celkovo čistiť pleť, venovať sa jej. 




GABRIELLA SALVETE A JEJ ROZJASŇUJÚCE SÉRUM PRE ZRELÚ A MDLÚ PLEŤ 



Hneď na začiatok hovorím, že toto sérum so mnou skúšala moja mamina. Na eshope toto sérum nájdete za necelých 9 euro a vo veľkosti 30ml, čo je klasická veľkosť týchto produktov. Toto sérum obsahuje komplex účinných látok, vďaka ktorým sa dodá vašej pleti hydratácia a rozžiarený vzhľad. Sérum je vhodné na zrelú a unavenú pleť. 

Prvýkrát som pri tomto produkte videla pri parfumácii konkrétne "látky" a to limetka, čierna ríbezľa, yerba mate a jazmín. Za mňa tá vôňa nie je taká výrazná, ani nejako sladká. Mne pripomína bylinkový čaj. 


Toto sérum teda obsahuje: 

  • yerba mate, čo pomáha rozjasňovať pleť, spomaľovať starnutie pleti 
  • alpha arbutín, ktorý redukuje pigmentové škvrny a rozjasňuje 
  • panthenol, ktorý vieme, že upokojuje a zabraňuje vysúšaniu pleti 
  • kyselina hyalúronová, ktorá hĺbkovo hydratuje 



Odporúča sa toto sérum používať ráno a večer, pričom iba pár kvapiek. Aplikácia je pipetou. Na stránke tiež nájdete informáciu, že sa jedná o vegánsky produkt, taktiež cruelty free, bez parabenov a alkoholu


A aký je môj názor? 


Mne sa veľmi páči, že sérum je skôr taká voda. Tieto séra sa mne vždy ľahšie vstrebú. Mne osobne neprekáža ani tá vôňa, ktorá je za mňa príjemná a pripomína mi veľmi bylinkový čaj. Môžem povrdiť fakt, že moju pleť nijako nedráždi, nevysušuje a mám práve pocit, že keď si dám tento produkt, tak sa mi aj lepšie vstrebe potom krém. Moja pleť pôsobí rozjasnene. Taktiež som si všimla, že pleť je na dotyk jemnejšia a menej často sa mi robí akné. Ja ho aplikujem každý večer. 


                   


HYDRATAČNÉ PLEŤOVÉ SÉRUM OD ZNAČKY MIXA 



Ľudia... toto pleťové sérum musíte mať doma. Naozaj. Ak by ste dali iba raz na moju radu, tak prosím teraz. Toto je tak bombové pleťové sérum, že wau. Na eshope elnino ho nájdete za necelých 7 euro a vo veľkosti 30ml. 


Toto pleťové sérum je pre všetky typy pleti, taktiež sľubuje rozjasnenie, hydratáciu a upokojenie pokožky. Toto pleťové sérum Mixa: 

  • hydratuje a rozjasňuje pleť 
  • poskytuje ochranu pred vonkajšími vplyvmi 
  • pomáha upokojiť citlivú pokožku 
  • príjemná textúra (niečo medzi gélom a vodou)
  • nezanecháva na pokožke lepivý a mastný finiš 


Má v sebe 3 hlavné aktívne látky, ktoré sú: 

  • kyselina hyalurónová, ktorá poskytuje hĺbkovú hydratáciu 
  • vitamín B3, ktorý zlepšuje ochranné vlastnosti 
  • provitamín B5, ktorý zjemňuje a hydratuje 


Pleťové sérum odporúčajú aplikovať ráno a večer. Toto sérum aplikujem ráno a aj večer. Po cca 3 týždňoch až mesiaci som začala vidieť nejaké malé zmeny. Pleť je na dotyk jemnejšia. Mám pocit, že mi zmizli aj suché miesta na pleti (klopem, nech to nezarieknem). Toto sérum má pumpičku, čo je extrémne praktické. Za mňa tam necítim žiadnu vôňu. Textúra je skôr taká gélová, no naozaj veľmi ľahká. Dobre sa vstrebáva a stačí ho málo - mne na tvár, krk a dekolt stačia 3 pumpičky. Ak dávam iba na tvár, tak jedna pumpička. A odporúčam vám ho... je naozaj ľahké, dobre na tom drží aj mejkap. Nejako ho to neovplyvňuje. 



                  


GARNIER HYDRATAČNÉ PLEŤOVÉ SÉRUM S OBSAHOM GLYCERINU, KYSELINY HYALURONOVEJ A ALOE VERA 



Toto pleťové sérum nájdete na eshope za necelých 7 euro vo veľkosti 30ml. Jedná sa o vegánsky produkt a pre všetky vekové kategórie. Viem, že to nesúvisí s produktom, ale mňa zaujal obal, kde máte rozpísané zloženie - konkrétne všetky látky. Garnier sa snaží byť naozaj transparentnou značkou. 


Akože toto sérum sľubuje po prvom použití pevnejšiu a pružnejšiu pleť. Nemusíme sa snáď baviť o tom, že je to nemožné po prvom použití. Spomínane tri látky sú tie, ktoré robia tento produkt trošku výnimočným. Hlavne látka aloe vera, ktorá má upokojujúci efekt. 


Po prvom použití sľubuje teda hladšiu, pružnejšiu a pevnejšiu pleť. Áno, pleť je jemná na dotyk. Pevnejšia - toto by som nepovedala, skôr je taká jemne natiahnutá, no nie je nejako nepríjemne vysušená. Toto sérum nevysušuje. 

Aplikácia je tiež jednoduchá - aplikátor je pipeta. Treba používať ráno a večer. Pár kvapiek vmasírovať. Ja používam toto sérum iba ráno a na tvár a krk mi stačia dve kvapky. Textúra je redšia, jemný gél - skôr taký vodový gél. Za veľkú nevýhodu určite považujem silnú vôňu. 

Moja pleť bola po použití jemná a na dotyk veľmi hladká. Taktiež pôsobila zdravo. Po dlhšou používaní som nezbadala nejaké výrazné zmeny, no ak sa to zmení, určite vám dám vedieť na mojom instagrame, kde ma nájdete ako @aduliksun. Toto sérum určite neodporúčam citlivej pleti a mastnej pleti. Ja mám pleť zmiešanú a vidím, že na mastných miestach, resp. na miestach, kde mám pleť mastnú mi nereagujú dobre póry, resp. vyrážky. Pleť je v tých miestach podráždená pri pravidelnom používaní. 


               


POĎME SI ZORADIŤ TIETO SÉRA DO REBRÍČKA PODĽA AĎULIK SUN! 



Pri zhodnocovaní som naozaj myslela na všetky plusy a mínusy produktov. Aj keď je produkt na poslednom mieste, tak určite to neznamená to, že dané sérum nemôže niekomu sadnúť. Kozmetika je veľmi individuálna a teda toto je rebríček podľa mňa a mojich skúseností. Poďme na to: 

  1. pleťové sérum Mixa (5%)
  2. pleťové sérum Gabriella Salvete 
  3. pleťové sérum Garnier (3%)
  4. pleťové sérum Astrid (keďže tam neviem prax) 



Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a do komentára mi napíšte či vy používate séra vo svojej rutine a ak áno, tak aké? Teším sa na vaše komentáre... 


xoxo

Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Sérum od Garnier bych klidně vyzkoušela, jejich produkty mi vždycky vyhovovaly. :)

    OdpovedaťOdstrániť