F Stalo sa - Nestalo sa #32 SOM MAGISTER A ĎALŠIE NOVINKY! - Aďulik Sun

Stalo sa - Nestalo sa #32 SOM MAGISTER A ĎALŠIE NOVINKY!

 Ahojte 😃

Tento článok vyšiel pred nejakou dobou. V čase, kedy som ešte písala diplomovku, takže to bolo niekedy v apríli. Tipujem. Aleee... ja som vám mala toľko čo povedať, že som vlastne nepísala nič. Sama som mala problém pár veci vstrebať. Nebojte sa! Nič zlé to nebolo... dnes vám o pár veciach poviem! Ideme na to... 


Začala by som asi absolútne najväčšou novinkou v mojom živote a to, že som ukončila magisterský stupeň a teda je zo mňa MGR. Aďka. Študovala som v Nitre na UKF, konkrétne sociálne služby a poradenstvo. Mám to za sebou a ja som neskutočne rada. 


My sme mali online štátnice, takže som robila skúšky z domu. Týždeň pred tým prebiehali také skúšobné hovory a mne to celé veľmi sekalo, nič som nepočula. Takže si viete predstaviť, aké nervy som mala aj z tohto signálu cez priamo štátnice, resp. pred nimi. Takto nejako som vyzerala, keď som sa už upokojila a mala som PO. 


Bolo to vtipné, lebo tým, že sme ako trieda neboli spolu na chodbe, tak všetci čakali online na FB, čo napíšete do skupiny, aké to bolo, čo sa pýtali. Klasika. Niektorí aj volali.U mňa to našťastie nesekalo a bola som skoro ráno, takže sa to dalo zvládnuť. My sme sa mali pripojiť na konkrétny čas, napríklad 9:20. Takže 5 minút pred tým najväčšie stresy, rýchlo opakovanie a podobne. Teraz vám všetci posielajú správy ako vám držia palce. No stresy. 


Potom nastali samotné skúšky. Vôbec neviem, čo som hovorila, hádam to bolo k veci. Ale asi bolo, keď mi to nakoniec dali. Mala som B. Ale nikdy nezabudnem na ten pocit, keď to oznámili - mimochodom, na oznámenie výsledku sme čakali asi 5 hodín, teda ja. Keď to oznámili a videla som to v Aise, tak som bola najviac šťastná, lebo skončilo moje obdobie v Nitre.  




Nehovorím, že to bolo zlé obdobie. Nebolo. Dalo mi nových spolužiakov. Nových učiteľov, odborníkov. Celkovo pohľad na ďalšiu skupinu, ktorej by som mohla vo svojej práci pomáhať. Dalo mi to veľmi veľa úsmevu, spomienok, zážitkov. Dodnes, keď sa nad týmto obdobím zamyslím, tak sa usmievam. Bolo to skvelé obdobie. Našla som samú seba, pochopila som aká som a čo dokážem. Rovnako to bolo ale aj obdobie nervov, stresu, dokonca aj sĺz. Ale nakoniec to všetko dobre dopadlo. 



Nitra celkovo mi ukázala akí dokážu byť ľudia, aká dokážem byť ja a ako reagujem v niektorých situáciách. Mala som počas týchto rokov parťáka, s ktorým sme sa podporovali a nejako sme to celé aj zvládli, aj keď ani ten vzťah nebol vždy jednoduchý. Ak to čítaš, ĎAKUJEM! Ty vieš, že si ty. Nebudem ťa menovať. 


BUDETE MI CHÝBAŤ ĽUDIA! HÁDAM SA NIEKEDY VIDÍME... 




Na webe BloggersRE stále môžete nájsť články, ktoré píšem a dokonca stále pokračuje aj moja séria LIFE POINT. V tejto sérii preberám rôzne veci zo života. Sú to také úvahy, motivačné články - skôr také umelecké ako nejaké publikačné. Každopádne, verím, že si tam každý niečo nájde. Mrknite sa na to! 


Toto leto, ktoré bolo som cestovala o 106. Snažila som sa prevažne po Slovensku, keďže máme pandémiu a čísla hovoria za všetko. Ale neľutujem. Bolo to výborné leto, ktoré stálo za to. Bola som na pár výletoch s rodinou, no aj s priateľmi. Z niektorých miest ste mohli vidieť aj články v sérii CESTUJEME po Slovensku. Všetky nájdete v sekcii Travel, kde budú aj ďalej pribúdať nové, keďže nechystáme sa prestať spoznávať kúty Slovenska. 


Uvedomila som si aj zopár vecí. Veľa ľudí som mala v živote a nakoniec som pochopila, že mi stačia tí traja. Ono, moje okolie sa nejako tak vytriedilo. Doslova. A som rada. V podstate odišli tí, ktorí v mojom živote byť nemali. Tak to beriem. Boli tam, kde mali svoju úlohu. A navyše, ja im ani nič nevyčítam. V ich veku som bola rovnaká a asi by som reagovala rovnako. Takže, nie je o čom viac. 

Veľakrát som sa cítila v bode, že to nechám všetko vybuchnúť, zavriem dvere a už nikdy s nikým neprehovorím. To mi prešlo toto obdobie veľmi rýchlo, keďže som si uvedomila jednu vec - ja nemám nič spoločné s emóciami druhých ľudí a ak niečo robia, ak nejako reagujú, tak tak reagujú iba preto, že samy majú nejaký problém. Veľa ľudí mi zrkadlilo moje vlastnosti. Ja som sa poučila. Dnes by som to robila inak. Ale neľutujem to - lebo aj vďaka tomu som presne tam, kde som. A verte mi, som na správnom mieste. Aspoň to tak cítim. Som rada, že sa to stalo. Niektorí ľudia museli jednoducho odísť, odovzdali sme si všetko to, čo sme potrebovali. A dnes ideme ďalej. Každý svojou cestou. 


Tiež je podstatné žiť presne v tomto momente. Ono, život je hneď krajší, keď sa stále nerieši budúcnosť, minulosť. Ale tu a teraz. To, čo je teraz. Lebo vlastne iba na tom celom záleží. Záleží na ľuďoch, ktorí sú pri nás v dňoch, kedy sme tou najhoršou verziou seba a tí, majú právo byť pri nás, aj keď sme tou najlepšou verziou. To ma naučila moja najlepšia kamarátka a mala pravdu...


Odpútať sa od ľudí je veľmi dôležité, lebo nie je dobré žiť zo spomienok, predstáv a z toho, aké to bolo kedysi. Také to už nebude. Treba sa adaptovať a kráčať ďalej. Nech sa deje čokoľvek... 


A mám ešte jednu veľkú novinku. Chcela som vám dať taký tip na vitamíny. Samozrejme, môžete ich zakúpiť kdekoľvek, no teraz sú veľmi dôležité. A je jedno, že je COVID-19. Je jeseň a toto obdobie je celkovo dosť chrípkové a treba dopĺňať imunitu. Ja som si teraz nasadila vitamín D a C. Vitamín D sa odporúča s Vápnikom, aby sa lepšie rozložil. Sú aj priamo také vitamíny v predajni. Vitamínov nie je nikdy dosť. A možno tip pre staršie ročníky, tak moja mamina začala užívať aj kolagén. Ten môžete objednať online na hocijakom eshope, napríklad aj na fit4you.fit. Alebo aj v rôznych lekárňach. A čo vy? Užívate vitamíny a podporné takéto tabletky? 


Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil. Do komentára mi napíšte či by ste chceli článok o štúdiu. celkovo škole a o živote v meste Nitra (taký ten študentský život myslím). Chceli by ste? Napíšte mi! 

xoxo

Aďka 

CONVERSATION

8 Comments: