F RECENZIA: Je Sebamed tak dobrý ako ho všetci chvália? - Aďulik Sun

RECENZIA: Je Sebamed tak dobrý ako ho všetci chvália?

 Ahojte :) 


Po celkom dosť dlhej pauze tu máme článok, ktorý nie je zameraný na cestovanie. Čo ma na jednej strane teší, ale na druhej strane som taká nesvoja. Už som si naozaj zvykla na to, že píšem o miestach, ktoré mám rada a nie o tej kozmetike. Nejako sa tá kozmetika dostala do úzadia v tejto šialenej dobe. A poviem vám, že ani ja som sa v mojom živote nenudila, mala som plno nových situácii. Nechcela som sa tlačiť do nejakých recenzii a ani som nestíhala. Ale dnes som tu, aby som vám ukázala produkty, ktoré mám z elnino.sk a dozviete sa, či som bola spokojná alebo nie! Tak poďme na to... 




Značka Sebamed je pomerne dosť stará - začiatky má už v roku 1952. Táto značka je špeciálna v tom, že každá pokožka by si tam mala nájsť niečo to svoje, niečo čo je pre ňu dobré. Väčšinou je spojená táto značka s citlivou pokožkou alebo s pokožkou, ktorá má nejaké "nedokonalosti". Ale napríklad nájdete tu aj produkty pre ľudí, ktorí majú problém starnutie pleti a podobne. Takže treba hľadať. A ja mám spojenú túto značku s tým, že je večne vypredaná. Naozaj! 




Dokonca, aj keď som objednávala túto zásielku, tak polovica produktov, ktoré som chcela, nebola dostupná, takže sme improvizovali, no aj tak som sa dostala k dobrým produktom. Vybrala som si teda tieto štyri produkty, ktoré môžete vidieť na fotke nižšie... 





SEBAMED SENSITIVE SKIN BALSAM DEO SENSITIVE 


DEO BALSAM ma zaujal vďaka tomu, že som hľadala niečo, čo neobsahuje hliník. Uvedomila som si, že všetky produkty, ktoré používam proti poteniu ho obsahujú. A teda som sa rozhodla hľadať alternatívu, ktorá by bola lepšia a teda by daný produkt neobsahoval hliník. A našla som tento. Dokonca, neobsahuje hliník, alkohol ani parfum. Jedine, čoho som sa bála bolo to, že je to roll-on. A ja som zvyknutá na spreje, resp. vždy som mala problém s roll-on technikou - vždy tam bolo moc veľa vody, nejako mi to nikdy nesadlo. A tak som sa tmu naozaj s oblukom vyhýbala. 

Ale nedalo mi to. Naozaj som chcela niečo, kde ten hliník nie je a o tejto značke som počula iba chválu, tak som prehovárala samu seba, že som nakoniec do toho išla. Produkt stojí takmer 4 eurá, čo je pomerne dobrá cena. Navyše, teda neobsahuje hliník, ani alkohol či vôňu. Balenie je veľké 50 ml. Hoci neobsahuje vôňu ako takú, tak nie je úplne bez vône. Teda ja z neho niečo cítim, ale je to jemná, príjemná vôňa a niečo mi veľmi pripomína, ale neprišla som na to, čo to je. 

S aplikátorom roll-on nemám žiadny problém. Funguje a nepúšťa veľa produktu, takže nie ste úplne mokrý po nanesení. Veľmi rýchlo to zaschne a nerobí teda ani škvrny na oblečení. Páči sa mi, že balenie je v skle - hoci je to asi nepraktické na cestovanie (kvôli tomu sklu), tak je to praktické v tom, že vidíte dnu. Vidíte koľko tam máte produktu a podobne. Ja ho používam už asi 2 mesiace a to denne a som stále pred polovicou, takže som minula možno tak štvrtinu produktu. 

Ja som s týmto produktom veľmi spokojná a môžem vám ho odporučiť. Na počudovanie, som odhodlaná si ho kúpiť aj nabudúce, keďže som s ním fakt spokojná. 





SEBAMED DENNÝ KRÉM ANTI DRY 

Tento krém je výživný, hydratačný krém. Jeho balenie je 50 ml, pričom cena tomu úplne zodpovedala. Vonia krásne, jemne. Nie je tam pridaná žiadna nejaká umelá vôňa. Krém má mastnú, stredne hustú konzistenciu. Je stredne ľahký. Ja ho používam iba ráno (cez deň, ak sa znovu krémujem si dávam iný). 

Na pleti je jemne cítiť. Neupcháva nejako póry. Nemala som nejakú zlú reakciu. Ja som jedine mala problém iba s tým, že sa relatívne pomaly vstrebáva, čo mi vadilo hlavne v moje rána, kedy naozaj nie je veľa času. Ale nie je to úplne chyba krému, keďže mu to netrvá zas 10 minút. Ale ja mám radšej produkty, ktoré sa dokážu vstrebať naozaj rýchlo, keďže nie vždy stíham. 

Krém bol ale veľmi dobrý, pomerne rýchlo sa aj minul. Balenie bolo plastové. Nemala som žiadnu negatívnu skúsenosť, na pleti bol príjemný. 




REPAIR CONDITIONER PRE NORMÁLNE A SUCHÉ VLASY 


KONDICIONÉR pre obnovu vlasov je u mňa vždy taký určitý must have, keďže moje vlasy bez neho sú extrémne suché. Neviem vôbec čím to je, no potrebujem ich podporovať takýmito produktami. Videla som v ponuke produktov práve tento a tak som neodolala. Balenie je veľké 200 ml. Mne vydržal spolu s mojim šampónom, takže balenie je akurát veľké. Vonia veľmi jemne. Konzistencia produktu je stredne hustá. 

Ja ho nanášam priamo iba do končekov, nie do dĺžky vlasov a som s ním veľmi spokojná. Vlasy sú po ňom také ľahšie, vzdušnejšie a podľa mňa aj lesklejšie. Všetky tieto produkty zoženiete na eshope za nejaké 4 eurá. Majú v ponuke aj viac druhov. Ja som s ním veľmi spokojná. A tomuto produktu fakt nemám čo vytknúť... 




SEBAMED SENSITIVE SKIN ALMOND MILK & HONEY 


Sprchový gél  je produkt, ktorý používame všetci a podľa mňa mu nevenujeme až takú pozornosť a v podstate nám nezáleží asi veľmi na jeho zložení, pritom by to malo byť opačne. Sprchový gél používame denne, možno viackrát do týždňa a dávame ho priamo na pokožku. Mohli by sme tomu venovať viac pozornosť, keďže pri takomto pravidelnom používaní sa môže stať, že nás bude produkt vysušovať, dráždiť. 

Tento od Sebamed je veľmi ľahký, pena je relatívne bohatá a konzistenciu má skôr redšiu. Vonia krásne, jemne po mandliach. Mňa osobne nevysušuje, nedráždi. Mojej sestre ale spravil nejaké vyrážky, resp. červené plochy na rukách, pričom to je asi z tohto produktu, keďže nič iné nemenila. Ale moja sestra má extra citlivú pleť, no povedala som si, že vám o tom poviem. 

Produkt je veľký 250 ml a stojí takmer 5 euro. Áno, môžete zakúpiť si aj lacnejšie produkty a možno spravia presne to isté. Je to asi na preferenciách. Ja som s ním ale bola spokojná, no nerobil niečo navyše, niečo také viac, čo by ma prinútilo si ho kúpiť znovu. Nevysušoval, no aj tak som sa musela krémovať - krémovať by ste sa mali tak či tak po sprche, ale chápeme sa. Nemala som pocit, že by moja pleť bola nejako vyživená alebo niečo podobné. Bola taká normálna. 




A odpoveď na otázku z nadpisu? 

Podľa mňa táto značka je super a je naozaj Sebamed tak dobrý ako ho všetci popisujú. Zatiaľ som vyskúšala teda iba pár produktov, ale som aj tak nadšená. Za mňa najlepší produkt je asi Deo balsam alebo denný krém, ktorý som vám popisovala vyššie. 


Dúfam, že sa vám dnešná recenzia páčila. Do komentára mi môžete napísať či ste tieto produkty už skúšali? Ak áno, tak či ste boli spokojní a ak nie, tak či vás aspoň zaujali? Teším sa na vaše komentáre... 


xoxo

Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Super, že jsi s produkty spokojená! Značku neznám, ale dle tvé recenze určitě stojí za to vyzkoušet. :))

    OdpovedaťOdstrániť