F CESTUJEME PO SLOVENSKU: Ktorá je najstaršia zoologická záhrada na Slovensku? Bojnice! - Aďulik Sun

CESTUJEME PO SLOVENSKU: Ktorá je najstaršia zoologická záhrada na Slovensku? Bojnice!

Ahojte :)


Ja tu bývam neďaleko, ale priznám sa, že nie často tu som. Ono, keď máte niečo doslova pod nosom, tak asi vás to toľko neláka. Ale to neznamená, že Bojnice sú zlé mesto! Sú výborné mesto a posledné roky sa skutočne budujú. Pribúdajú nové atrakcie, renovujú sa tie staršie a buduje sa k nim lepší prístup a podobne! Je to super a ja tomuto mestu držím palce. Dnes vás ale zoberiem cez fotky do ZOO v Bojniciach. A tá je fakt výborná! Tak nebudem to viac naťahovať a poďme sa pozrieť na fotky a snáď vám priblížim toto miesto... 




ČO NÁJDETE V MESTE BOJNICE? 


V tomto meste nájdete dosť veľa atrakcii - zámok, vyhliadku, Čajku v oblakoch, kúpele, sokoliarov - no určite sa nebudete tam nudiť a máte čo robiť celý deň - dokonca aj víkend. Ja sa sem vždy rada idem prejsť, lebo... je tu taký pokoj, aj keď je to turistické mesto. Má takú zvláštne skvelú atmosféru...




AKO TO FUNGUJE V ZOO BOJNICE?



ZOO Bojnice je pre vás otvorená denne od 9:00 do 19:00 hod.. Máte možnosť tam stretnúť viac ako 350 druhov zvierat a ako stále je čo pozerať. Je pravda, že niektoré miesta pre zvieratá sú tam voľné, no stále sa nič nezmenilo na tom, že väčšina zvierat tam je a jedná sa o fakt zaujímavé zvieratá. Mňa osobne vždy nadchnú medvede - na tie by som sa vedela pozerať stále...

Celá ZOO záhrada je veľmi prehľadná - v podstate máte na výber 2 okruhy, no pri každom vidíte všetky zvieratá. K dispozícii sú aj bufety, reštaurácie, suveníry... Naozaj tu nájdete všetko. Dokonca ja detské atrakcie. Ceny sú prijateľné a jedlo tu v priemere stojí 7 euro.


AKÉ JE TU VSTUPNÉ? 


Dospelí majú vstupné 8 euro, deti, študenti a dôchodcovia majú 4 eurá. Vstupné je teda trošku vyššie, no strávite tu aj celý deň. Nám to vždy trvá okolo tých 4 hodín a to sme všetci dospelí!










NIEČO ZAUJÍMAVÉ? 



Mne sa veľmi páči, že zvieratá môžete vidieť, no aj si adoptovať. Ku dnešnému dňu je už 34 adopcii, čo je super, že takto ľudia pomáhajú. ZOO má teda vnútorné aj vonkajšie priestory, pribúdajú nové zvieratá, obnovujú sa tam aj ich staré "pelechy".






Slony, slony a slony... Tak tie ma neomrzia rovnako ako medvede. Doma mám dokonca aj takú mincu so slonom a odvtedy to beriem ako manželstvo (hahah). Ale fakt ich milujem - sú zlaté, veľké a ako trošku nemotorné. Asi ako ja, možno preto tie sympatie. 



AKO SA DOSTANETE DO ZOO BOJNICE? 


Ak ste autom, tak vám stačí odparkovať buď pri kúpeľoch Bojnice alebo priamo pri námestí. Sú tu značky pre parkovisko, takže určite nezablúdite. Ale pozor! Neparkujte pri ceste, kde to nie je vyznačené, lebo policajti dávajú papuče! 

Celý deň na parkovisku stojí vždy v priemere okolo 5 euro, takže nie je to taká vysoká suma. Samozrejme, záleží od parkoviska. 

Najlepšie je sa z mesta Prievidza odviesť autobusom do Bojníc alebo investovať do taxíku a povedať mu, že chcete ísť pri zámok. On vás vyhodí priamo pod zámkom a z tade to je už iba necelých 5 minút. 








NIEČO NOVÉ V TEJTO ZOO! 


Cez ZOO sú robené aj rôzne náučné chodníky, hry pre deti, aby si odniesli z tejto návštevy skutočne všetko možné. Terén je inak v pohode, no pripravte sa na mierne stúpanie. A keby ste náhodou aj tak nevládali, tak nemajte strach! Počas celej prechádzky stretávate množstvo lavičiek, stolov, bufetov, no aj prístreškov, takže sa nemusíte báť ani malej prehánky. 







Okrem klasických zvierat zo zahraničia, určite tu nájdete aj domáce zvieratá, detskú zoo a tiež aj také africkejšie druhy. Mňa vždy bavia ťavy...










Keď sme tam boli my, tak to vám poviem - bola horúčava. Keby to neboli medvede, asi by som za nimi aj skočila. Ani sa nečudujem, že tam im trošku teplo bolo a pri toľkých sledovateľoch sa aj pobili. Ale nikomu sa nič nestalo... ani medveďovi.



Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil. Verím, že som vám túto ZOO trošku priblížila, aj keď vybrať z 345 fotiek, ktoré som tam spravila niekoľko fotiek, aby sme tu neboli do rána... Bola to makačka, no hádam sa vám páčili. A vy mi do komentára napíšte, že či ste tu už boli a páčilo sa vám? Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

4 Comments:

  1. Minulý rok sme boli v Bojniciach, navštívilasom zámok a bol nádherný a ešte kupálisko čajku aj keď by ju ho trebalo prerobiť

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moc pěkné fotky! :) Na Slovensku jsem nikdy v zoo nebyla.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Určite skús zájsť, máme tu krásne ZOO aj v BA je parádna :)

      Odstrániť