F RECENZIA: MIXA A JEJ TRI PRODUKTY NA PLEŤ - Aďulik Sun

RECENZIA: MIXA A JEJ TRI PRODUKTY NA PLEŤ

Ahojte :)

Tento článok som mala v pláne už nejakú dobu. Konkrétne tieto produkty, ktoré vám dnes ukážem mám doma takmer mesiac. Pred tým som už skúšala nejaké produkty, ktoré sú od tejto značky. To bol dôvod, prečo som si povedala, že si z eshopu elnino.sk objednám ďalšie produkty a vyskúšam nové produkty! A teda som testovala - všetky tri produkty a dnes vám o nich poviem pár slov... 

Aby som na začiatok uviedla dôvod, prečo práve značka Mixa. Tak moja pleť za posledné obdobie má veľkú pubertu. Mala som štátnice, do toho taký klasický stres a rúško. A už to išlo. moja pleť hlavne v oblasti brady bola hrozná - nebolo to klasické akné, ale také to podkožné. Samozrejme, mám aj špeciálny krém na to, ale rozhodla som sa, že zmením aj kozmetiku, ktorú používam. Moja pleť už zle reagovala aj na niektoré značky, štípala a to by vám žiadna kozmetika robiť nemala. Takže som zmenila celkovo prístup k nej.

Dala som si niekoľko pravidiel: 

1. Nelíčiť sa, keď to nie je potreba. 
2. Hydratovať pleť aj niekoľkokrát za deň. 
3. Pridať nočný krém a krém na oči. 
4. Pravidelne čistiť pleť - ráno a večer. 

Možno si poviete, že som mala prejsť na prírodnú kozmetiku. Ale... mne prírodná kozmetika ešte viac škodí a nerobí mi teda dobre na pleti. Neviem vôbec čím to je, sem tam niečo aj skúšam,, že by som našla konečne niečo, čo by mi sadlo. Ale zatiaľ nie som úspešná... 

Preto som si vybrala značku Mixa. Počula som na ňu iba chvály. Je šetrná k pleti a nedráždi ani citlivú pleť. Má niekoľko rád, takže by si mal vybrať každý. Ja som si vybrala tieto produkty a idem vám konečne teda povedať zopár slov... 



AKÉ PRODUKTY BOLI? 

Hneď na začiatok je dobré si uvedomiť, že sa nejedná o drahú kozmetiku.Ceny sa pohybujú rôzne, no produkty stoja v priemere 3 eurá. Začala by som ako prvým produktom práve čistiacim pleťovým gélom pre citlivú pleť. Tento produkt stojí niečo málo cez 3 eurá. Veľkosť balenia je 200 ml. Podľa inštrukcie by mal byť vhodný pre mastnú a citlivú pleť. Mal by tiež jemne vyčistiť pleť, odstrániť nečistoty a mal by byť tiež obohatený o Zinc PCA, čo má za úlohu čistiť aj póry. Nakoniec by mal aj pleť trošku zanechať matnú. To je všetko písané na obale, ale je taký v skutočnosti? 

Za veľké plus považujem aplikátor - pumpička. To oceňujem a veľmi. Práca s ním je veľmi jednoduchá a praktická. Je vhodný aj na cestovanie - so mnou pohode dával výlety a roud tripy. Momentálne som už na dne a verte mi - kúpim si ďalší. Ako som spomínala vyššie, tak moja pleť sa zbláznila a tak trošku si žije svoj svet, no tento gél mi pomohol. Nedráždil mi ju ešte viac (ako to žiaľ bolo s inými gélami) a pleť ma nijako neštípala. Dokonca som nemala ani pocit stiahnutej pleti. Stačilo málo pre bohatú penu. Jemne pení, no pena je bohatá a dostačujúca. Jasné, že potom je potrebné naniesť aj krém, ale nie je to nevyhnutné. Jediné, čo by som vytkla, tak je asi to, že obsahuje parfúm. Vôňa je dosť silná, no človek si na to časom zvykne. Za mňa určité áno! 

Hydratačný krém proti nedokonalostiam je druhý produkt, ktorý vám dnes trošku popíšem. Tento krém neobsahuje alkohol, rovnako tak má hypoalergénne zloženie a mal by pleť zanechať matnú. Má veľkosť balenia 50 ml a krém je teda v tube. Krém stoji 3,64 e. 

A aký produkt reálne bol? Tu budem možno trošku kritickejšia. Ale začneme pozitívnymi faktormi. Aplikácia bola ľahká, keďže krém je v tube, tak mohli ste si ho pohode zobrať aj do kabelky, ak ste niekde inde prespávali. Takže praktický je určite. Rovnako tak pozitívne hodnotím aj to, že jeho konzistencia je veľmi ľahká a rýchlo sa vstrebáva. Pleť je krásne vyživená. 

Na moju pleť ho bolo potrené naniesť dvakrát za sebou,a by som mala pocit, že som na tú pleť niečo dala. A tu sa dostávame vlastne aj k jedinému problému pre mňa a to tomu, že krém sa rýchlo míňa. Ja som ho používala ešte ani mesiac a už ho tam nemám. Neviem ako vy, ja rada nakupujem kozmetiku, rada striedam, ale chcem aby tá kozmetika so mnou aj vydržala nejaké obdobie, aby som nemusela hneď kupovať ďalšie balenie, keď vlastne neviem ani povedať či mi sedí. Tiež obsahuje vôňu, čo môže niekomu vadiť. Veľmi rýchlo sa vstrebe a môžete nanášať pohode naň aj mejkap. Pri tomto produkte som trošku rozpačitá a nemám jasný názor či áno alebo nie... 

Posledným produktom v tejto recenzii je tonikum, pleťová voda, ktorá neobsahuje alkohol. Stojí takmer 3,50 e a veľkosť balenia je 200 ml. Mne sa osobne nepáči, že nemá tiež pumpičku alebo najlepšie sprejový aplikátor. Ale inak mu nemám čo vytknúť. Pleť krásne dočistí. Celá táto rada má jemnú vôňu, no je ju cítiť. Ale ako som vravela vyššie, tak človek si zvykne. Nesťahuje pleť. Nemám ani pocit, že by ju vysušoval či nejako inak dráždil.

Ja som dlho nepoužívala tonikum vo svojej rutine. Tonikum alebo pleťové vody by mali vyrovnať pH pokožky, takže sa odporúča ich zahrnúť do rutiny. Samozrejme, nie je to nevyhnutnosťou. Navyše, pleťové vody jemne dočistia prípadne čiastočky z pleti. Ja som zástanca teórie "menej je viac" a tak tonikum som fakt dlho nepoužívala. Teraz nedávno som ho zaradila do pravidelnej rutiny a vidí rozdiel na pleti. Ale je to skutočne na každom, hlavne ak ste mladšie, tak si myslím, že ho netreba, tam je skutočne rada "menej je viac" na mieste. 


Dúfam, že sa vám dnešný článok o týchto produktoch páčil a teším sa na vaše komentáre... Mňa si táto značka získala a čo vy? Používate túto značku? Napíšte mi do komentára...

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Já to mám úplně stejně. Období roušek a samozřejmě i zkoušek mi dávalo pěkně zabrat a na pleti se mi to také podepsalo, navíc mám stejný problém s přírodní kosmetikou... Také vůbec nevím, proč na ní moje pleť reaguje tak špatně. Na čistící gel od Mixy už jsem koukala několikrát. Čistící gely speciálně jsou takové moje go to sking care produkty a jsem teda ráda, že tu čtu spíše pozitivní věci, určitě mě to trochu víc nakoplo ho zkusit! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite vyskúšaj a keď máš aj rada gély, tak už úplne odporúčam :)

      Odstrániť