F RECENZIA: MICELÁRNA PENA NUXE - DOBRÁ ALEBO ZLÁ? - Aďulik Sun

RECENZIA: MICELÁRNA PENA NUXE - DOBRÁ ALEBO ZLÁ?

Ahojte :)

V tomto článku vám poviem pár slov o produkte, ktorý som si myslela, že nikdy nevyužijem a nikdy to nebude niečo pre mňa. Celkovo ja peny nemám rada - teda ak sa bavíme o produktoch na tvár. Ja som skôr gélový typ, prípadne olej na odličovanie. Peny išli mimo mňa a tak som im nekládla nejakú veľkú úlohu. Raz som videla článok jedného blogera, ktorý hovoril o tom, že peny sú pre našu tvár šetrné. A ja chcem chrániť svoju tvár a nerobiť jej zle, takže som si povedala, že vyskúšam. Vybrala som si na stránke elnino.sk a dnes vám teda poviem moju skúsenosť... 



MICELÁRNA ČISTIACA PENA NA TVÁR 


Ja som si pre môj článok vybrala Micelárnu penu NUXE pre ženy vo veľkosti 150 ml. Nájdete ju na internete za celkom prijateľnú sumu a to od 6 do 12 euro. Je s vôňou a teda obsahom ruží. Tá vôňa je pomerne dosť silná, čo mne celkom prekážalo - hlavne pri prvých použitiach, ale dodnes som si nezvykla. Balenie je mäkký plast. Aplikátor je pumpička, ktorá bez problémov funguje. Na internete som čítala recenzie, že zatvorenie balenia pri cestovaní preteká, čo sa u mňa nedeje a teda pri cestovaní so mnou vydržala až do Tatier v kufri prekotená. 

A aká teda je? 

  • pena je ľahká, nadýchaná, stredne veľká
  • vonia dosť silno 
  • pena sa pri masírovaní do pokožky nestráca, vytvára mliekový film 
  • vyčistí pleť dostatočne

  • nesťahuje pokožku 
  • nevysušuje bežnú pleť, ale na suchých miestach robí neplechu (neodporúčam suchej pokožke) 
  • odlíči aj jemný mejkap, ale na nejaký silný by som ju nedávala 

Ja som ju využívala hlavne na dočistenie pleti, resp. večer, keď som chcela vyčistiť pleť a nechcela som použiť micelárnu vodu alebo gél. V jednoducho dni, kedy som chcela mať čistenie pleti rýchlo za sebou. Nezabudnite oplachovať, keďže sa jedná o produkt na spôsob micelárnej vody. 

Ja by som vám mohla povedať, že je dobrá. ALE! Je tu jedno ale a to konkrétne to, že mne skutočne vadila tá vôňa a vadí mi dodnes. Určite ju miniem, nevyhodím ju, lebo ako taký produkt, je to dobrý produkt - robí svoju robotu dobre. Ale tá vôňa je na mňa dosť silná a to ja mám rada vôňu ruží. Takže tam bacha, ak ste citlivé na vône. 

Inak mi pleť nevysušuje na bežných miestach (ja mám kombinovanú pleť), jedine na suchých miestach (na ktoré trpím) okolo nosa, tam robí neplechu v podobe ešte suchších miest a dráždi mi malý ekzém. Nepociťujem po aplikácii nejaké nadmerné stiahnutie pokožky. Pleť je vyčistená, na dotyk pomerne drsná. A treba naniesť buď sérum alebo krém v následných krokoch rutiny. Ako som písala vyššie, ja som ju používala hlavne v dni, kedy som bola unavená a chcela som mať čistenie pleti rýchlo za sebou. Stačili dve pumpičky na celú tvár a mala som to za sebou - vyčistená pleť na výbornú. Práca s ňou bola veľmi jednoduchá a ľahká. 

Možno by som to odporučila mladším ročníkom, ktoré iba s kozmetikou začínajú a chcú si spraviť svoje rutiny - naozaj je práca s ňou jednoduchá. Neskôr by som produkt na báze micelárnych vôd asi neodporúčala, keďže čoraz častejšie počúvame o tom, ako sú micely pre našu pleť škodlivé. 




Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a do komentára mi napíšte či ste tento produkt mali a ak áno, tak aká bola vaša skúsenosť? Používate micelárky, micelárne peny a podobné produkty? Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

4 Comments:

  1. Taky ji mám a jsem s ní velmi spokojená. Její vůně mi vůbec nevadí. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to záleží skutočne od preferencii :) Ale som rada, že si spokojná :)

      Odstrániť
  2. Tuhle pěnu vůbec neznám.. Já mám micelární vody jen klasicky tekuté. Musím ale říct, že jsem dřív dlouhou dobu nevěděla, že se micelárka musí oplachovat. :D A pak se divím, že mám strašnou pleť. :( :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No o tom, že sa musí oplachovať sa nikde dlho nepísalo a kto číta návody na použitie pri vode? Resp. vodnom produkte? :D Nečudujem sa ti.

      Odstrániť