F Tipy na výlety po Slovensku - Aďulik Sun

Tipy na výlety po Slovensku

Ahojte :)

Pripravila som si pre vás tri tipy na výlety, resp. tri tipy na miesta, ktoré sa oplatia. V niektorých z nich som bola aj osobne, u niektorých som iba počula. Ale to nevadí. Veď sú to skúseností blízkych. Spolu sa dnes pozrieme na miesta ako je Šamorín a X bionic, Stúpava a ich dobré ubytovanie a tiež trošku prejdeme na Donovaly, kde je teraz super miesto aj pre deti! To všetko v dnešnom článku, takže poďme na to, aby sme tu neboli do zajtra! Bude tu aj množstvo fotiek, takže fakt ideme na to... 

X BIONIC ŠAMORÍN 

Tu som bola pred pár dňami. Jedná sa o komplex, kde sú kone a aquapark. V lete je zaujímavý asi viac práve ten park. Teda aquapark. Takže. Toto čarovné miesto sa nachádza práve v Šamoríne. Z každej hlavnej cesty sa nachádzajú čierne tabule, ktoré vás výborne navedú až priamo na parkovisko. Je toto najlepší aquapark na SR? Asi nie. Klamala by som. Je taký klasický, ale tento má vysokú koncentráciu známych osobností. My sme napríklad videli niekoľko celebrít, napríklad Cigánskych diablov. Máte k dispozícii niekoľko bazénov. Návštevníci su delení podľa farby  a podľa kúpeného lístka. S modrou farbou sa dostanete všade. My sme platili 15 euro na 3 hodiny. Zľavnené vstupné je 11 euro na 3 hodiny. Môžete si zakúpiť lístok aj na celý deň. Samozrejme, aktuálne ceny a všetky dôležité veci nájdete na ich stránke, ktorá je fakt prehľadná. Môžete si kúpiť aj iba plavecký bazén a ten stojí niečo cez 4 eurá. Je to iba na vás. Vo vnútri sa platí náramkami, pri východe zaplatíte to, čo ste minuli. Po celom areály sú aj miesta, kde si môžete kontrolovať čas do odchodu. Tiež je tam množstvo oddychových zón, jedálnych miest. Deti majú k dispozícii aj miesto na hranie, veľmi veľa trávy tam je a tiež sú tam aj tabogány. Voda je dosť teplá, všetko sa pohybuje okolo 30 stupňov. V plaveckom bazéne je to menej. Rovnako tak môžete ísť plávať aj do olympijského bazéna, ktorý má neuveriteľnú hĺbku a má 50 m. Všetko je tam krásne, moderne spravené. Keď vás prestane baviť voda a poviete si, že stačilo, tak môžete ísť pozrieť kone. Môžete sa pozrieť ako to vyzerá, keď sa kôň trénuje. Rovnako tak je tam aj reštaurácia. Veľmi pekné prostredie. Ja toto miesto milujem. Tiež tam je tam aj hotel, keby si chcete pobyt predĺžiť.











UBYTOVANIE V STÚPAVE 

Je mi celkom jasné, že nie každý má na drahé hotely. Ani ja nie. A radšej investujem do tých zážitkov. Rozumej pod tým, radšej zaplatím za konkrétnu vec, zážitok (jedlo, vodu, more, atrakciu) ako za ubytovanie. Ubytovanie je u mňa posledná vec, za ktorú by som chcela platiť viac ako za celú dovolenku, resp. zážitky. Takže to riešim vždy trošku inak. Nie som v drahých hoteloch, ale skôr idem na tie ubytovne, motely a podobne. Nie je to tam nikdy až tak zlé, veď existujú aj recenzie na internete, podľa ktorých sa dobré riadi. A dnes vám chcem dať tip na ubytovanie Pohoda Stúpava. Toto miesto sa nachádza teda na Slovensku. Konkrétne v blízkosti v Bratislavy. A je to celkom dobre strategické miesto. Jednaj, je to tip aj pre pracujúcich, ale aj pre výletníkov. Okrem toho, že máte všade blízko a máte sa kde vracať po svojich výletoch po západnom kraji, tak aj máte k dispozícii priamo Stúpavu, ktorá skrýva tiež nejaké cennosti  ako je synagóga, park či biofarmu Príroda. A mnoho iného. Takže toto ubytovanie blízko Bratislavy je naozaj veľmi výhodné. Okrem toho majú wifi. Ponúkajú tiež 2 a 3-lôžkové izby. Sú moderne zariadený, veď si priamo pozrite ich web. A keď toto využite ako miesto pre výlety, tak vlastne aj parkovanie je v objekte zdarma, takže vášho tátoša máte kde odložiť a nemusíte riešiť aj to. Je to iba na vás.
A ak by ste nevedeli, kde teda ísť tu v okolí, tak môžete navštíviť naše hlavné mesto, ktoré je teda veľmi blízko. A čo tam? Okrem takých hlavných pamiatok ako je hrad, UFO či Hviezdoslavovo námestie. Môžete ísť pozrieť aj také väčšie zákutia. Napríklad, môžete pozrieť železnú studničku, ktorá je v podstate krásnym lesným parkom. Rovnako tak môžete skúsiť v Petržalke (presná adresa je na webe cukrárne) aj známu cukráreň Pink Garden, ktorá patrí známej Zuzane Plačkovej. A ak by vám ani to nestačilo, tak určite pozrite botanickú záhradu, ktorá je teraz veľmi pekná. Ale tu odporúčam hlavne na jar. Ak máte deti, tak určite neobíďte ani Zoo, ktorá obsahuje aj Dinopark. A určite sa tam zabavia. Je tam toho naozaj veľa, takže je z čoho vyberať a množstvo tipov nájdete aj na internete. 


LETNÉ DONOVALY PRE DETI A ICH DONOVALKOVO 


Posledným mojim tipom sú Donovaly. Toto super miesto skrýva aj novinky. A teraz v lete ešte viac. Pre svoje ratolesti tu máte Donovalkovo, ktoré je vlastne takým malým svetom hradov, domčekov, ciest a autíčok. Rovnako tak môžete prísť do Habakuky. Tam je zas trošku z in=eho súdka a vaše deti sa môžu pozrieť na svet zvierat a podobne. Ale je to určite zaujímavé. Letné Donovaly určite majú niečo do seba a netreba ich odvrhovať iba ako "zimné stredisko". Ako je tu toho menej, ale aj tak. Ak máte deti, tak toto bude pre vás ako stvorené. A vy dospelí? Vy môžete pozrieť hotely alebo zavítať do donovalského pivovaru! 


Dúfam, že sa vám dnešný článok s tipmi páčil! Do komentára mi môžete napísať či tieto miesta poznáte? Boli ste tam? Akú máte skúsenosť? Teším sa na vaše komentáre! Užite si prázdniny a keď tak pokojne pridajte aj vy vaše tipy!  

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. V těchto vedrech je rozhodně zajímavější aquapark :D Ale je pravdou, že já ty tuny lidi v aquaparcích nesnáším, takže radši ten náš koupák u nás nebo se spokojím se zahradní hadicí :D Ale jako tip super :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovedaťOdstrániť