F Čo by som spravila inak? - Aďulik Sun

Čo by som spravila inak?

Ahojte :)

Zamysleli ste sa niekedy nad svojím životom? Premýšľali ste o svojich rozhodnutiach? Spravili ste dobré kroky? Spravili ste zlé kroky? Ste tam, kde ste vždy chceli byť? Čo by ste zmenili? Zmenili by ste vôbec niečo, keby máte tú možnosť? Verím tomu, že väčšina z vás sa už nejako podobne nad svojím životom zamýšľala. Asi to je vekom, že čím som staršia, tak tým viac si dávam pozor na to, čo poviem, čo spravím či ako sa rozhodnem. Možno to je tým, že som staršia a viem, že ak sa zle rozhodnem, tak len JA budem niesť tie následky. Ono každým rozhodnutím trošku ovplyvňujeme aj ľudí okolo a ich životy. Predstavte si, že by ste sa nebavili so svojou kamoškou. Aké by to bolo, keby ste sa s ňou nezačali baviť? Bavili by ste sa s niekým iným? Mali by sme kamarátov? Ja som sa nejako podobne zamyslela minule a prišla som na pár vecí, ktoré by som zmenila. Aké to boli?
Ešte by som chcela dodať, že človek by nemal nič ľutovať. Ani ja to neľutujem, že som tieto veci spravila, no s odstupom času viem, že to neboli tie správne kroky v mojom živote. Vždy je potrebné mať svoje priority a podľa nich sa riadiť. Ako sa hovorí, človek sa učí na vlastných chybách a ja som sa teda poučila. A mal by sa každý. Netreba chyby opakovať. Neľutujte nič, čo ste spravili, lebo vtedy ste to tak chceli. Nemôžem povedať, že tieto rozhodnutia ma nejako nemrzeli, resp. nemrzia. Ale fakt to neľutujem... Viem, že keby tam spravím iné rozhodnutie, inú voľbu, tak dnes tu možno nie som a nepíšem tento článok. Možno by mi nedošlo, že to bolo zlé a možno by som spravila lepšie rozhodnutie, no ako som povedala.. Chybami sa človek učí a ja som za ne aj vďačná. Život je o voľbách, takže dobre si premyslite, akú voľbu dnes spravíte. Všetko je voľba. Voľba je aj to, čo si dám na raňajky. Voľba je to, že si zapnem telku. Voľba je to, že sa budem učiť. Voľba je to, že si vyberiem danú školu. Voľba je všetko v našom živote. A na našich voľbách záleží, lebo tie neovplyvňuje nikto iný iba MY samy. A to je čo povedať... Máme možnosť ovládnuť svoj život a čo robíme miesto toho? Necháme, aby náš život riadili iní ľudia - nadriadení, učitelia alebo aj bežní ľudia. Prečo? Sú lepší? Nie sú. Aj keď to tak môže vyzerať. Len skôr začali si voliť svoje šťastie a nie šťastie niekoho iného. Toľko na zamyslenie a čo by som teda ja spravila inak? 


  1. Žila by som už na základnej svoj vlastný život a nie život iných!   Pre vysvetlenie. Ja som na základnej škole bola šťastná. Vrátila by som sa tam. Ja som bola vždy tá, ktorá sedela väčšinou v prvej rade (výnimočne v druhej rade), učila som sa a nejako som neriešila vzťahy. Bola som skôr tá, čo mala svojich kamarátov a skôr som sa bavila s chalanmi. Prišli mi lepší ako niektoré ženy v našej triede, triedach. A ako to teda myslím? Všetci učitelia ma mali relatívne radi. Aj keď som sem tam niečo spravila :) A bola som veľmi ovplyvnená skupinkami v našej triede. Učiteľmi v našej škole. Hovorili mi na akú strednú mám ísť, čo zvládnem, čo nezvládnem a ja som sa tomu celému dokázala úplne poddať. Veď sú dospelý- asi to vedia a vedia, čo je pre mňa dobré. Verte či nie... Polovica to nevedela ani o sebe a ja som počúvala ich. Prvá chyba, ktorú som mohla spraviť. Chcela som žiť život, ktorý patril niekomu inému a pritom som mala super svet ja... 
  2. Výber strednej školy. Kto ma sleduje dlhšie viem, že ja neznášam moju strednú školu. Nikdy som tam nebola spokojná a ten dôvod hovorím v jednom článku Zmena je život, tak sa pokojne pozrite. Výber školy je zdanlivo na žiakoch, no ja som v mojich 15.rokoch ani nevedela, čo chcem a tak som išla, kde ma poslali. A tak to aj dopadlo...
  3. Opustila som kamarátov.  A to teda často. Ja som ten typ, ktorému stačí máličko a s danou osobou to viem ukončiť. Ako pokiaľ sa jedná o úplne kraviny, tak nie. Ale ak sa jedná o niečo, čo považujem za dôležité, tak áno. Napríklad klamstvo, zrada a podobne. Málokedy dávam druhé šance a keď už áno, tak to musí byť poriadna láska alebo nejaký cit k danej osobe. Dnes viem, že možno som konala unáhlene, ale hovorím si... Keď neprišiel ani dotyčný, tak ho to ani nemrzí a asi mu to nechýba, no nie?
  4. Venovala by som viac času ľuďom, ktorí za to skutočne stoja. Nebola by som v nejakých vzťahoch, ktoré za to nestoja. Nebola by som s ľuďmi, ktorí sa po rokoch aj tak odpoja (to je život). Nebola by som toľko času s ľuďmi, ktorí ma chcú zmeniť a neberú ma takú, aká som. Toto býva najväčšia chyba hlavne ľudí v mladších ročníkoch. Snažia sa zapadnúť a zapadnú. ale do davu a zmenia sa, resp. prispôsobia sa. NEROBTE TO! 
  5. Viac by som snívala. Pre mňa sú sny veľmi dôležité, takže by som určite viac snívala a nebála by som sa aj väčších snov. Nebála by som sa snívať o cestovaní, živote či o cieľoch, ktoré som vždy chcela dosiahnuť. Nebála by som sa experimentovať a zahodila by som celý strach. 



Dúfam, že sa vám dnešný trošku iný článok páčil a teším sa už v tomto momente na ten ďalší článok. Do komentára mi môžete napísať čo by ste spravili vy vo svojom živote inak? Pripadne mi napíšte, ak sa na niečom zhodneme. Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. ja som tiež taká nekompromisná a neodpúšťam klamstvo a zradu.podľa mňa je to ale dobré, pretože ak by ťa to malo potom trápiť naďalej pri tom človeku, tak to nie je ok :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť