F RECENZIA: Hrala som sa na publishera? - Aďulik Sun

RECENZIA: Hrala som sa na publishera?



Ahojte :) 


Niekedy pred pár mesiacmi som dostala ponuku, že by som mohla vyskúšať affiliate program na webe www.dognet.sk. Neváhala som a prijala som to. Niekoľko mesiacov som sa hrala na publishera a dnes vám prinášam môj názor na celý tento program. Ako som bola spokojná? Dozviete sa nižšie v článku. 



Na tomto webe si môžete pekne zarobiť, ak váš blog má nejakú návštevnosť. Stačí, keď sa zaregistrujete ako Publisher a môžete si vyberať kampane, do ktorých sa chcete zapojiť. Ja som si vybrala viac druhov kampaní od rôznych firiem, eshopov.  Ako som bola spokojná vám poviem nižšie, no chcem vám ešte spomenúť, že dognet vytvoril Super AffiliateAcademy, ktorá je zadarmo a určite vám pomôže.  Mne osobne tiež veľmi pomohla a dala mi aj pár tipov k blogovaniu, ktoré určite použijem. Treba sa vzdelávať stále a aj v takomto smere. Nikdy neviete, kedy sa vaše hobby zmení na zamestnanie. 


Moja práca s dognet.sk trvala niečo okolo 2 mesiacov. Cez tieto dni som skúšala meniť kampane, pridávať ďalšie, sledovala som svoje štatistiky.  Vyskúšala som aj firmy, aj eshopy. Na výber bolo skutočne veľa kampaní. Mohli sme si vybrať či chceme módu, kozmetiku alebo iné kategórie. Takže si kampaň vyberiete podľa zamerania vášho blogu a to je skvelá výhoda. Veľmi sa mi páčilo, že vždy na konci týždňa (v Nedeľu) a na konci mesiaca vám príde do mailu štatistika, kde máte presne kliknutia, prípadne percentá a celé sumy, ktoré ste získali a zarobili. Vypláca sa určitá minimálna suma. Web je jednoduchý na ovládanie, je prehľadný a tiež sa dobre v ňom orientuje. 


Môj názor? Moja skúsenosť?

Ja som bola spokojná a bola to určite dobrá skúsenosť. Môj blog má hoci čitateľov, návštevnosť, no moji čitatelia neklikajú nejako často na reklamy, a tým pádom som si nezarobila. Toto mi ani nevadí, keďže som túto celú spoluprácu brala ako skúsenosť do budúcna, aby som sa naučila aj ja niečo nové. Takéto skúsenosti skutočne pomôžu a ja som vďačná dognetu za túto možnosť.




Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a teším sa na ďalší článok, ktorý bude čoskoro. Do komentára mi môžete napísať či poznáte tento web, prípadne či ho používate? Teším sa na vaše komentáre. 


xoxo

Aďka

CONVERSATION

10 Comments:

  1. nedávno som bola na prednáške, kde sa o tomto programe hovorilo, ale asi by to chcelo ešte trošku dostať viac do povedomia, aby bolo viac kampaní k dispozícii :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už teraz tam majú dosť kampaní. VŠetko sa vyvija :)

      Odstrániť
  2. ja som tiež o tomto nepočula, ale je super, že si mala takú možnosť :) znie to veľmi zaujímavo a opäť niečo nové :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To áno. Ak máš nejakú stránku, tak určite skús, oplatí sa to :)

      Odstrániť
  3. Keď máš spustenú kampaň 2 mesiace, tak nemôžeš čakať hneď úspech. Ja som nezarobil prvé 3 mesiace vôbec nič a to som robil cielený web na určitý produkt. Chvíľu trvalo kým sa web umiestnil na prvej strane Google, kým prišla návštevnosť atď. Nevidím dôvod, aby si prestala s kampaňou. Je to len o tom skúšať a skúšať, čo funguje. Neodporúčam striedať kampane, skôr dopĺňať. Podľa tvojho blogu by som odporúčal oblasť Beauty, sú tam napr. samys parfémy. Provízia nádherných 30% keď "predáš" 1 parfém máš slušných 4,5€, ak sa ti podaria dva máš 9€. Ak predáš každý deň len jeden parfém máš 135€ za mesiac, čo nie je zlé privyrobenie. Treba spraviť článok/recenziu a propagovať ho na FB, kde ti len napadne (ale nie spamovať).
    100 kampaní je viac než dosť, ak sa niekomu máli niektoré eshopy ponúkajú systém provízneho predaja a nie sú v sieťach ako je dognet, niektoré treba napríklad osloviť ak chcete propagovať konkrétny produkt.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za tipy :) Ja plánujem zostať v systéme a ďalej to skúšať. Za pokusy nič nedám. Ja som skúšala viac kampaní kvôli článku, aby som mohla povedať o rôznych štýloch kampaní :) Ale určite ďakujem za rady :)

      Odstrániť
    2. Neskúšaj hlavne bannery. Tie nefungujú skoro nikdy. Rob recenzie produktov alebo tú reklamu do stránky vlož po svojom. Napríklad textovo odporúčané produkty adulky :D alebo pod.
      P.S. ani to nieje pravda že 3 mesiace čo hovorí tu nadomnou. Ja som zarobil prvú hodinu 100€. Ale mal som unikátny newsletter. Čiže som ľudí oslovil napriamo a hneď. Čiže treba skúšať a hlavne predtým ako niečo vyskúšaš si treba zistiť ako sa správne postupuje :)

      Odstrániť
  4. Tak o tomto programu čtu poprvé a jdu se na ty stránky podívat. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite sa pozri :) Aj sa zaregistruj... Môžeš vyskúšať :)

      Odstrániť