F Tour de Slovakia #2 Skalnaté pleso a Tatranská Lomnica - Aďulik Sun

Tour de Slovakia #2 Skalnaté pleso a Tatranská Lomnica

Ahojte :)

Dnes tu máme pokračovanie projektu, ktorý začal na mojom blogu. Dnes tu je konečne druhá časť a je to opäť o Tatrách. V tomto článku vám porozprávam o Skalnatom plese a Tatranskej Lomnici. Bola som tam opäť osobne a princíp projektu nájdete v predchádzajúcom článku :) 





Informácie o Skalnatom plese nájdete TU. Hore na Skalnaté pleso ide lanovka, ktorá je ale pomerne dosť drahá. Stojí okolo 19 euro. Ja som sa na to dala a poviem vám úprimne - nebolo mi všetko jedno ! Nebála som sa, no bolo to dosť vysoko - ľuďom, ktorí sa boja výšok, tak to veľmi neodporúčam. Ak sa nebojíte výšok, tak choďte do toho ! Je to zážitok na celý život !!! Hore na Skalnatom plese je naozaj krásny výhľad a krásne vrchy. Nachádzate sa priamo pod najväčším vrchom Slovenska a tiež tam je aj to pleso :) :) :) Je to skutočne veľké a krásne ! Najkrajší zážitok z celých Tatier ! Naozaj !  Čo sa týka Tatranskej Lomnice, tak tam skoro nič nie je :) Ono tam sú malé obchodíky a nejaké tie vrchy tma je vidieť, no vôbec to nie je lákavé. :) Je nutné cez ňu prejsť, aby ste sa dostali na tie krásne miesta ! 

Informácie o Skalnatom plese : 

Skalnaté pleso je morénové pleso v Tatrách na Slovensku v najnižšom kare Skalnatej doliny.Má rozlohu 1,23 ha, hĺbku 2 m a nachádza sa v nadmorskej výške 1 754 m n. m. Pri plese je Stanica Skalnaté pleso. V suchom období je bez vody, pretože pri stavbe lanovky narušili nepriepustnosť jeho dna.

Informácie o Tatranskej Lomnici : 

Informácie nájdete aj TUTatranská Lomnica je jedno z katastrálnych území mesta Vysoké Tatry, donedávna samostatná obec. Tatranská Lomnica je jedna z najväčších a najkrajších osád na území Vysokých Tatier. Nachádza sa 6 km východne od Smokovca, na úpätí Lomnického štítu. Sídli tu Astronomický ústav SAVToto územie malo od roku 1209, kedy bolo predmetom prvej kráľovskej donácie Ondreja II. viacerých vlastníkov. Posledným súkromným vlastníkom bol Ondrej Spóner, od ktorého toto územie odkúpil Uhorský štát v roku 1892. V tomto roku vznikli prvé štátne kúpele vo Vysokých Tatrách a ďalšia z tatranských osád -Tatranská Lomnica. V roku 1893 bol postavený Hotel Lomnica, v tom čase najväčší na území Vysokých Tatier, neskôr pozoruhodný Kúpeľný dom s bazénom a vodoliečbou. V roku 1905 bol postavený reprezentačný Grandhotel, ktorý bol v roku 1919 premenovaný na Grandhotel Praha. V tom čase vyrástli aj viaceré športoviská, lyžiarska a sánkarská dráha, klzisko, tenisové kurty.



Dnešný článok bol celkom krátky, no fakt tam niet čo viac písať a čo viac povedať. Tatry sú krásne a vždy budú. Doprava tam je super a celkovo sa tam dobre pohybuje. Chodníky sú tiež dobre spravené aj keď je pravda, že sem - tam nájdete chodníky, kde je asfalt ešte z doby kamennej :) A to doslova ! Lanovky môžem iba odporučiť. Je to super miesto pre dovolenku a tiež na oddych. Samotné Tatry sú dosť ďaleko od Popradu, no ide tam vlak, ktorý ide priamo do Starého Smokovca, ktorý tvorí centrum Tatier. Prečo centrum ? Pretože z tohto mesta ide niekoľko vlakov a dostanete sa z tohto mesta naozaj všade. :) Vlaky chodia každú hodinu a niektoré aj polhodinu. :) Odporúčam ... 

Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a teším sa na ďalší. Do komentára mi môžete napísať či ste niekedy boli v Tatrách ! :) Ak áno, čo sa vám páčilo a naopak nepáčilo ? Keď toto čítate, tak ja sa nachádzam v ďalšom meste, takže sa teším sa na ďalšie články a zážitky ... 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

4 Comments:

  1. No na skalnatom som bola ale peso som si to vyslapála a poviem ti toto bola fakt tura :D milujem tak tiez hory a turistiku len neviem ci by som vyhodila 19€ na lanovku ked mozem si zamakat a mat z toho pozitok , to je len moj nazor ;) ale pekny cclanok pred nedavnom som tiez bola na vylete v tatrach s rodinkou ;)
    https://clodyteenmummy.wordpress.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :) Ja som tých 19 ečok pokojne dala. Moja mama má problém s nohou a radšej pôjdem s ňou na lanovke ako sama hore kopcom.

      Odstrániť
  2. V Tatrách jsem nikdy myslím nebyla - tedy byla jsem na nějakém "kopečku" blízko Tater, ale nevím, jestli to už byla jejich součást :D. Ale jinak všude tam u Vás je krásně a já Ti závidím, že tak pěkně výletuješ :( :D.

    http://es-veronica.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak Tatry sú parádne :) Nie si prvá, ani posledná :D

      Odstrániť