F STALO SA-NESTALO SA #37: 1 TIP ČO VIDIEŤ V SABINOVE A PREČO NAVŠTÍVIŤ PREŠOV? - Aďulik Sun

STALO SA-NESTALO SA #37: 1 TIP ČO VIDIEŤ V SABINOVE A PREČO NAVŠTÍVIŤ PREŠOV?

 Ahojte :)


Vedeli ste, prečo je Sabinov taký známy. A že nie je? Ale je slávny. Natáčal sa tu jediný slovenský, oskarový film a to Obchod na korze. A práve o tomto si povieme viac nižšie v článku. Tiež vám prezradím, prečo podľa mňa navštíviť Prešov! A možno si povieme aj pár slov, resp. tipov z kozmetického sveta. To a možno aj viac už nižšie v článku... 




JEDINÝ OSKAROVÝ FILM SA NATÁČAL PRIAMO V SABINOVE! 



Dodnes jediný film, ktorý získal sochu Oskara zo slovenskej produkcie. Páni.. a natáčal sa tento film priamo v Sabinove, konkrétne sa jedná o film Obchod na Korze. Sabinov je na túto vec hrdý, veď bodajby aj nebol. Zatiaľ sa to nikomu nepodarilo. Na pamiatku pri konkrétnom Obchode na korze sa nachádza aj takáto socha herca Kronera, ktorý vo filme priamo hral. Cenu Oskara v kategórii najlepší cudzojazyčný film získal v roku 1966. 


Okrem známych hercov si tam zahrali aj obyvatelia mesta, ktorý na to spomínali. Väčšina z nich už nežije, ale ešte zopár ľudí predsa len žije, ktorý poskytujú rôzne rozhovory (vtedy hrali vo filme ako deti či mladí) a dnes majú už seniorský vek. Určite je to krásna spomienka a dodnes ho dávajú niekedy aj v televízii. 


                    


                       


V MESTE NÁJDETE AJ KRÁSNE HISTORICKÉ BUDOVY ČI PARK 



Odporúčam vám zaparkovať auto priamo na námestí - hodina je zadarmo, potom musíte preparkovať. Pýtali sme sa domácich ako to funguje a tí nám povedali, že hodinu tam môžeme stáť a potom treba presunúť auto o pár miest ďalej, pričom môžeme opäť hodinu stáť. Zaujímavé... polícia to fakt kontrolovala, takže dajte na to pozor! 

A keď už zastavíte na tom krásnom námestí, tak vás privítajú krásne historické budovy. Obyvatelia nie sú podľa mňa zvyknutí na turistov - tých sme tu inak ani nestretli, všetko boli domáci. Pozreli sme známe kostoly a hradby, prešli sme aj náučný chodník, ktorý nájdete pri námestí. Ak nejdete do obchodov, tak toto mesto máte prejdené veľmi rýchlo. 

Mne sa veľmi páči ich park pri kostole. V lete tadeto tečie aj potok, čo mi pripomína veľmi Košice. Vlastne celý výlet som mala v hlave to, že som akoby v Košiciach. 


                      


                



                   



PREČO NAVSTÍVIŤ PREŠOV? 



Priznám sa, že som nemala veľa času na návštevu Prešova. Už sme sa tu zastavili iba cestou domov a teda som toho nevidela veľa. Ale čo ma zaujalo boli historické uličky, skvelé kaviarne a taká príjemná atmosféra. Ja sa sem určite vrátim a povieme si pár slov o tomto meste. 

Mesto Prešov na mňa spravilo dojem. Majú tu krásne historické budovy a to pre mňa, kto miluje históriu je ako raj na zemi. Takže kvôli tomuto vám odporúčam toto mesto. Prešov má neopísateľnú atmosféru, ktorú musíte zažiť. A ak ste z okolia, tak nám dajte tipy do komentára čo v tomto meste vidieť, nech vieme kam nabudúce ísť! Ďakujem za tipy! 


               


BEAUTY TIP NA ZÁVER! 



Keďže vás tu na blogu zanedbávam čo sa týka kozmetického sveta, tak vám vždy na konci článku dám nejaký ten tip na nejaký produkt. Dohoda? 

Keďže sa už blíži jar, tak mám pre vás tip na kvetinové vône, ktoré stoja za to. Okrem toho sa treba naladiť konečne na jar, aj keď vonku to vyzerá všelijako - nebudeme si klamať. O to viac treba privolávať jar - ja som už napríklad zmenila výzdobu doma či v práci, spravila som jarné upratovanie a pretriedila som šaty a aj kozmetiku! A keď som už niečo vytriedila, tak som uvoľnila miesto pre niečo nové. Rovno som aj doplnila zásoby. Čo vám spraví viac jarnú náladu ako jasne jarná vôňa? Mne asi naozaj nič... 

A ak nemáte radi kvetinové vône, tak určite mrknite na tento preklik - jarné vône, kde si každý príde na svoje. Ja mám rada, keď na každé ročné obdobie mám inú vôňu. Potom, keď neskôr k nej čuchnem, tak sa mi vybavia všetky možné spomienky a zážitky. Máte to tak aj vy? Ja to milujem. Napríklad do práce nosím stále tú istú vôňu, podľa mňa ma už poznajú vďaka tej vôni aj klienti. Jednoducho spájam činnosti a zážitky podľa vôní - každý sme divný v niečom inom, no nie? Na eshope ich nájdete za podľa mňa dobré ceny. 



Dúfam, že vám dnešný krátky článok páčil a teším sa na vás pri ďalšom článku. Do komentára mi môžete dať tipy na vaše obľúbené miesta a možno sa tam prídem pozrieť! Ďakujem za tipy a teším sa na vaše komentáre... 


xoxo

Aďka 

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára