F CESTOVANIE PO SLOVENSKU: 2 TIPY NA UBYTOVANIE V SKI DRIENICA + 2 TIPY NA LYŽOVAČKU SKI LYSÁ A SKI DRIENICA A ČO NEVYNECHAŤ NA TOMTO MIESTE? - Aďulik Sun

CESTOVANIE PO SLOVENSKU: 2 TIPY NA UBYTOVANIE V SKI DRIENICA + 2 TIPY NA LYŽOVAČKU SKI LYSÁ A SKI DRIENICA A ČO NEVYNECHAŤ NA TOMTO MIESTE?

 Ahojte :)


Dnes vám dám niekoľko tipov na lyžovačku na východnom Slovensku. Taktiež sa spolu pozrieme na dve ubytovania priamo v areály, kde sa lyžuje a povieme si niečo aj o cenách. Ja som bola na východnom Slovensku prvýkrát na lyžovačke (nerátam priamo Vysoké Tatry). A teda som bola milo prekvapená z celého prostredia, prírody a služieb. Ideme na to postupne, poďte so mnou! 




2 TIPY NA UBYTOVANIE: HOTEL ŠOMKA A RIDE PUB DRIENICA 



Začneme s tipmi na ubytovanie a ako prvé tu máme HOTEL ŠOMKA. Hotel Šomka sa nachádza priamo v Ski Drienica, zjazdovky máte iba pár metrov od hotela - prejdete v pohode peši. Hotel Šomka ponúka wellness, reštauráciu a milý personál. Raňajky si môžete kúpiť priamo v reštaurácii, kde super varia a neoľutujete. Samozrejme, sú k dispozícii obedy a večere či skvelé vína večer za odmenu. 


Hotel Šomka je menší starší hotel, no ponúka niekoľko typov izieb a má aj väčšie apartmány. My sme boli v jednom z nich, keďže nás tam bolo viac. V apartmáne je telka, chladnička, dve oddelené izby a jedna veľká obývačka s balkónom. V blízkosti hotela nájdete aj zástavku SKI Busu, ak by ste chceli ísť hore na SKI Lysá sa lyžovať alebo len tak na výlet - o tomto si povieme neskôr. 


Cena hotela je skvelá, prijateľná za ten komfort. Hotel je v blízkosti SKI Drienica (pár metrov dole kopcom) alebo potom aj blízko SKI Lysá - resp. lanovky, ktorá vás vyvezie hore alebo môžete ísť aj peši, trvá to cca 45 minút (peši). 


Hotel Šomka je taká typická chata, aj to vybavenie to pripomínalo - a to nemyslím nejako v zlom. Bola tam príjemná atmosféra a milý personál, ktorý vám rád pomohol. 


          


                 


                   


Ako druhý tu máme RIDE PUB DRIENICA. Toto ubytovanie sa nachádza nižšie od SKI Drienica, na kraji obce Drienica. Ubytovanie ponúka malé izby, pub a bowling. ak sa idete lyžovať, určite treba ísť autom hore, je to cca 2km. 


Izby sú menšie, no je v nich všetko, čo potrebujete. Nájdete tam postele, ktorú sú pohodlné, okrem toho malú kuchynku s vybavením a skrine, vlastnú kúpeľňu či TV. Výhľad sme my mali do lesa, resp. na ďalšiu chatu. Denne sme sa chodili lyžovať, takže cez deň sme tu moc neboli, ale okolie vyzeralo krásne. Majú k dispozícii aj svoje celé chaty - prenájom chaty pre viac ľudí. Cena je výborná, záleží kedy a ako objednáte, ale nám sa tu páčilo a cenu sme mali výbornú. Majú aj vlastné parkovisko pri ceste, takže manipulácia je úplne v pohode okolo auta. 


Personál bol tiež veľmi milý - fungujú na báze schránky, kde nájdete kľúče po zadaní PIN kódu, ktorý budete mať v maily. Takisto aj keď prídete v bežnom čase, tak vás privíta aj milý personál osobne. 




                   



                 



SKI DRIENICA A LYŽOVANIE NA TOMTO MIESTE! 



SKI Drienica je miesto, ktoré som videla na instagrame, ale nie nikdy naživo. Mala som rôzne očakávania, ale prekvapilo ma. Ski Drienica ponúka denné aj večerné lyžovanie za výborné ceny v porovnaní so zbytkom Slovenska. 


Nájdete tu 2 bufety, veľa miesta na sedenie a samozrejme viacero vlekov. Keď sme boli my, tak boli prázdniny, takže aj ľudí bolo dosť, plus samozrejme lyžiarske výcviky. Ale dalo sa to dobre vystihnúť. Okrem toho majú pomerne veľké parkovisko, ktoré je teda zdarma. V bufetoch nájdete kávu, čaj, ale aj chutné jedlo vhodné na obed či večeru (záleží dokedy lyžujete). 


Vleky boli vždy výborne upravené, dobre zasnežené a aj lyžiari boli prijateľní - všetci dávali pozor, chválim. My sme vyskúšali aj denné, aj večerné lyžovanie. Bol to zážitok, keďže sme mali krásne výhľady a videli sme aj Tatry v diaľke. Okrem toho tie vleky sú dlhé, takže stoja skutočne za to. 


Ceny skipassov sú lacnejšie ako na zbytku Slovenska (väčšinou). Mne sa veľmi páči, že majú možnosť zakúpiť si aj cenu jázd, takže nemusíte hneď kupovať skipass. Okrem toho majú dospelý lístok, senior a deti. Cena jednej jazdy je 3 eurá pre dospelú osobu (2e zľavnený), plný lístok. Denný skipass je 28e, pričom sa oplatí viac ako tie hodinové. Večerné lyžovanie máte tiež za 28 euro, pričom zľavnené sú 23euro. V pokladni môžete kúpiť aj skipass na viac dní. 


Mne sa veľmi páči prostredie. Je vlek s kotvami, takže žiadne lanovky. My sme boli na dlhom vleku a teda tam tie kotvy idú fakt rýchlo hore. Okrem toho je tam krásna príroda a teda všade okolo máte les. Je tam skutočne krásne a máte stále čo sledovať. Vleky sú tu pre začiatočníkov aj pre pokročilých. 


                


              


                


                


                   


                  



ČO NEVYNECHAŤ V LYŽIARSKOM STREDISKU SKI LYSA? 


SKI LYSÁ nájdete tiež nad obcou Drienica. Posunuli sme sa práve iba o pár metrov vyššie. Pamätáte si hotel Šomka v tomto článku? Tak od neho sa odrazíme. Od tohto hotela (tesne nad ním) štartuje ski bus alebo môžete ísť aj svojim autom k lanovke. Lanovku môžete vidieť na fotkách nižšie. Priamo pri lanovke je parkovisko, takže úplne v pohode môžete ísť hore. 


Lanovka stojí 8 euro hore aj dole (obojsmerná), dá sa zakúpiť aj iba jeden smer. Niektorí chodili hore a dole peši, čo trvá cca 45 minút (môjho ocina čas, plus dole bol za cca 20 minút, vraj je to strmí kopec). Ja odporúčam lanovku. Milujem lanovky a rada ich takto podporím. Vyvezú vám hore aj lyže, ak je potreba. A je to veru zážitok. Lanovka nie je nejako moc vysoko, idete trasou medzi kopcami, takže vám príde opticky nižšie. Táto lanovka ide fakt pomaly, jedná sa o dvojlanovku, takže sedíte vedľa seba iba dvaja, čo je super. 


                   

                    

             


ČO NEVYNECHAŤ V RÁMCI SKI LYSÁ? 


O áno, dostávame sa na toto krásne miesto. Máte tu výhľady na krásne hory, ak vám počasie praje, tak vidíte aj Vysoké Tatry, čo je skvelé. Kopce sú tu naozaj dobré. Jedná sa o vleky s kotvami, takže lanovku vyjdete iba raz hore (a dole). Čo sa týka samotných vlekov, tak hore sú v pohode, ale potom tam je prudký zraz, čo je fakt prudký vlek. Máte opäť k dispozícii, ale viacero možností. 


V areály nájdete aj pár miest, ktoré vám odporúčam pozrieť, keď aj by ste šli peši. Dá sa tu byť peši, na lyžiach, skialp alebo aj bežky. Sú tu skvelé trate, máte tu aj rôzne chaty. Chata Šport je asi najviac známa - tu aj varia veľmi dobre, kvalitné jedlá a môžete sa aj ohriať. Majú presklenenú terasu, takže máte krásne výhľady. Okrem toho v okolí sa nachádza aj kríž a ďalšie pekné miesta. Je to taká príjemná prechádzka. My sme sa vydali aj hore vlekom a prišli sme k busu, kde sú najkrajšie výhľady na kopce. Okrem toho máte tam aj priestor pre oddych. My sme tam naberali vitamín D a bol to skvelý pocit... Určite odporúčam si sadnúť na chutnú kávičku do chaty, kúpiť si aj nejaký suvenír a načerpávať energiu. Alebo sa tu lyžovať... 


Opäť sú k dispozícii zľavy - majú lístok dospelý a dieťa. Pre dospelú osobu stojí celodenný skipass 26 euro a pre dieťa 20euro. Záloha za skipass je 5 euro. Majú k dispozícii aj 4-hodinový lístok a ten stojí 21 euro pre dospelú osobu. Takže sa naozaj oplatí celodenný a stráviť tu ten čas. Máte tu čo robiť aj bez lyží... sú to krásne prechádzky. My sme hore boli aj bez lyží a teda sme tu v pohode strávili poldňa. 


                     


                  


                




                        


                     




A už iba cesta dole do centra. Musíte uznať, že krása to je veľká. 


A na záver by som vám rada dala moje tipy na čo nemôžete zabudnúť. Ja si vždy na lyžovačku beriem balzam na pery , pričom vždy idem do nejakého s SPF faktorom. Pery vždy krásne vyhladí, zhydratuje a hlavne ich chráni. Hlavne, ak lyžujete na horách, ktoré sú vyššie položené. Ja mám pocit, že to tu na blogu hovorím stále, ale v každom ročnom období sa treba chrániť s SPF a teda aj v zime. A je jedno či ste na horách alebo v nížinách. Nezabudnite na to! Ja mám rada viaceré značky, ale napríklad na klasiku od značky Nivea alebo Labello nedám dopustiť. Na trhu je už veľa kvalitných značiek a za super cenu. Okrem toho, že sa treba chrániť (pery aj tvár či telo), tak je potrebné sa venovať aj okoliu očí. Áno fakt! Vychádzam z toho, že ja sa lyžujem väčšinou s rodinou či priateľmi a vtedy v noci to iba začína žiť. Začína to nočnou lyžovačkou a končí v ranných hodinách na chatke. Takže moja záchrana znie - doneste si so sebou rôzne masky na tvár, takisto aj maska pod oči môže byť záchrana. Hlavne také tie vankúšiky, keď necháte vonku pred chatkou alebo dáte do chladničky. Ráno to oceníte, verte mi! A budete na druhý deň spokojne pokračovať. Nikto na vás nespozná vašu únavu... 



                 

Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a dala som vám zopár tipov, čo kde vidieť. Nechcela som vám tu dávať nejaké čísla a historické dáta, tie si zistíte, keď tu budete. Verím, že niečo nové ste sa dozvedeli a možno som vám dala tip na vašu najbližšiu dovolenku. Určite mi do komentára dajte vedieť či ste tu niekedy boli a či sa lyžujete alebo máte radi zimné športy? Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

6 Comments:

  1. Jéééj, ty si bola blízko nášho mesta! Lysa je úžasná a máš parádne fotky a zážitky <3.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lyžovačku závidím, nestála jsem na lyžích 18 let :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Treba to zmeniť, ešte sa stíha jarná lyžovačka tento rok :)

      Odstrániť
  3. Na Slovensku jsem nikdy nebyla, ale ráda bych tam zavítala. Sice ne na horskou rekreaci, ale spíše v létě, ale i tak věřím že je to tam nádherné po celý rok. :)

    OdpovedaťOdstrániť