F STALO SA-NESTALO SA #36: 3 TIPY NA LYŽIARSKE STREDISKÁ NA SLOVENSKU, KTORÉ STOJA ZA TO + AKÉ SOM SI DALA PREDSAVZATIA? - Aďulik Sun

STALO SA-NESTALO SA #36: 3 TIPY NA LYŽIARSKE STREDISKÁ NA SLOVENSKU, KTORÉ STOJA ZA TO + AKÉ SOM SI DALA PREDSAVZATIA?

 Ahojte :) 


Ako som sľúbila, tak dnes tu máme pokračovanie predchádzajúceho článku. Tentokrát sa zameriame na lyžiarske strediská na Slovensku a dám vám 3 tipy na menšie strediská, ktoré stoja podľa mňa za to. A na konci článku si povieme pár slov o predsavzatiach! Dávate si predsavzatia? Ja som dlho bola taká, že som moc nechcela, lebo som ich nikdy nesplnila. Ale tento rok som to zobrala ako profíčka a už niektoré z nich aj plním. Nebudem viac okecávať... Tak poďme na to! 




POZNÁTE JASENSKÚ DOLINU NA SLOVENSKU? 



Jasenská dolina Slovensku sa nachádza vo veľkofatranskej doline a patrí k najviac známym lyžiarskym strediskám v tejto časti doliny. Nadmorská výška je pomerne nízka a to 540m.n.m., čo robí hlavne v takýchto teplých zimách skôr problémy, keďže sa tu nedrží dosť snehu. Lyžovať sa dá v častiach Kašová a časť Lehota. Lyžovačku si môžete užiť veľmi dobre, keďže sa dostanete autom priamo pod vlek, kde sú obrie parkoviská. Taktiež sa dá v okolí aj ubytovať v krásnych lesných chatách, ktoré stoja za to. Príroda je tu krásna. 

Vleky majú kotvy a teda aj lanovku, takže stačí si vybrať. Za denný skipas zaplatíte 25 euro, čo pomerne dosť dobrá cena a patrí k tým lacnejším skipasom. Môžete využiť aj možnosť kúpy jednej jazdy, čo je dobré na skúšku - tá stojí 3,50e až po 5,50e - závisí od dĺžky vleku, keďže tu máte možnosť aj kratšieho vleku (ale nie je taký detský, je to celkom dobrý kopec aj pre dospelých) alebo dlhého vleku, ktorý je viac strmí. 


                   


LYŽIARSKE STREDISKO KRAHULE MUSÍTE NAVŠTÍVIŤ AJ VY! 



Stredisko Krahule je trošku vyššie a má nadmorskú výšku od 900 až po 1060m.n.m, čo už je pre teplejšie zimy prijateľnejšie. Okrem toho majú aj viaceré vleky a klasickú dobu lyžovania cez deň, aj večer. Večerné lyžovanie tu má krásnu atmosféru. Môžete využiť lanovku a aj kotvy. Keď sme boli my, tak jazdila iba lanovka a bol to zážitok - tentokrát som to skúšala prvýkrát. Dochádzalo ku kolíziám, ale nie mojou vinou. A v takýchto situáciách je náročné vyhodnotiť dobre svoje správanie a reakciu. Našťastie sa nikomu nič nestalo. 


V celom areály nájdete reštauráciu, aj bufety. v reštaurácii skvelo varia klasické jedlá. V bufete odporúčam hlavne kávu či horúce alkoholické nápoje. Vlek si tu podľa  mňa nájde každý - je tu aj strmí kopec, aj kopec pre začiatočníkov. Ceny sú tu také klasické, no stále patria k tým lacnejším. Denný skipas tu nájdete za 34e, pričom sú tu aj zľavy pre deti a seniorov. môžete tu využiť aj jazdu lanovkou bez lyží, pričom stojí 5e, ale dole musíte ísť peši, ale skvelé na prechádzku. 


                         

                         


VALČIANSKA DOLINA - STREDISKO SNOWLAND 



Toto lyžiarske stredisko sa nachádza približne 12km od mesta Martin. Hneď pod strediskom je priamo parkovisko, ktoré je extrémne veľké a naozaj sa netreba báť tam zastať a pohľadať si miesto. Zmestí sa tam cca 1200 áut. Samozrejme je v jeho okolí nájdete aj občerstvenie formou bufetu či riadnej reštaurácie, pričom tu si treba dať pozor na vyššie ceny. Z reštaurácie máte výhľad priamo na svah. 

V areály máte sochy z rozprávok, ktoré slúžia ako pekné fotky. Môžete pre svoje ratolesti zaobjednať aj lyžiarsku školu. Celé stredisko je modernejšie a všetko máte pokope, takže sa tam človek ani zbytočne nenachodí. V lyžiarskom stredisku sa dá aj ubytovať - či už priamo pri svahu alebo v chatách. 

Ceny skipasov sú tu drahšie, no stále patria medzi lacnejšiu sortu na Slovensku. Denný skipas si kúpite za 35e a máte k dispozícii zľavy pre deti a seniorov. Keď sme tam boli my, tak sa lyžovalo iba na kotvách, ale je k dispozícii aj lanovka. Taktiež svah bol fajn, ale teda vtedy to chcelo viac upraviť. 


                                   


                             


AKÉ SOM SI DALA TENTO ROK PREDSAVZATIA? 


Tento rok som si dávala reálne predsavzatia. A to bol asi prvý vážny krok. Ono, ujasniť si, že čo vlastne v živote chcete môže byť celkom náročné. Chcem to ja alebo len moje okolie a teda z toho dôvodu to chcem? Reálne... to čo chceme my samy, to nám vydrží. Ak sme do toho tlačení, tak to vydrží len pár dní, možno týždňov. 

Ja som tento rok šla do toho, že chcem vytvoriť svoju lepšiu verziu. Začala som viac vyhľadávať pohyb, ako-tak si strážiť jedlo a teda by som chcela posilniť týmto svoje fyzické telo, ale aj tú duševnú časť. A o tú duševnú stránku je podľa mňa väčší boj... vyhrať sama nad sebou. Dať svojej identite nejaké pravidlá, disciplínu. Wau, náročný proces. 

Zatiaľ sa mi ich darí plniť na nejakej úrovni. Som tu sama pre seba a pomalými krokmi verím, že sa mi to podarí... 



1 TIP NA ZÁVER! 


To by nebolo ono, keby som vám nedala malé pripomenutie aj z toho kozmetického sveta. Nezabudnite svoju pleť hydratovať. A to je jedno či sa bavíme o tvári alebo o rukách. Ak by ste chceli, tak môžete pozrieť na web notino, kde získate predstavu o čo na suché ruky. Ak by ste boli skôr milovník masiek, tak stačí ísť na link, kde sa dozviete o hydratačnej maske na ruky. Krém na ruky je tiež veľmi dôležitý, keďže v rukaviciach sa môžeme viac potiť, čo môže viesť k rôznym potničkám a podobne. Ale ak nemáte záujem o nič na ruky, tak vám stačí aj obyčajný krém na tvár, ale s SPF! Ak idete na hory, tak určite s SPF 50, keďže tam to slniečko šajní aj počas zimy. Vyhnete sa tak nepríjemným suchým miestam na pleti. Dávajte na seba pozor a užívajte si lyžovačku... 




Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil. Predsavzatia som vám tu síce nevypísala, ale teda tie sú za mňa vždy individuálne. Prajem vám veľa síl k bojom so sebou samým. A do komentára mi napíšte či si dávate predsavzatia a či sa vám ich darí plniť? Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

4 Comments:

  1. Keby som lyžiarka a žijem na Slovensku, určite sa z tvojho článku inšpirujem :) Je však super, že si zmienila aj dôležitosť SPF na horách, pretože práve na to veľa ľudí zabúda

    FRENCHSTYLE | Sleduj ma na instagrame ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Veď práve, SPF je pre mňa must have a niekto ani nevie, že by ho mal použiť na horách. Je to smutné a malo by sa o tom stále viac a viac hovoriť..

      Odstrániť
  2. To musely být dokonale strávené dny, když vidím ten sníh a sluníčko, okamžitě bych tam vyrazila. :))

    OdpovedaťOdstrániť