F 3 TIPY AKO RIEŠIŤ VZNIK HYPERPIGMENTÁCIE A ZLEPŠIŤ PREVENCIU VZNIKU ŠKVRN - Aďulik Sun

3 TIPY AKO RIEŠIŤ VZNIK HYPERPIGMENTÁCIE A ZLEPŠIŤ PREVENCIU VZNIKU ŠKVRN

 Ahojte :) 


Eucerin prichádza s radou Anti-pigment, ktorá je vhodná pre všetky ženy či mužov, ktorí trpia na pigmentové škvrny alebo teda hyperpigmentáciu. Môj príbeh nie je ešte najhorší na svete, ale ja som zástanca prevencie. Moja mamina trpí takýmito škvrnami a ona sa pridala k tomuto testovaniu. Mne sa robia škvrny hlavne v oblasti brady, no rozhodla som sa s tým bojovať. Vyskúšala som viaceré produkty. Vôbec nie málo a teda som rada, že som dostala možnosť vyskúšať aj tieto produkty v rámci spolupráce. Tak poďme na to! V tomto článku sa dozviete, čo je to hyperpigmentácia a aké boli tieto produkty po cca mesačnom používaní. 




                 


              


Čo to vlastne je a aký je môj príbeh? 



HYPERPIGMENTÁCIA  sa často spája teda so stareckými škvrnami. Starecké škvrny sú hnedé fľaky po tvári či celom tele. Môžu sa objaviť aj skoršom veku, no najčastejšie je to po veku 40 rokov.  Ich vznik zapríčiňuje práve vysoká tvorba melanínu, čo je pigment. Je to vlastne látka, ktorá má na svedomí to, že keď sa opaľujete, tak ste hnedí. Ale teda vedeli ste, že je to vlastne ochrana našej pokožky? To, že sa sfarbí na hnedo je iba ochrana pred slnečným žiarením. 


Samotné škvrny sú väčšinou neškodné, no časom nemusia byť veľmi estetické a to môže znižovať ľuďom sebavedomie. Určite, ak sa vám niečo nezdá, vyhľadajte odborníka, keďže niektoré škvrny môžu byť život ohrozujúce. 


Samotná ochrana ako taká nie je, no jediné, čo môžeme spraviť je to, že budeme svoju pleť chrániť pred slnečným žiarením. Preto je dôležité používať krémy s SPF celoročne. 


A ako som na tom ja? Ja som dlho nepoužívala krémy s SPF. Priznávam. Ale akonáhle som si zistila o tom viac, tak som sa pokúšala ich zapájať do svojej rutiny. A ide mi to. Ale moja pleť bola v minulosti vystavovaná dosť slnečnému žiareniu. A to sa na nej podpísalo. Ja mám celkovo problém s akné v oblasti brady a líc, no nie je to žiadna katastrofa. Ďakujem za takýto stav. Ale vidím, že v lete to vždy býva horšie, keďže na toto miesto mi denne dopadá slnečné žiarenie. Nie som na tom najhoršie, no produkty mám ako prevenciu pred zhoršovaním... Ja teda síce nemám starecké škvrny, ale mám po zápalové škvrny, ktoré sú ružové a časom môžu prerásť do hnedých. A mám to práve po akné. 


                   


MOJE DOJMY Z PRODUKTOV OD ZNAČKY EUCERIN ANTI-PIGMENT 



Ja som teraz stále v štádiu testovania, no používam ich už cca mesiac. Táto rada pomáha k tomu, aby sa už vzniknuté škvrny zosvetlili a teda tiež aj ako prevencia pred opakovaným vznikom. Obsahujú thiamidol a kyselinu hyaluronovú. Práve thiamidol je látka, ktorá cielene pomáha riešiť príčiny vzniku hyperpigmentácie a teda idú používať celoročne, keďže daná látka nereaguje so slnečným žiarením. Prvé výsledky sú vidieť po dvoch týždňoch pri pravidelnom používaní, čo môžem potvrdiť. 


Ja som prvé výsledky videla približne po 2 týždňoch. Pravidelne ráno a večer som aplikovala produkty a krém som teda nanášala aj opakovane počas dňa, keď bol na to čas. Eucerin patrí medzi drahšie značky, ale určite stoja tie produkty za to. Ja som videla, že moje problémové miesta boli na pohľad jemnejšie a neboli také výrazné. Ale neboli to viditeľné zmeny, že pleť by bola oveľa lepšia alebo by tie problémové miesta zmizli. Mne sa na pohľad iba zjemnili. Určite to nevyriešilo za 2 týždne môj problém. 



SÉRUM ANTI-PIGMENT S DUÁLNYM ÚČINKOM 



Toto sérum ma zaujalo najskôr na pohľad a to svojim balením. Aplikátor je pumpička, čo ja preferujem a potom krásne "rose gold" farba. Balenie je veľké 30ml. Je tam jemná pafumácia a textúra je krémová, no taká redšia. Jedna pumpička mi stačí na tvár, na dekolt s krkom potrebujem ďalšiu pumpičku. Sérum sa rýchlo vstrebe a pleť je na dotyk jemná, mastná. Neskôr zaschne a pleť není už potom taká lepkavá. 


Kombinuje dve aktívne látky a to  spomínaný thiamidol a kyselinu hyaluronovú. Túto kyselinu pozná každý z nás ako hydratačnú látku. Mne nespôsobuje žiadne vyrážky ani nejaké alergické reakcie. Odporúča sa používať s denným krémom, ktorý obsahuje aj SPF 30. Používa sa na vyčistenú pleť a môže sa ráno, aj večer. 



                 


ANTI-PIGMENT DENNÝ KRÉM S SPF 30 



Hydratačný denný krém vďaka UVA a UVB filtrom poskytuje ochranu pred slnečným žiarením a znižuje výskyt ďalších pigmentových škvŕn. Obsahuje taktiež thiamidol. Odporúča sa používať ráno, resp. počas dňa. 


Nezabudnite, že krémy s SPF sa majú používať celoročne. Ak tento produkt používate cez leto, tak nebráňte sa aj nejakému ďalšiemu krému s vyšším SPF. SPF 30 je dobré tak na zimu, možno jeseň, keď to slnko nie je také silné. 


Denný krém má 50ml a aplikátor je pumpička. Za mňa tam je pomerne silná tá vôňa, príde mi silnejšia ako pri tom sére. Konzistencia je krémová, veľmi ľahká. Dobré sa vstrebáva a po vstrebaní vôňu už necítiť. Moja pleť je po aplikácii jemná, na dotyk veľmi príjemná a nepôsobí stiahnuto. Počas dňa krém reaplikujem niekoľkokrát. Ak som používala mejkap, tak som mala pocit, že mi rýchlejšie zliezol. 



NOČNÝ KRÉM ANTI-PIGMENT 



Nočný krém taktiež obsahuje thiamidol a navyše obsahuje aj dexpanthenol, ktorý podporuje regeneráciu pleti počas noci. Tento nočný krém má veľkosť 50ml a aplikátor je pumpička. Po nanesení moja pleť bola jemná, trošku s mastným finišom, no po dlhšej dobe sa krém vstrebal do pleti. Konzistencia je rovnaká ako pri dennom kréme. Ja mám síce na noc radšej hustejšie krémy, no nebol tento zlý, bol dosť ľahký na mňa. Pekne hydratoval. 


Pri tomto kréme sa mi prvýkrát stalo, že ma jemne štípali oči, keď som sa s produktom dostala do ich okolia. Pri každom produkte máte napísané, že sa máte vyhnúť oblasti očí. To som dodržiavala, no pri tomto kréme mi slzeli. Takže som krém potom nanášala ďalej od očí (nedávala som ho ani pred tým do tesného okolia očí). 





Celkovo som s týmito produktami spokojná. Používam ich cca mesiac a stále tam čosi mám. Záleží samozrejme od množstva používania. A ak sa pýtate ako je na tom mamina, tak vám to hneď poviem. Moja mamina mala starecké škvrny dosť silné, no verbalizovala to, že zbadala menšiu tvorbu nových škvŕn, no nechcela s určitosťou potvrdiť blednutie existujúcich škvŕn. Nebola si istá. Ale skúša ďalej a dám vám určite vedieť na mojich sociálnych sieťach. Nijaké produkty jej neprekážali, neštípali ani nevysušovali jej pleť. 


               

Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a podal vám nejaké nové informácie. Do komentára mi napíšte či ste tento produkt skúšali alebo nie? Teším sa vaše komentáre... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Eucerin jsem popravdě nikdy nezkoušela, ale dle zkušeností ostatních je to kvalitní kosmetická značka, tak ať ti i nadále slouží. :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to kvalitná značka, ktorá je aj dosť drahá. No naozaj pomáha. :)

      Odstrániť