F 1 + 1 TIP NA PRODUKTY V STAROSTLIVOSTI O POKOŽKU SO STRIAMI - Aďulik Sun

1 + 1 TIP NA PRODUKTY V STAROSTLIVOSTI O POKOŽKU SO STRIAMI

 Ahojte :) 


Tento článok som sa rozhodla zamerať na produkty, ktoré mi došli už pred nejakým časom. Tieto produkty sú zamerané na strie a mám ich z eshopu notino.sk. Poďme sa ale pobaviť na tému strie. Ja považujem strie za úplne prirodzené na ženskom tele, pričom niektoré ženy ich majú a niektoré nie. Priznám sa, že keď som ich prvýkrát zbadala na svojom tele, tak som zostala zaskočená, keďže som nevedela poriadne ani čo to je. Ale niečo som si prečítala, nejaké informácie sa ku mne dostali aj samy, keďže poslednú dobu sa na túto tému hovorí naozaj dosť veľa. Strie sú prirodzené... 





PREČO VZNIKAJÚ A ČO SÚ STRIE? 



Strie sú prirodzené na ženách ako aj na mužoch. Nie je to nejaká vaša vada alebo niečo, za čo by ste sa nemali mať radi. Strie vznikajú aj v puberte, pri zmene hmotnosti (môžete rýchlo pribrať, ale aj rýchlo schudnúť) či pomerne známe sú ženám v tehotenstve. V jednoduchosti povedané - vznikajú vtedy, keď sa vaša koža rýchlo naťahuje. 


Pokožka vlastne popraská, keď za krátky čas sa musí rýchlo natiahnuť - napríklad pri tom tehotenstve. Narušia sa vlastne vlákna pod povrchom, navonok popraská a kožné tkanivo sa nahradí spojivom. A potom vzniká jazva, ktoré môže byť rôzne veľká - niektoré sú priesvitné, bledé, iné môžu byť červené, viac viditeľné. 


V tomto článku nenájdete produkty, ktoré vám pomôžu strie odstrániť. Čítala som viaceré články, no stotožňujem sa s tým, že strie sa nedajú odstrániť s bežne dostupnými produktami. Vďaka produktom ich vieme zjemniť. Vieme zaručiť to, aby boli menej viditeľné. Ale na odstránenie slúži nejaká operácia (nehľadala som viac informácii). 




MOJE VNÍMANIE JAZIEV A VLASTNÝ PRÍBEH? 



Ja strie mám už nejakú dobu. Konkrétne v okolí pŕs a dolného bruška. Mám aj bledé, aj červené strie. Naučila som sa ich mať rada, brať ich ako súčasť môjho tela. Nehovorím, že s nimi nič nerobím, ale beriem ich ako znak mojej histórie a toho, čo som si zažila či prežila. Nie vždy to bolo takto - boli dni, týždne či obdobia, kedy som bojovala. Nechápala som, čo sa so mnou deje. Aj dnes mám sem-tam slabšie obdobie. Zlé by bolo, keby si poviem, že sa mám takto rada a nič nerobím. Ja ale robím. Snažím sa svojmu telu dať to, čo potrebuje, pomôcť mu - lebo mám sebalásku. Ale sebalásku v tomto smere, že podporujem svoje telo, vyživujem ho, pomáham mu. Aj keď občas nastane zlyhanie... 


Toľko na úvod k môjmu súčasnému stavu a teraz sa poďme v krátkosti pozrieť na produkty, ktoré používam opakovane, väčšinou ich striedam. Striedam podľa ročného obdobia - v lete mám radšej produkt krémový a v jesenných či zimných mesiacoch mám rada olejové formy produktov. Poďme na to... 


                 


ZNAČKA BI-OIL AKO ZÁCHRANA PRED STRIAMI POČAS CHLADNÝCH MESIACOV? 



Nie, nie a nie... opakujem, žiadny produkt nie je záchrana, ak strie vznikli. Minimálne žiaden z tých, ktoré som vyskúšala a teda nebolo ich málo. Tento olej nájdete na rôznych eshopoch a teda vám poviem, že mne najviac vyhovuje veľkosť 125ml. Tento olej je vhodný aj na cestovanie (nie lietadlom samozrejme), riadne tesní a teda sa nevyleje. Plastová fľaša je mäkká, takže aplikácia je naozaj jednoduchá. Môžete ho zohnať v rôznych zľavách, takže od 8 euro až po nejakých 15 euro - záleží na mieste kúpy a teda eshope. 


Aj v samotnom popise produktu väčšinou nájdete informáciu, že slúži na prevenciu. Taktiež má vyhladzovať a zjemňovať pokožku. Príjemne vonia, nezanecháva mastný film. Okrem toho teda prispieva k zlepšeniu vzhľadu jaziev. Obsahuje vitamín A a E, zmes olejov ako nechtíkový, levanduľový, rozmarínový a harmančekový. Taktiež obsahuje PurCellin, ktorý pomáha zaisťovať vstrebávanie vitamínov a živín. 


Aplikácia je jednoduchá. Odporúča sa 2krát denne aplikovať a vmasírovať krúživými pohybmi v oblasti jaziev po dobu minimálne 3 mesiacov. 



A teda čo si o ňom myslím ja? 


Tento olej som si zamilovala v zimnejších mesiacoch, keďže sa jedná o olej. Osobná preferencia. Tento olej používam už dlhšie - v rámci spolupráce som si iba doplnila zásobu. A poviem vám, že som teda spokojná. Používam už takmer rok. Nebudem vám klamať a nebudem vám nahovárať, že mi strie zmizli. Ale viem vám povedať, že sa zjemnili. Na dotyk sú strie jemné, nie sú také hlboké a teda to kožné spojivo je na dotyk takmer necítiteľný. Nechcem tvrdiť, že to iba tento produkt - ako som hovorila, kombinujem tieto dva produkty v tomto článku. Ale určite má na tom veľkú zásluhu. 


Vôňa produktu je veľmi príjemná. Jedná sa o olej, takže treba rátať s mastnotou. Je pravda, že sa rýchlo vstrebe pri dobrom vmasírovaní. Podľa mňa zanecháva mastný film, no iba nejakých 15 minút. Neskôr sa mastnota vstrebe a môžete sa obliecť. Ja dodržujem odporúčané 2x denne a teda ráno a večer. Večer si nechávam vstrebávať väčšie množstvo produktu. Jedno balenie (125ml) mi vydrží približne 4 mesiace. Prvé výsledky som si všimla po dopoužívaní jedného balenia. Cena balenia je cca 15 euro. 


                   



ZNAČKA SEBAMED PRIŠLA S UNIKÁTNOU FORMULOU, KTORÁ POMÁHA BOJOVAŤ PROTI STRIÁM! 



Tento produkt je priamo určený tehotným ženám. Takže každý jeden popis je venovaný tomu ako máte sa starať s týmto produktom o vaše bruško. Ja mám rada tento krém na lete, keďže mi príde veľmi ľahký, nerobí mastný film a pomerne rýchlo a dobre sa vstrebe. 


Taktiež tam nájdete, že tento produkt: 

  • redukuje viditeľnosť strií a zabraňuje ďalšiemu vzniku 
  • pomáha obnoviť spojivové tkanivá a pružnosť pokožky
  • je určený nie iba pre tehotné, ale aj pri zmene telesnej hmotnosti (pribratie, ale aj odstránenie tuku či zväčšenie/zmenšenie pŕs a podobne) 
  • nezanecháva škvrny na oblečení 

Produkt obsahuje: 


  • olej z avokáda, bambucké maslo, ktoré vyživujú pokožku a posilňujú jej vonkajšiu vrstvu 
  • extrakt z tigrej trávy, olivový olej a peptidy, ktoré zlepšujú prispôsobenie spojivového tkaniva 

Zaujímavosťou je aj to, že sa jedná o vegánsky produkt. Neobsahuje alkohol, silikónové oleje a ftaláty. Aplikácia je jednoduchá. V podstate rovnaká ako pri oleji. 


A čo si o tomto produkte myslím? 


Každému je jasné, že som spokojná, keďže toto je moje kombo. Krémová konzistencia je naozaj veľmi ľahká, nerobí nejaký mastný finiš s dlhodobým účinkom. Vôňa nie je žiadna, ja nijakú necítim. Balenie je veľké 200ml a teda jedno balenie mi vydrží približne tie 2-3 mesiace. Tu používam toho krému viacej. Pokožka je krásne hydratovaná a teda na dotyk veľmi jemná. 



               


Treba bojovať v živote a je jedno či sa jedná o strie alebo suchú pokožku či akné. Nech študujem akékoľvek produkty, akékoľvek články, tak vždy sa to zastane na jednom bode, ktorý majú všetky články spoločné - hydratácia. Treba hydratovať z vonku, takisto aj z vnútra. Pitie vody je veľmi dôležité v akejkoľvek etape života. A rovnako dôležitá je hydratácia pokožky na celom tele. Treba hydratovať a hydratovať. A je jedno či využijete hydratačné krémy, mlieka alebo oleje. Splní to svoj účel a to je hlavné. Nezabudnite na tento dôležitý bod vo svojej starostlivosti o telo a tvár... 



Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a verím, že sa stretneme aj pri ďalšom novom článku. Zaujímalo by ma aký máte názor na strie? Teším sa na vaše komentáre... 


xoxo

Aďka 

CONVERSATION

2 Comments: