F CESTUJEME PO SLOVENSKU: 1 TIP NA SĹŇAVSKÚ PLAVBU LOĎOU TRAJAN V PIEŠŤANOCH + 1 TIP NA SKVELÚ KÁVU! - Aďulik Sun

CESTUJEME PO SLOVENSKU: 1 TIP NA SĹŇAVSKÚ PLAVBU LOĎOU TRAJAN V PIEŠŤANOCH + 1 TIP NA SKVELÚ KÁVU!

 Ahojte :) 


Tento článok bude taký dosť špecifický. Na mojom blogu vyšlo niekoľko článkov z Piešťan. Dnes vám ale nechcem hovoriť o tomto meste. Dnes vám chcem dať tip na super zážitok a to na plavbu loďou.  A pridám vám aj jeden tip na super kávu v meste. Ako som sa začala o tom baviť s viac ľuďmi, tak zisťujem, že ako málo ľudí vie o možnosti plavby. Tak vám idem dnes o tom povedať pár slov. Ja som plavbu loďou absolvovala už niekoľkokrát, tak už viem nejaké tie tipy pre vás. Tak poďme sa spolu na to pozrieť... 




LOĎ TRAJAN A PÁR ZAUJÍMAVOSTÍ 



Loď Trajan bola rekonštruovaná a dnes má dve paluby. do uzavretej paluby (prízemie) sa zmestí až 60 ľudí. A potom je tu horná paluba, ktorá má kapacitu 32 miest. Okrem toho môžete stáť počas jazdy pred kormidlom - cca 15 ľudí. Počas plavby by ste mali sedieť, nakoľko loď je loď a teda sa môže nevyspytateľne pohybovať. 


Existujú dva okruhy - krátky a dlhý okruh. Začína jazdiť v apríly a končí v októbri, pričom vždy je závislá od počasia. Nám sa už párkrát stalo, že fúkalo a loď nešla. Treba si vyberať pekný deň na túto atrakciu. 


Čo sa týka lístkov, tak tie sa dajú kúpiť aj na mieste. Majú rodinný vstup, vstup pre dôchodcov a dospelých. My ako dospelý sme platili 7 euro na osobu, čo je podľa mňa dobrá cena za 1 hodinu cesty loďou. 



POZOR! 

Loď sa dá aj objednať, hlavne ak ide o väčšie skupinky a vždy na nástenke pred loďou sú vypísané voľné miesta - ich počet. Ak nechcete riskovať, keď vás je viac, tak loď určite objednajte na presný čas. 


A čo sa týka parkovania, tak priamo pri centre je dosť parkovísk, takže nie je problém s parkovaním, no všetky sú platené. 







HORNÁ ALEBO DOLNÁ PALUBA SA VIAC OPLATÍ? 



Podľa fotiek ste mohli zaznamenať, že my sme boli na hornej palube. TÁ nám prišla viac atraktívna, keďže máte výhľad na obidve strany a ste tam naozaj slobodný. Ono, tam väčšinou bývajú starší ľudia a rodiny s deťmi sú vo vnútri. Ale aj na hornej paluby (aj na tej dolnej) je dobre počuť hlas, ktorý vás sprevádza a hovorí vám o okolitých miestach. 


Takisto si môžete objednať pri bare nápoj, ktorý môžete piť počas celej plavby. Bar sa nachádza vo vnútri na dolnej palube. Smerom na hrnú palubu idú strmé schody, čo nemajú niektorí ľudia radi. Treba brať do úvahy fakt, že horná paluba je skutočne hore, je tam síce zábradlie, no nie je to také chránené ako dolná paluba. 


           


A TERAZ TIP NA SKVELÚ KÁVU V MESTE! 



Tento tip je kaviareň Julyard, ktorá sa nachádza na Winterovej ulici - pešia zóna mesta Piešťany, takže ju určite neminiete. Táto kaviareň je celkom nová. Vo vnútri sú krásne priestory, moderný nábytok a dokonca aj WC je moderné. 


Ceny sú prijateľné. V ponuke nájdete aj množstvo vychytávok a moderných drinkov, takže kaviareň ide s dobou. Takisto aj koláčiky vyzerali všetky veľmi dobre, no aj tak chutili. A personál? Tak ten bol veľmi usmievaný a milý - vždy poradil. My sme sedeli vonku na terase a bolo to pre nás veľmi príjemné, krásne ráno. Ďakujeme... 




           


Dúfam, že sa vám naše tipy páčili. Teším sa na vás v ďalšom článku... Do komentára mi môžete napísať či ste na týchto miestach už boli? Ak áno, páčilo sa vám? Zaujali vás? Teším sa na diskusiu pod článkom... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

2 Comments: