F 2+1 tip na produkty, ktoré obohatia tvoju skincare rutinu a nie len tú! alebo nie? - Aďulik Sun

2+1 tip na produkty, ktoré obohatia tvoju skincare rutinu a nie len tú! alebo nie?

 Ahojte :) 


Dlho tu už nebola recenzia na nejaké produkty z kozmetického sveta. Skúšala som pre vás práve tieto produkty, na ktoré som musela mať viac času a mám ich z eshopu elnino.sk. Taktiež po dlhšej dobe som sa rozhodla skúsiť niečo nové vo svojej skincare rutine. A aby toho nebolo málo, tak jeden produkt sa používala aj na vlasovú pokožku. Tak poďme na to... 




ANTIBAKTERIÁLNY A UPOKOJUJÚCI ČISTIACI GÉL NA CITLIVÚ POKOŽKU TELA A TVÁRE, ktorý musíš doma mať? 



Antibakteriálny a čistiaci gél je produkt, ktorý asi nemusíš mať vo svojej dennej rutine. Ale poďme na to postupne. Tento gél je určený pre šetrné čistenie zapálenej pokožky a mal by ju následne upokojovať. Taktiež sa dočítate, že tento gél tvorí bohatú penu. Cena tohto gélu je približne 8 euro za 200ml. 


Aplikuje sa na mokrú pokožku, následne sa vmasíruje a potom na záver sa oplachuje. Gél vytvára penu, no nenazvala by som ju bohatou penou. Na bohatú penu treba gélu pomerne dosť veľa. Ja som zvyknutá si dávať čistiaci gél v malých množstvách a pena sa u iných produktov pokojne vytvorí aj pri menšom množstve. Tu sa to nedialo, nepenilo. Naozaj, až keď som pridala viac produktu. 


Navyše, ja som už asi zvyknutá na produkty bez parfumácie alebo proste na také, ktoré nijako FAKT nevoňajú. Tento gél mi smrdel a mal takú mazľavú konzistenciu. A to aj napriek tomu, že by parfumáciu nemal obsahovať. Tá "vôňa" bola nepríjemná a na prvé čuchnutie som ju cítila. Neviem či mám vadný kus alebo kde sa stala chyba. 


Tento čistiaci antibakteriálny gél: 

  • upokojuje podráždenie 
  • zachováva prirodzenú ochrannú bariéru kože 
  • navyšuje 
  • neobsahuje parabeny, mydlá a parfumaciu 
  • hypoalergénne zloženie 

S týmito bodmi súhlasím až na tu vôňu. Netvrdím, že tam je, aj keď píšu že nie. Ale proste tá nijaká vôňa smrdí a nie je to tá klasická nijaká vôňa. Veď ja denne používam produkty bez parfumácie od lekárskych značiek a tie nevoňajú, no ani nesmrdia. 


Tento čistiaci gél funguje na základe troch hlavných zložiek a to: 

  • termálna voda Uriage - upokojuje, vytvára ochrannú bariéru, osviežuje a hojí podráždenú pokožku 
  • TLR2 - REGUL - zmierňuje podráždenie, upokojuje začervenanie pleti ("proteín pre imunitu" pokožky)
  • glukonát medi a zinku - zabraňuje množeniu baktérii 


Môj názor je taký, že tento produkt pleť vyčistil. Pleť nevysušoval a nebola stiahnutá po použití. Avšak, nie je to produkt, ktorý by ma ohúril tak, že by som vám povedala, že ho musíte mať doma vo svojej rutine. Nemusíte. Za mňa nie je ničím výnimočný a aj po dlhšou používaní (cca 2 mesiace) som nenašla na svojej pleti nejaké zmeny (áno, používala som ho napriek tej nepríjemnej vôni). Za tú cenu dokážete zohnať za mňa lepšie produkty, lacnejšie produkty, ktoré spravia taký istý účinok ako tento produkt. Keďže je ale kozmetika veľmi individuálna, tak môžete vyskúšať. Ja by som ho na citlivú pleť nedávala kvôli tej "vôni" a tiež kvôli konzistencii. 




ČISTIACI GÉL NA PRE ODSTRÁNENIE LUPÍN? 



Čistenie pleti je základ pre zdravú pleť. Kiežby mi to povedal niekto, keď som bola mladšia. Darmo som sa rozčuľovala, prečo mám na tvári vyrážky, keď som ju čistila iba vodou. Ach... ale dnes už to viem a preto to stále aj opakujem, navyše to hovorím každému kto je so mnou na výletoch a podobne, jednoducho, kde sa spí a teda je čas na večernú či rannú rutinu. 


Na trhu je veľmi veľa čistiacich gélov, ktoré môžete vyskúšať. Pohybujú sa v rôznych cenových kategóriách a dokážete za dobrú cenu naozaj vybrať produkt, ktorý bude stáť za to. Okrem toho, že rôzne značky robia rôzne produkty tohto typu, tak sú aj čistiace gély, ktoré nie sú iba na tvár. Áno, máme všestranné gély na trhu, ktoré ma lákali už pomerne dlho. Až som do toho išla a skúsila... 


Čistiaci gél pre odstránenie lupín a šupiniek URIAGE je produkt, ktorý ma fakt dlho lákal. Na eshope ho dokážete zohnať v množstve 150ml aj za akciové ceny, pohybuje sa to do 10 euro. Ja som tento čistiaci gél používala iba na lupiny. Iba na vlasovú pokožku. Nič viac. Takže vám neviem povedať ako pôsobí na pleti. 


Bol to pre mňa zážitok a ako najskôr som sa cítila divne trošku, no neskôr som to začala brať ako nejakú masku na vlasy a hneď som sa cítila lepšie. Poďme si ale povedať najskôr základné informácie a na konci poviem svoje postrehy... 


Tento čistiace gél by mal odstraňovať lupiny a kožné šupinky spôsobené mikroorganizmami. Finálny look by mal byť jemná pokožka bez šupiniek. 


Tento čistiaci gél: 

  • šetrne čistí pleť/pokožku hlavy 
  • upokojuje, zvláčňuje, vyživuje 
  • nedráždi pleť a predchádza dráždeniu pokožky 
  • zmierňuje začervenanie a pocit "škrabania" 
  • zabraňuje tvorbe šupiniek/lupín 
  • neobsahuje mydlo, parfumáciu a parabeny 
  • hypoalergénne zloženie 
  • vhodný pre citlivú a podráždenú pleť 


S uvedenými bodmi súhlasím, pri tomto produkte aj s tou parfumáciou. Tento produkt má takú typickú vôňu, no nie je to nič nepríjemné (ako pri produkte vyššie). 


Aplikácia je veľmi jednoduchá. Na vlasovú pokožku nanesiete primerané množstvo produktu (záleží od dĺžky vlasov) a vmasírujete. Hneď sa začne tvoriť skutočne bohatá pena a potom opláchnete. Na vlasovú pokožku sa odporúča používať 2 až 3x za týždeň. Záleží od toho ako často si zmývate vlasy. Ja si napríklad zmývam vlasy v bežné dni iba raz do týždňa, tak produkt používam iba vtedy. Ak idem cvičiť alebo je niečo, čo ma donúti si zmyť vlasy častejšie, tak produkt dávam aj 2x za týždeň. 



Základné tri zložky v tomto produkte: 

  • TLR2-REGUL - patentovaný komplex účinných látok, ktoré zmierňuje pocit "škrabania" a prítomnosť mikroorganizmov 
  • Termálna voda Uriage - upokojuje pleť, zaručuje hydratáciu 
  • Pirocton olamin - upokojuje podráždenú pleť, pôsobí antibakteriálne a pomáha odstraňovať lupiny a šupinky 


Ja tento produkt môžem odporučiť. Moja vlasová pokožka bola naozaj upokojená, neškriabala ma. Takisto mám pocit, že sa mi menej tvorili lupiny v dané týždne, keď som produkt používala a nijako mi vlasy nezaťažoval tento produkt. Vlasy sa mi nemastnili rýchlejšie. Používam tento produkt tiež cca 2 mesiace a až teraz som na dne produktu. Záleží však na frekvencii používania, no produktu stačilo málo pre vytvorenie bohatej peny. Takže za mňa tento produkt určite áno! 




HYDRATAČNÉ SÉRUM NA TVÁR! 


Hydratačné sérum na tvár Uriage je sérum, ktoré som používala z týchto produktov ako posledné, keďže som chcela mať istotu, že účinky na pokožke nebudú z gélu. Ale poďme postupne. Tento produkt zoženiete na eshope za cca 13 euro a to za množstvo 30ml. 


Sérum má klasický aplikátor a gélovú konzistenciu, aj keď na prvý pohľad je to skôr krémová konzistencia. Sérum nijako nevonia a je zamerané na hydratáciu pokožky. 


Aplikácia je jednoduchá. Stačí sérum naniesť na tvár a jemne vmasírovať. Používa sa pred aplikáciou krému na vyčistenú pleť. Môžete ho používať ráno, aj večer. Ja som si ho zvykla dávať iba večer, keďže sa po ňom dosť lesknem a keď sa pridá krém, tak je to "konečná". Každému však môže vyhovovať niečo iné... 


Sérum funguje na základe dvoch hlavných zložiek a to termálnej vody, ktorá obsahuje minerály a kyseliny hyaluronovej, ktorá pôsobí na všetkých vrstvách pleti. 


Toto sérum vám pomôže: 

  • poskytuje okamžitú hydratáciu 
  • vyživuje a regeneruje 
  • posilňuje kožnú bariéru 
  • osviežuje a rozjasňuje 
  • hypoalergénne zloženie 


So spomínanými bodmi súhlasím. Naozaj mám pocit po aplikácii, že pleť je vyživená a na dotyk je veľmi jemná. Produktu stačí menšie množstvo, avšak ja mám radšej trošku viac a potom vám produkt zanechá na pleti aj prirodzený lesklý efekt, ale nie mastný. Ja som si tento produkt obľúbila a musím povedať, že stúpa na päty môjmu obľúbenému od značky Nivea (aj tú nájdete na eshope). A prečo ho nepredbehol ale iba stúpa? To je kvôli konzistencii. Každý z nás preferuje niečo iné a ja tieto gélové konzistencie mám rada, no séra mám radšej vodové - tekuté. Ale to neznamená, že tento produkt je zlý. Práve naopak. 


A čo nejaký účinok? Krátkodobý účinok sa dostavil hneď. Pleť je na dotyk jemná, pôsobí zdravo. Dlhodobý účinok sa dostavil tiež v podobe zlepšenia kondície pleti. Nevysušuje sa mi tak rýchlo, netvoria sa mi vyrážky a pleť pôsobí naozaj zdravo. 


         


Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil. Mňa veľmi zaujali tieto produkty, keďže majú všestranné využitie. A ako ste na tom vy? Zaujali vás? Napíšte mi do komentára... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára