F MÁM NARODENINY! 1 TIP NA MOJE BEŽNÉ LÍČENIE + NIEKOĽKO RECENZÍ A ZOPÁR MÚDRYCH RÁD DO ŽIVOTA. A MOŽNO EŠTE NIEČO VIAC! - Aďulik Sun

MÁM NARODENINY! 1 TIP NA MOJE BEŽNÉ LÍČENIE + NIEKOĽKO RECENZÍ A ZOPÁR MÚDRYCH RÁD DO ŽIVOTA. A MOŽNO EŠTE NIEČO VIAC!

 Ahojte :) 


Ani neviem ako rok s rokom prešiel a už tu mám znovu narodeniny. Wau... skvelý pocit, aj keď priznám sa, že to zvyšujúce číslo ma miesta začína desiť. Ale hovorím si, že 26 rokov mám iba predsa raz a teda nech to stojí za to! Opúšťať sa nie je potreba... Pred nedávnom keď sa ma niekto spýtal, koľko mám rokov, tak som musela trošku aj zapremýšľať, koľko vlastne mám. Po 20. narodeninách som prestala počítať. Čo vám poviem... nie je to o tom čísle, ale o tom, koľko hier ste v živote vyhrali, koľko nových tvári ste spoznali a koľko zážitkov ste získali. Všetko je to o tom jednom.. ŽIŤ a nie prežiť. Tento článok bude asi dlhší, tak si zoberte nejaký horúci čajík a čítajte! Budeme sa tu venovať kozmetike, mojim obľúbeným produktom, líčeniu, ale poviem vám aj sem-tam múdro, ktoré som sa za tie roky naučila... Tak poďme na to! Príjemné čítanie... 




ČO SOM SA NAUČILA ZA 26 ROKOV? 



Nebojte sa, nebudem vám tu písať veľa slov a múdra do života. Podľa mňa si každý musí prejsť sám určitými vecami a darmo by som ich tu písala. Vyberiem vlastne iba jednu vec. A to je spontánnosť. Spontánnosť je dobrá. Byť spontánna vo veciach, výletoch, plánoch, v ľuďoch či v živote ako takom. Ak sa necítiš dobre vo svojom tele, tak spontánne sa rozhodni, že to začneš meniť. Ak sa necítiš spokojná vo svojej práci, tak máš právo sa spontánne rozhodnúť to zmeniť. Život je o tom byť spontánny. Vo všetkom. Stále je to tvoj život a len ty máš v rukách to ako bude vyzerať. 


Žiť spontánne je sloboda, lebo ťa prestanú zaujímať názory iných ľudí. Budeš robiť čo chceš ty. Budeš cítiť čo chceš ty. Budeš to ty, kto bude manipulovať so svojim životom, rozhodnutiami. Buď svojim pánom. A tak vám všetkým želám spontánnosť vo vašich životoch. 




MOJE OBĽÚBENÉ LÍČENIE? 



Hneď na začiatku hovorím, že toto nie je denné líčenie do práce či školy. Teda pre mňa nie. Mňa častejšie stretnete asi s výzorom z fotky vyššie. Už ma celkom prestalo baviť vstávať o hodinu skôr, aby som sa stihla namaľovať. Dnes si radšej pospím... ale niekedy som schopná toto spraviť aj za 20 minút, lebo v ten deň chcem. Do ničoho sa už nenútim a počúvam svoje telo a myseľ... 


Väčšinou denne chodím s maximálne púdrom a upraveným obočím. Inak na seba nedávam nič (samozrejme krém a také hydratačné veci áno). Ale keď sa rozhodnem maľovať, tak to je už úplne so všetkým. Asi mi chýba nejaký stred, keď sa teraz tak zamyslím... A idem vám ukázať moje obľúbené produkty a poviem vám teda aj pár slov... 


RECENZIE NA MOJE OBĽÚBENÉ PRODUKTY! 



Hneď na začiatok treba povedať, že ja mám všetky produkty od elnino.sk. A ja im ďakujem, že to tiež so mnou ťahajú už dlho - vlastne od začiatkov. Ale poďme späť k článku... 

Ako prvá je báza pod make up od Rimmel London, ktorú mám v obľube už nejaký ten piatok. Táto báza je skvelá pod mejkap, pričom je aj za dobrú cenu. Bežne ju zoženiete za nejaké 3 eurá a balenie je vo veľkosti 30 ml. 

Ja mám normálnu pleť, miestami mastenejšiu. Nedá sa povedať, že by som mala zmiešanú pleť. A sedí mi skvelo. Konzistenciu má skôr takú jemnú krémovú, pričom sa veľmi rýchlo v strebe. Na pleti zanechá jemný lesk a na dotyk sa jemne lepí. Nemyslím si, že by sedela mastnej pleti, keďže ten finiš je taký mastnejší. 

Mne sa ani raz nestalo, že by mi mejkap po nej nejako zliezal alebo rýchlejšie sa strácal. Práve naopak. Mám pocit, že mi pleť jemne vyhladí a potom aj to samotné líčenie lepšie drží na tej tvári. 

Mne túto bázu ukázala kamoška a teda na jej odporúčanie som skúsila aj ja! A neľutujem! 





Ako druhý produkt tu musí byť nejaká paletky od Make up revolution. Práve táto značka je moje obľúbená a na ich paletky nedám dopustiť. Je pravda, že niekedy sa im niečo nepodarí, ale majú aj skvelé produkty. Ja mám doma asi 5 rôznych paletiek od nich a niekoľko som ich už posunula aj ďalej. Takže sa považujem za naozaj stáleho fanúšika číslo 1! 


V tomto článku vám ukážem MAKEUP REVOLUTION LONDON I HEART REVOLUTION CHOCOLATE, ktorá stojí za povšimnutie. Túto paletku nájdete bežne za približne 8 euro. A ja si ju neviem vynachváliť... 


Na oči používam ako bázu obyčajný korektor a očné tiene na ňom držia ako uliate. Ako môžete vidieť na fotke, tak paletka v sebe skrýva zrkadlo, čo ja považujem ako za nutnosť u každej paletky. Toto zrkadlo je skutočne dosť veľké, takže dá sa namaľovať aj pomocou neho. 


Paletka obsahuje až 18 očných tieňov v krásnych odtieňoch. Pigmentácia je pri tmavých tieňoch naozaj skvelá. Pri svetlých tieňov je tiež dobrá, len treba nanášať viac produktu. Mne sa veľmi páči, že tiene majú svoje názvy a ja vám viem teda presne povedať, ktoré tiene som použila a pri akom líčení. Praktické! V tejto paletke nájdete z každej nutnej farby niečo. 


Pre mňa nutné farby sú: nejaký svetlý tieň pod obočie (tu je to napríklad NUDE či HEAVENLY), tmavý tieň do záhybu oka pre nočné líčenie (RICH či WINE) a potom nejaké s trblietkami a to najlepšie v červených alebo zemitých farbách (FESTIVE, DIVINE, GRATIFICATION). 


Áno, mám rada zemité farby a na bežné líčenie ich využívam maximálne. Z každej paletky miznú ako prvé. Táto paletka okrem super podkladania tieňov má aj skvelý dizajn. Čo si budeme hovoriť. Keď ju niekde vytiahnem, tak sa nebudem za ňu hanbiť. A k tomu tie tiene voňajú... 







Ku každému líčeniu patrí mejkap. Ja sa priznám, že striedam viaceré značky a to podľa ročných období, lebo s nimi sa mení aj moja pleť. Je to zázračné, ale je to tak. Takže striedam rôzne - hydratačné, na suchú pleť či aj na mastnú. V tomto období vždy siaham po RIMMEL LASTONG FINISH s SPF 20 (aj tak ale treba krém s SPF, nezabudnite). 


Tento produkt mi vyhovuje ako cenou, ktorá je vždy okolo 5 euro, ale aj odtieňovo. Ja mám odtieň 201 Classic beige. Je to taký tmavší odtieň, ale ide k môjmu krku (tiež máte krk tmavší ako tvár? Napíšte mi do komentára). Odtieňov majú na výber niekoľko, tak verím, že každý by si niečo vybral. 


Produkt má pumpičku - to je aj jeden z dôvodov, prečo sa k nemu vždy vrátim. Pipeta je síce fajn, ale nie každá značka robí dobrú pipetu a mne sa vždy časom pokazí alebo neviem čo s ňou robím. Ale pumpička ma nikdy nesklamala. Je to podľa mňa aj hygienická záležitosť. 


Samotný mejkap ma nevysušuje, nezalieza mi ani do vrások (áno, už nejaké mám). Je po ňom nutné púdrovanie tváre. Mne osobne nerobí ani fľaky. Vydrží mi na pleti približne 5 hodín, neskôr sa začne pomaly strácať v okolí nosa. Ale ja s tým bojujem tak, že pridám púder a potom mi to vydrží v takom stave približne ešte nejaké 2 - 3 hodiny. A to je už pre mňa optimálna výdrž. Ja sa s ním nelesknem. 





Paletka bronzerov a rozjasňovačov nemôže chýbať u mňa v líčení. Je pravda, že ja niekedy využívam bronzery aj na "konturovanie", resp. potiahnem ich na tie miesta, ale určite to nepovažujem za konturovanie. Sa nekonturujem - prešlo ma to a viac sa mi to páči bez toho s obyčajným brozerom. 

Paletka v sebe skrýva 4 odtiene - 4 produkty. Mne sa veľmi páči tá praktická stránka, že je tak akurát veľká a je v nej všetko podstatné. Méte tam vlastne 2 také hnedé odtiene, jeden ružový a jeden taký do žlta. Pigmentácia je jemná, no aspoň sa dajú vrstviť a dokážete vykúzliť krásny efekt. 

Cena paletky je 6 euro, no vydrží vám dosť dlho. Ja ju používam už nejaký mesiac a nie je na nej vidieť ani použitie. Celkovo takéto paletky tohto typu je problém minúť. Teda aspoň u mňa. Tejto paletky by som iba vytkla to, že tam mohli dať zrkadielko. Bolo by to skvelé na cestovanie. 





Posledným produktom je Rúž na pery od Gabriella Salvete a ja ho mám v odtieni 05 Berry. Balenie mi veľmi pripomína značku Rimmel. Ale inak je balenie teda plastové, no pôsobí v pohode, tak mierne elegatne - to robí tá lesklá čierna farba, spolu s červenou. 

Rúž stojí niečo cez 3 eurá. Nájdete ho na eshope, ale aj v drogériách. Ako môžete vidieť - je to krásna, sýta červená farba. Naozaj veľmi výrazná. Rúž je veľmi dobre pigmentovaný a nanáša sa pomerne ľahko. Po chvíľke sa zamkne a nerozotiera sa už potom. Mierne vysušuje, takže odporúčam dobre hydratovať pery pred aplikáciou a aj peeling pier. Odličuje sa v pohode. 

Mne vydržal na perách niečo okolo 4 hodín bez pohnutia, pričom som nepila, nejedla. Keď som začala piť, tak sa jemne strácal zo stredu, ale prirodzene. Dalo sa to opraviť. Nežmolkoval. 





MOJE NARODENINOVÉ LÍČENIE! 



Tak a tu máme výsledok. Použila som všetky produkty, ktoré som spomínala vyššie. Aj na oči som použila spomínané zemité odtiene z paletky. 

Ako púder som použila moju stálicu, ktorú tiež nájdete na eshope a to STAY MATTE OD RIMMEL. 

Linky na oči som použila od Momy jej skvelí očnú linku Be You. 

Maskara je od Gabriella Salvete zimná edícia (červené balenie), ktorú som vám spomínala už na blogu. 

Na obočie som použila tiež moju stálicu a to ceruzku od Catrice v odtieni Brown. 







Dúfam, že sa vám takýto môj článok na narodeniny páčil. Určite mi napíšte do komentára ako sa vám páči moje líčenie a či sa vy denne maľujete! Teším sa na vaše komentáre... 

Chcela by som vám ešte poďakovať za krásne priania, ktoré mi od vás chodia do správ na mojich sociálnych sieťach, ale ja na maily. Vážim si to a ďakujem! Ste skvelí! 

xoxo

Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Přeji ti opožděně jenom to nejlepší k narozeninám a ať se ti splní vše, co si přeješ! :))

    OdpovedaťOdstrániť