F 1 deň na Chopku a cesta hore - dole s lanovkou! Zážitok na celý život! - Aďulik Sun

1 deň na Chopku a cesta hore - dole s lanovkou! Zážitok na celý život!

 Ahojte :) 


Ja viem... Jasná je o turistike. Jasná je o tých kopcoch. Jasná je miesto pre relax a ticho. Ale skúsili ste ísť s niekým, kto napríklad nemôže absolvovať turistiku zo zdravotných dôvodov? A presne takýto výlet sme absolvovali my teraz. Netreba zabúdať na ľudí, ktorým bráni zdravie vyjsť hore. Aj oni majú právo, rovnako tak aj túžbu vidieť svet zhora. Poďme na to... 



AKÉ LANOVKY SÚ K DISPOZÍCII? 


Tak a my sme tentokrát tiež skúsili ísť hore s lanovkou a bol to teda zážitok. Lanovka stojí 22 euro hore, aj dole, plus sú v cene ďalšie lanovky, ktoré môžete využiť. So všetkým všade, dokážete tu zabiť aj celý deň na lanovkách. My sme teda išli iba s jedným smerom a to na Chopok. A potom smerom dole. 


Najskôr idete klasickou otvorenou lanovkou, ktorá ide extrémne pomaly. Trvá to asi 10 minút. Máte možnosť túto trasu prejsť aj peši a rovno nastúpiť na pozemnú lanovku - Lienka, ktorá je kabínková. Jedna kabínka, v ktorej je cca 50 ľudí a stojíte. Teraz v období pandémie púšťajú 20 ľudí. Ani sa nenazdáte a z korún stromov na vás vybehne krásny priestor, s krásnymi výhľadmi. Tu si môžete dať pauzu. Je tu aj možnosť občerstvenia, môžete sa kochať s výhľadmi alebo sa odfotiť pri srdci I love Jasná. Tu vznikajú tie ikonické fotky. 


Aj my sme tu strávili nejaký čas. Dali sme si chutnú kávu, horúci čaj, spravili sme super fotky a pokračovali sme ďalej... A ešte k tomu jedlu! Nemusíte sa vôbec báť - ceny nie sú vôbec predražené. No ale späť k lanovke... Pokračuje sa na tretiu lanovku, ktorá je klasická kabínková a teda už si môžete aj sadnúť. A poviem vám... tu už máte nádherné výhľady. Krásna príroda. Skaly. Je to dosť veľký výškový skok, ale ide skutočne primerane rýchlo, takže nič nie je cítiť. 





PARKOVANIE POD LANOVKOU A KDE SA KUPUJÚ LÍSTKY? 


Parkovať môžete priamo v rezorte, pod hlavnou reštauráciou, v blízko je Damián hotel. Je tu pomerne dosť miesta na parkovanie a všade stojí lístok 5 euro na DEŇ. Teda nesezónnej období roka. My sme tu boli cez jesenné prázdniny v Novembri. 

Zaparkujete a pôjdete okolo krásne jazierka, ktoré slúži na zasnežovanie. Prídete priamo pod lanovky - tam sú už veľké šípky s nápisom LÍSTKY NA LANOVKY TU. Už to neminiete. 

A keďže je doba zvláštna a ťažká, tak na lanovky púšťali iba zaočkovaných alebo otestovaných, no nie starším testom ako 12 hodín. Nám zaočkovaným dokonca dávali aj pásky a naozaj to kontrolovali. 

Potom sme si vystáli niekoľko rád a išli sme na to... 





Tu sa dostanete práve po lanovke, ktorá ide po zemi. Sú tu krásne výhľady a keď vychytáte počasie, tak jedna báseň. Naozaj! 




A tu sme už hore.... 








Boli naozaj krásne výhľady. Mali sme šťastie, že bolo úplne modro. 













Hore neskutočne fúkalo, no bolo teplo, teda tak primerane. Ale fúkalo tak, že občas bol problém sa udržať na nohách... 






Dúfam, že som vám priniesla aspoň kúsok prírody do vášho online sveta a teda sa vám článok páčil. Určite mi napíšte do komentára či ste išli na Chopok už s lanovkou alebo vždy iba pešo? Boli ste tu už? Teším sa na vaše komentáre... 


xoxo

Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Koukám, že tam musel být přímo dokonalý výhled! :) Hory jsou pro cestování prostě nádherné. :)

    OdpovedaťOdstrániť