F CESTUJEME PO SLOVENSKU: Kŕmenie Nutrii v Skačanoch - Aďulik Sun

CESTUJEME PO SLOVENSKU: Kŕmenie Nutrii v Skačanoch

 Ahojte :) 


Tak dnes mám pre vás taký netypický tip na výlet. Je to výlet pomerne do prírody a pri zvieratá. V Skačanoch pri Partizánskom sa nachádza Nutria v jednom rybníku a vy ju môžete kŕmiť. Nutrie teda žerú iba mrkvy, jablká a podobné záležitosti, takže si zoberte do zásoby - veľmi sú pahltné. Neviem vám povedať, že ako dlho tu budú, lebo už kolujú reči, že ich chcú dať z tade preč, keďže sa jedná o invazívny druh zvieraťa teda nepatrí na Slovensko. 




CESTA 

Cesta tam je veľmi jednoduchá. Stačí prísť do dedinky Skačany. Tam treba ísť ku kostolu, kde budete po poľnej ceste pokračovať ďalej - dá sa ísť aj autom, a pri kaplnke (viď fotka nižšie) necháte auto. Tam nie je oficiálne parkovisko, no stoja tam auta bežne. A potom prejdete iba dolu brehom a ste už pri jazierku, rybníku. 






Je ich tam veľmi veľa. Neboja sa ľudí, pre jedlo si prídu, treba iba počkať a nerobiť prudké pohyby. Ale neublížia - nie sú to mäsožravci. No aj tak ich netreba dráždiť. Veľmi dobre pózujú na fotky a sú naozaj priateľské. Sú tam aj menšie nutrie, no aj naozaj staré nutrie, ktoré sú ohromne veľké









Je to pre mladého človeka, pre dieťa, no aj dospelého človeka. Jednoducho sa iba pozeráte a zjedia naozaj veľmi veľa... 











Dúfam, že sa vám dnešný zvierací článok celkom páčil a ako musíte uznať, že sú roztomilé. Boli ste tam? Láka vás to? Napíšte mi do komentára... 


xoxo

Aďka 

CONVERSATION

6 Comments:

  1. Spoustu nutrií vídám i nás v Hradci po cestě z práce a vždy se na mě seběhnou. :D Krásné fotky!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) A ty za nimi? Či je to jednostranné nabehnutie? :D

      Odstrániť
  2. Noo, podle toho, co jsem o nutriích četla, by se krmit neměli. A docela mě děsí, co za nemoci mohou roznášet.. Omlouvám se, mně ani nepřijdou roztomilé. :D :D No je to asi tím, že já obecně nemám ráda hlodavce, a hlavně ty venkovní..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vôbec sa nič nestalo, každému sa páči niečo iné :) Viem si predstaviť, že keď sa niekomu nepáčia hlodavce a podobné zvieratá, tak ani tieto mu neprídu zlaté :)
      Ja som tiež čítala kadečo, ale tu bolo vyslovene napísané, že sa kŕmiť môžu, ľudia tam aj nosia, nechávajú to tam :)

      Odstrániť
  3. Skvělý článek. My takto cestujeme po ČR... ale na Slovensko bych se také ráda podívala. Jinak tyto potvůrky máme tady u řeky, když se jede za město do údolí, ale nejsou tak ochočené.

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť