F CESTUJEME PO SLOVENSKU: Povinná "túr" v Bratislave? - Aďulik Sun

CESTUJEME PO SLOVENSKU: Povinná "túr" v Bratislave?

 Ahojte :) 


Bratislava. Keď sa povie toto mesto, tak väčšina z nás si tam predstaví tú betónovú džunglu. Pritom... aj tu sa dá zažiť niekoľko super výletov, zážitkov. Treba iba dobre hľadať. My sme tam boli v lete 2020 a musím povedať, že sme si to užili. Ja vám v tomto článku ukážem fotky miest, ktoré sme zažili my a možno vám dám tak aj tipy. Netreba mesto odsudzovať za to, že je mesto, ale skúsiť nájsť aj niečo pekné v tom meste - dá sa to. Tak poďme na to... 







Ak ste v meste aj 30tykrát, tak určite nemôžete vynechať staré, historické mesto. Stále je tu čo pozerať a cez toto leto 2020 otvorili aj nové priestory, ktoré boli kedysi zatvorené. Taká nevyhnutnosť je napríklad Primanciálny palác a jeho okolie. Alebo hlavné námestie, divadlá a podobne. 





Na ceste budete stretávať aj čumilov, tak sa nebojte s nimi odfotiť. Je to zvláštne byť turista pomaly vo svojom meste. Ale je tu stále čo pozerať a romantické, maličké uličky vás dostanú do krásnej nálady. Treba mať otvorené oči a z každého rohu na vás pozerá nejaká pekná budova... 





Toto leto 2020 bola v Bratislava aj takáto atrakcia. A bolo to výborné. Stálo to 6 euro a trvalo to asi 5 minút. Niečo ako London Eye či Budapešť Eye. Stálo to za to - boli krásne výhľady. 














Mosty a Dunaj... to je taká klasika. Mesto Bratislava má hneď niekoľko mostov a každý je iný. Pri prechádzke po meste môžete sledovať napríklad lode, ktoré sú tam skoro stále... 










Z podnikov určite odporúčam Dunajský pivovar. Ste vlastne na lodi, ale sa nehýbete a dávate si skutočne dobré pivo alebo pokojne aj kávu či niečo pod zub. Určite je to zaujímavý podnik. Môžete si požičať aj čln a vyraziť tak na Dunaj samotný. Čo na to poviete? 








Toto leto otvorili aj hradby. Konkrétne deň pred tým ako sme tam boli my. Tomu hovorím celkom šťastie. Bolo to výborne spravené. Mohli ste sa pozrieť na hradby, ktoré boli doplnené o fotografie či texty. Boli tam tiež všetci panovníci. Mne sa táto časť veľmi páči - je to zaujímavé. 






Hradná záhrada. Tak toto je miesto, kde beriem každého, keď sme na výlete v tomto meste a ideme k hradu. Je tu krásne. Romantika. Pokoj - napriek tomu, že je tam veľa turistov. Je to tam vždy krásne upravené a celé to je také honosné. Veľmi to mám rada! 











Samozrejme pri hrade je veľmi krásny výhľad - keď je jasno, tak je vidieť až Rakúsko. Je to tam brutálne a ja milujem históriu, takže som bola vždy nadšená. 




Viem, že by sa nemalo nejako dávať takto nohy, ale my sme mali nabehaných už cez 22 tisíc krokov, keďže sme sa nikde nevozili a všade sme išli peši. Ale zvládli sme to! 








V blízkosti hradu je vlastne aj naša Národná rada, parlament. Je tu aj reštika parlamentka, ktorá je fakt dobrá! 






Poslednou zástavkou je Prezidenstký palác, ktorý je spojený aj so záhradou. To je už taká povinná jazda. Bolo to tam super a ako neľutujem... aj keď som nadávala, lebo ma boleli neskutočne nohy. 



Dúfam, že sa vám dnešný skôr fotočlánok páčil. Do komentára mi môžete napísať čo ste naposledy v Bratislave boli pozrieť vy? Teším sa na vaše komentáre...

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Krásné fotky a místa, ráda bych se tam také podívala! Musel to být povedený výlet. :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bol to veľmi podarený výlet, hoci na tých miestach som bola asi tisíckrát :) Ale keď som s niekým, tak to je iné....

      Odstrániť