F 8 + 1 jedlo, ktoré musíte ochutnať - Aďulik Sun

8 + 1 jedlo, ktoré musíte ochutnať


Ahojte :) 

Pred pár dňami mi prišiel balíček z eshopu, ktorý isto poznáte. Špecializuje sa rôzne výživové doplnky, fitness stravu, no aj oblečenie. Ja som si mohla vybrať zopár vecí, takže som túto šancu využila. Ono, možno si poviete, že ja a fitness? Úprimne, nie. Ale to je ukážka toho, že aj na takomto eshope si môže kúpiť jedlo aj úplne bežný človek ako ja. A verte mi, tými chutnými orechovými maslami nepohrdne žiadny používateľ. Ale o tom trošku neskôr v článku. Poďme sa pozrieť, čo som si objednala a teda vybrala ja... 




Najskôr si povedzme zopár slov k samotnému eshopu. Tento eshop sa mi zdal prehľadný, keď som niečo hľadala, tak som nemala problém to po pár kliknutiách nájsť. Veľmi ma prekvapila rýchlosť dodania. Ja som si vybrala produkty v jeden deň večer, druhý spracovali objednávku a aj to odoslali, takže na tretí deň som to mala doma. V podstate za dva dni, keďže ja som objednávala večer. Klobúk dole! Ako hovorím aj vyššie, eshop má bohatý výber výživových doplnkov, stravy, no aj oblečenia. Podľa mňa si tam vyberie skutočne každý - aj nejaký fitness boy či fitness girl, no aj bežní ľudia ako ja. Nemusíte si vybrať priamo fitness doplnky AllNutritionA čo som si teda vybrala? 

Nebudem vám písať o každom produkte zloženie, veľkosť balenia či priamo cenu. To si viete dohľadať priamo na eshope, kde to majú dobre spracované. A pridám vždy linky, kde nájdete aj konkrétne produkty, ktoré som mala ja, no aj nejaké iné... Ja som si vybrala niekoľko produktov, spolu mali hodnotu 40 euro. 


Orechové maslá... Kto toto jedlo vymyslel, tak do pekla s ním. Spravil hriešny produkt, ktorému neodoláte len tak. Ja som bola dosť skeptická k maslám všeobecne (nižšie v článku o tom píšem viac), takže som sa bála, ale nedalo mi to. Všetci na internete si tieto produkty chválili, tak nemôžu byť také zlé. Dobre som spravila, že som ochutnala. 

Ja som si vybrala teda Kešu maslo, ktoré bolo úplne najlepšie zo všetkých. Tieto všetky maslá neobsahujú palmový olej ani nejaké ďalšie navyše zložky. Sú to čisto orechy. A je to cítiť. Toto kešu bolo veľmi jemné, vláčne, tekuté. Chutilo skutočne ako kešu, takže bez chuti v podstate. Ale kto miluje kešu, tak bude milovať aj toto. 

Druhé maslo som mala mandľové. Tu sme sa trošku báli, lebo mandle nie sú pre každého a niekedy bývajú dosť slané a výrazné. Toto maslo je trošku hustejšie, no stále je tekuté. Je slané, no nie je to nejaké veľmi prehrotené. Mne osobne dosť chutí a mandle sú veľmi zdravé. 

Posledné maslo, ktoré sme mali (a môžete ho vidieť na fotke nižšie) je kokosové maslo. Toto maslo je tvrdé, husté, dlho trvá, kým sa nejako roztopí, zmäkne. Ale je dosť chutné. Je tam veľmi cítiť kokos, čo je veľmi dobré. Viem si to predstaviť aj do nejakého koláča. Tam bude geniálne! 


Chceli sme trošku aj experimentovať a tak sme si vybrali jeden toping. Nikdy som toping nemala a nevedela som, že čo mám čakať. Takže som išla do neznáma. Ja moc karamel navyše nemusím, takže som si povedala, že keď tak to zostane sestre. Tento karamel je veľmi chutný, nie je vôbec slaný. Aspoň to tam nie je cítiť. A na palacinkách bude výborný (napríklad).  


Ako som písala vyššie, tak nejedná sa iba o eshop, kde nájdete všetko pre športovcov. Výživa pre športovcov je síce dôležitá, no aj pre nás amatérov. Pri každom väčšom pohybe, nechcem to volať športovanie, je potrebné, aby ste svojmu telu dodávali vyváženú stravu. Nejdem tu o tom mudrovať, lebo o tom veľa neviem. Ale chcem tým povedať, že aj vy, ak "len" chodíte bežať alebo sa "len" rekreačne venujete nejakému druhu športu, tak aj vy by ste mali dbať na svoju výživu. 

Môj ocino chodieva bežať a dokonca aj na súťaže, preteky. Ale nie je žiadny profesionál. Napriek tomu dbá na svoju stravu. Možno aj preto má také dobré výsledky. On zaradil do svojho jedálnička orechové maslá. A teda aj my ako rodina. Ja som dlho odolávala, keďže som nemala dobrú skúsenosť z pred asi 10 rokov, kedy som ochutnala jedno arašidové maslo a bolo hnusné tvrdé. Nepáčilo sa mi. Takže si viete predstaviť aká skeptická som musela byť. 

Ochutnala som. Na linku vyššie nájdete aj toto arašidové maslo, ktoré môžete vidieť na fotke nižšie. Toto maslo je úplne iná šálka kávy ako to z pred 10 rokov. Ako... doba sa posunula. Asi toľko by som k tomu povedala. Toto arašidové maslo je extrémne chutné. Je tekuté, nie je vôbec slané (iba trošku, ale stráca sa to) a ako chutí celej rodine. Stojí iba 5 euro, ale poviem vám - stojí za to. Je ho veľa - máme kilové balenie, ale verím, že sa za ním iba zapráši. My takéto maslá dávame aj do koláčov a spraví to tam výbornú chuť. 



Vybrala som si aj nejaké tyčinky, ktoré ma zaujali na prvý pohľad. Priznávam, že ja osobne nie som nejaký milovník proteín tyčiniek, no chcela som skúsiť. Na tieto počujem iba chválu na instagrame a tak mi to nedalo. Nájdete aj tieto tyčinky pod týmto linkom - Healthyco. Ja som už samozrejme vyskúšala obidve tyčinky a musím povedať, že chutia výborné. Tá "zlatá" chutí ako snickers, takže to chutí asi každému. Nebolo to až tak sladké, no chutilo to výborne. A ako niečo, čo si zajete, keď nestíhate je to celkom chutná parádička. Vnútri je taký jemne tvrdý krém, no celé je to v mliečnej čokoláde, pričom máte hore chrumkavé časti. Ani by som nepovedala, že je to nejaká zdravá verzia. Tyčinky stoja niečo cez 1 euro.  

Druhé tyčinky, ktoré sme si vybrali boli v podstate na podobnej báze ale s bielou čokoládou. Táto tyčinka bola trošku iná, sladšia. Ale tiež veľmi chutná. 

Okrem toho, tam nájdete na tom istom linku aj zdravšiu verziu nutely, tzv. Protteinellu. Tieto produkty sú podľa mňa za dobrú cenu. Zdravá nutela stojí okolo 5 euro. Fotku môžete vidieť nižšie. A poviem vám - nevedela som, čo mám čakať od tohto produktu. Ja sa vždy bojím, že to, čo je zdravé je automatický nie že bez chuti, ale nie sladké. A ja sladké mám rada. Takže mám vždy obavy. Ale tento produkt je s príchuťou oriešok a ako sladký síce nie je, no chutí výborné. Netreba ho veľa, keďže má dosť výraznú chuť a mňa aj rýchlo dostane do bodu, že mám dosť. 




A ako posledný produkt sme stavili na istotu. Vyššie som písala, že ja a aj moja rodina miluje kešu. Takže sme neodolali a vybrali sme si klasické, naturálne kešu. Tu sa nedá nič pokaziť, takže sú výborné. My sme si zvykli ich pridávať takmer všade a vždy minimálne raz za týždeň ich máme v jedálničku. Ale sú dni, keď ich jeme stále. Čo vám poviem... závislosť. 


Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil. Keby mám vybrať jeden produkt, ktorý by som vám odporučila, tak by to bolo kešu maslo. To je skutočne geniálne. Do komentára mi môžete napísať či jete takéto produkty ako sú orechové maslá, orechy a podobne. Teším sa na vaše komentáre! 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára