F #4 Kozmetické hriechy: 2 produkty, ktoré mi fakt nesadli. NIKDY viac! - Aďulik Sun

#4 Kozmetické hriechy: 2 produkty, ktoré mi fakt nesadli. NIKDY viac!

Ahojte :)

Po takmer 2 rokoch tu máme článok s názvom kozmetické hriechy. Kto nevie o čo sa jedná, tak takto sa volala moja séria článkov (boli iba tri vydané) o mojich neobľúbených produktoch za nejaké obdobie. Ono ja nechcem byť negatívna a tak radšej vám tu prezentujem pozitívne recenzie. Ale aj mne sa stáva, že mi niečo nesadne. A dnes tu máme teda pokračovanie. To, že niečo nesadne mne neznamená, že to nemôže sadnúť vám. Takže sa rešpektujme... Ale poďme sa pozrieť na to čo mi nesadlo za najnovšiu dobu doteraz... 




Nemám nič proti značke Avon - ja ich produkty milujem a môžete u mňa vidieť niekoľko produktov, ktoré som vám recenzovala. Veľa produktov mám rada. Ale teraz sa ku mne dostali produkty, ktoré mi nesadli. Neviem čím to je, asi nešťastná ruka. Schválne mi dajte vedieť či máte skúsenosť s týmito produktami vy a ak áno, tak akú som zvedavá... 



SÉRUM NA PLEŤ ANEW ULTIMATE 


Prvým produktom je teda toto sérum. Toto sérum nie je vôbec lacné.  Stoji okolo 20 euro, no nájdete ho aj v akcii. Jedná sa o omladzujúce sérum s olejmi. Áno, je to určená pre slečny s vráskami, ale ako nebudeme si klamať - vrásky mám už aj ja. Chcela som vyskúšať či by to sedelo aj mne a trošku som podľahla aj vlne sér, ktorá bola na internete - zrazu všade samé séra. Chcela som, mala som... navyše malo super aplikátor, takže som sa potešila. 

Najskôr sa to javilo ako super sérum, ktoré bude skutočne dobré. Nezanechávalo mastnú pleť, vstrebalo sa rýchlo. Stačilo ho málo a obsahovalo oleje, takže moja pleť sa iba potešila. Zo začiatku. Je zvláštne, že neobsahuje alkohol. Teda z toho pohľadu, že mňa časom začal vysušovať. Najskôr som si to nevšímala, veď po sére ide ďalej krém, takže som tomu nekládla veľkú úlohu a nebrala som to ako chybu. 

Ale časom sa to menilo. Pod pojmom časom, cháp prosím ťa to, že tieto nežiadúce účinky prišli cca po 2 týždňoch používania. Sérum by sa malo používať ráno a večer. Ja som ho používala takto iba týždeň. Potom ma začalo vysušovať, takže som prešla iba na večer, keďže večer mám mastnejší krém, ktorý moju pleť skutočne vyživí. 

Tento posledný týždeň používania sa mi začali objavovať na brade hore a tiež dole na brade (smerom ku krku) vyrážky. Ale nie také klasické akné, ale priam zapálené akné, ktoré fakt bolí. Nevedela som z čoho to je, keďže v tomto období som začala používať aj iné produkty. Takže som si postupne vyradila tieto nové produkty a sledovala som. 

Samozrejme, som si do vyrážok rýpala a ešte viac som to zhoršila. A tak aj toto sérum, keďže sa mi dostalo na miesto vyrážok, tak ma to štípalo. Nebudem si dávať na pleť niečo, čo ma štípe. Následne som vyradila teda toto sérum, no pridávala som klasické produkty z mojej novej rutiny. Postupne. Štípanie prešlo, vysušovanie prešlo. A ja som si teda uvedomila, že to robilo to sérum. To sérum som nikde ani neposunula, jednoducho som to vyhodila. 

Dodnes si dávam pleť dokopy a neviem, kde je chyba. Videla som na internete aj pozitívne recenzie a teda som nechápala. Ale ako tento produkt určite neodporúčam. Nikomu. Neviem akoby reagovala staršia pleť na takýto produkt, keď mne to tak podráždilo celú polku tváre. Stále sa pokúšam zistiť, čo mi presne vadilo alebo čo to spôsobilo, no zatiaľ mi látky, ktoré obsahuje toto sérum, inde neškodili (v iných produktoch). Takže zisťujem! 



OČNÝ KRÉM NA DEŇ A NOC NA KRUHY POD OČAMI


Očný krém na kruhy pod očami - dlho a vlastne stále ešte trpím na kruhy pod očami a neviem vôbec z čoho to je. Snažím sa spávať minimálne 8 hodín a pravidelne, no stále to nepomáha. Už som skúsila kadečo, niečo aj pomohlo, niečo nie. Ale väčšinou sú odporúčané rôzne krémy pod oči, na oči a podobne. A tak som sa rozhodla skúšať (teraz mám dva, ktoré vám určite rada ukážem už čoskoro). A siahla som aj po tomto očnom kréme, ktorý je určený aj priamo na môj problém... 

Ako si môžete všimnúť, tak sa jedná o krém, ktorý je rozdelený na dve časti. Jedna časť je na deň, tá druhá na večer. Vravela som si, aké prešpekulované. To musí fungovať. Tak som do toho išla. Môj problém nastal večer, kedy som si chcela prvýkrát naniesť pod oči tento krém (balík prišiel poobede, takže som logicky začínala večer). 

A všetko bolo zle. Mne tam veľmi slzili oči a tak neskutočne to štípalo. A to ja nemám citlivé oči a krém, resp. gél sa mi nedostal do očí. Mala som celé očné okolie červené a potom suché - nečudujem, sa, lebo to očné okolie mi horelo, keď som krém dala dole. Som vravela, že okey, mohla to byť prvá reakcia iba. Skúsim znovu. Dala som si pár dni čas a išla som na to znovu. A opakovalo sa to. Potom som krém vyhodila. Tú dennú časť som ani nevyskúšala, lebo ma naštvala tá večerná. Štípalo to, akoby to obsahovalo alkohol. Toto by mi maximálne tak vypálilo kruhy pod očami. Ale ako kruhy pod očami zmizli - neboli modré, ale červené. 

Keď si zoberiem, že tento krém stojí 18 euro, v akcii za 9 euro, tak za to fakt nestojí. Mňa štípal v očiach a to u očných krémov by nemalo byť. Áno, konzistencia bola dobrá - páčilo sa mi, že to bolo skôr gélové a ľahké. Ale očný krém by teda fakt nemal štípať - keďže je určený na očné okolie, ktoré je najviac citlivé z celého tela. 




Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a do komentára mi môžete napísať čo nesadlo vám? 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

4 Comments:

  1. Já mám produkty od Avonu taky ráda, ale občas taky narazím na nějaký přešlap. Nad tím očním krémem jsem dlouho přemýšlela, ale jak vidím, tak asi zůstanu u svého Nivea krému. XD

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To mě mrzí, že tě produkty zklamaly. Třeba příště narazíš na něco, co ti naopak bude vyhovovat! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Avon je super značka inak, takže verím tomu, že áno :)

      Odstrániť