F PHOTODIARY: PIEŠŤANY - Plavba loďou a kúpele - Aďulik Sun

PHOTODIARY: PIEŠŤANY - Plavba loďou a kúpele

Ahojte :)

Tentokrát sa spolu pozrieme na mesto Piešťany. Ja mám osobne Piešťany veľmi rada a chodím sem iba raz do roka. Ani neviem prečo sem nechodím častejšie. Ale tento jedenkrát do roka je to kvôli jednej akcii, ktorá sa koná v meste. A moji rodičia sem vždy idú. Preto si spravíme vždy výlet a vždy si prejdeme aj kúpele. A vždy sme tu niekoľko chvíľ. Piešťany sú krásne. Kúpele rovnako, takže poďme na to a ja vám poviem ešte zopár slov... 




My sme si aj tento rok teda spravili taký rodinný výlet. Zažili sme toho celkom dosť. Prišli sme hneď ráno, kedy sme si prešli kúpele. Zastavili sa v hotely, dali si výborný obed a pokračovali sme do mesta. Cestou do mesta sme sa zastavili pre lodi a keďže sme chceli niekedy ísť, tak sme neváhali a išli do toho hneď. Lebo my to tak vždy robíme. Ideme hneď. A takýto životný štýl je celkom dobrý na zážitky.

Išli sme teda na plavbu loďou po Váhu. A bol to zážitok. Boli sme na veľkom okruhu. Išli sme cca hodinu. Na lodi bolo aj občerstvenie, tak sme si dali aj kávu. Ak by vás loď zaujala, tak stojí celý lístok 5 euro a 3,50 zľavnený lístok. Stojí to za to. Odvezú vás ďaleko a máte k tomu aj výklad. Ja som spokojná a ako toto budem praktikovať častejšie. 





Ako som spomínala vyššie, tak sme si prešli aj celé kúpele. Tie sa toto leto obnovovali, takže niektoré typické miesta boli zavreté - ako sklenný most a podobne. Ale nám to nevadilo. Počasie nám krásne vyšlo, takže sme sa prešli a spravili sme si výbornú prechádzku. 





Samozrejme, dali sme si aj výborné, natierané kúpeľné oblátky. A boli super. Stoja okolo 3 euro. Môžete si zobrať aj také do ruky, takže môžete ochutnať viac kusov. A naozaj si dajte natierané. Sypané sú hrozné, podľa mňa. Tie majú aj u nás v Bojniciach a ako je to smutné. 






Ako je u mňa zvykom, tak sa vozím vláčikom. Áno, aj tu som sa. Tu stojí iba 2 eurá a odvezie vás to na druhú stranu kúpeľov, čo je super. Takže sme sa odviezli, prešli kúpele aj inak ako peši a mali sme zážitok. Toto robievam už veľmi dlho, ešte keď som bola malá. A neomrzí to, aj keď cestu viem naspamäť. Ale mňa to fakt baví... 



Tu je ešte naša výletná loď... 


A sme v meste, aspoň s jednou fotkou. A asi najznámejší most v tomto meste. Alebo? Ak nie, opravte ma. Keď nerátam samozrejme sklenný most. 


A takto vyzerala naša akcia. Ja som ochutnala tohtoročný prvý burčiak a bol výborný. Zabavili sme sa na ľudovú nôtu. Bola to zábava, takéto akcie mám rada. 


Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil. Do komentára mi môžete napísať či ste v Piešťanoch niekedy boli a ak to tu poznáte, tak čo by sme nabudúce nemali vynechať? Teším sa na vaše komentáre a tipy! 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

4 Comments:

  1. Krásne fotky. Ja som ešte nebola v žiadných kúpeľoch :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Tak treba ísť - Bojnice sú krásne tiež :)

      Odstrániť
  2. Jeee, mám o Pišťanech na blogu taky článek....dokonce podobné fotky :-) A plavbu jsem taky absolvovala :-) Bylo tam krásně.
    O všem? Ovšem!

    OdpovedaťOdstrániť