F Stalo sa - Nestalo sa #31 Bojnice - Vyhliadková veža Čajka v oblakoch a Life update - Aďulik Sun

Stalo sa - Nestalo sa #31 Bojnice - Vyhliadková veža Čajka v oblakoch a Life update

Ahojte :)

Ešte stále čerpám z fotiek a zážitkov z leta. Neskutočné. Toto leto veľmi rýchlo ušlo a ja som sa nenazdala a už som sedela v škole. Šialené. Toto leto bolo pre mňa aj také zlomové, takže som si povedala, že vám aj o tom poviem. Veď v tejto sérii s vami zdieľam veľmi veľa vecí. Tak to nebudem meniť. Ale tiež tu budú aj informácie o Čajke v oblakoch, takže najskôr výlet a potom ten môj život na konci článku. Takže nebudem zdržovať a poďme na to! 



VYHLIADKOVÁ VEŽA - ČAJKA V OBLAKOCH 


Ja som tentokrát išla s mojimi kamarátmi. Jeden z nich tu nebol a druhá osoba chcela so mnou prekonať strach zo siete hore, čo vám poviem neskôr. Každopádne, vybrali sme si Pondelok a hneď okolo obeda. Takže sme vystihli čas, kedy tu nikto nebol. Ešte aj bolo teplo, takže sme eliminovali aj z tohto hľadiska ľudí. Čo vám poviem. Nepremýšľali sme nad tým, proste sme chceli ísť a osláviť tam narodeniny kamaráta, takže to tak vyšlo a vyšlo to výborne. Ale poďme pekne po rade! 


Užijete si tam kopu srandy. Verte mi! Aj my sme si užili a už len samotná cesta bola super. Vyhliadka je stavaná do elipsy, takže nepôjdete priamo hore kopcom. Nebudete unavení. Idete v podstate tak prirodzene, pričom idete dookola, čo vám umožňuje vidieť krásne výhľady z každej strany.

Prezradím vám jednu vec a to tú, že vyhliadka sa ide dostavovať a bude o približne 30 m vyššia ako teraz, aby bolo vidieť až do okolitých dedín, čo teraz kvôli stromom nie je možné. Takže sa dostanete NAD stromy a užijete si ešte väčší výhľad. Bude to podľa mňa výborné.

Ja osobne sa nestotožňujem s tým, že táto vyhliadka je zlý nápad. Podľa mňa sa tu konečne niečo robí a niečo je. Zámok tu bol vždy, každý ho videl a nič nové tam nie je. Už Bojnice stagnovali a konečne idú vpred. Takže za mňa krok vpred. Vyhliadka stojí 8 euro. Tobogán si môžete dokúpiť. 




V okolí vyhliadky je tiež plno atrakcii. Okrem stánkov s občerstvením, ktoré sú dosť predražené, takže sa na to pripravte, nájdete tu aj stánky so suvenírmi. Tiež je tu zmrzlina. A buduje sa aj reštaurácia. A okrem jedla sa tu stavia aj lanové centrum v korunách stromoch, ktoré zatiaľ vyzerá super.

Keby ste nechceli už nič platiť, tak deti sa môžu vyšantiť v šmolko-domčekoch. A čo deti, aj dospelí môžu. Aj nás to bavilo. Rovnako sa buduje aj ďalšia drevená veľká atrakcia, ktorú vám neprezradím. Ale je sa na čo tešiť. Takže určite mrknite na to... 



Poviete si, že to nie je pre vás, lebo nevyjdete hore? Pod vyhliadku? Aj toto sa dá vyriešiť, stačí obetovať 6 euro na osobu. Môžete ísť vláčikom. Taký Bojnický expres. V budúcnosti bude behať dve trate. Dnes behá priamo na vyhliadku. V cene je cesta hore, no aj dole.

Zoberie vás pod vyhliadku, priamo pri vchod. Potom je to iba približne 10 minút pomalým tempom. Idete ale po asfalte, takže pohode cesta. A je to zážitok. My sme to tiež využili v tých teplách a hore sme boli za pár minút. Treba sa pripraviť aj na trošku vytrasenie, keďže nie celá cesta od štartu vláčika je asfalt, ale pôjdete krásnym lesom. Je sa na čo tešiť... 



Tu vás vyhodí vláčik. A tu aj nastupujete v prípade cesty dole s vláčikom. 




A tu je spomínaná sieť na vyhliadke. Tá, ktorú sme chceli pokoriť. A aj sme pokorili. Keď sme vyšli pri ňu, tak tam skoro nikto nebol. Zopár ľudí. Potom keď sme tam vstúpili, tak zrazu tam boli deti, ktoré chceli tiež na ňu ísť a celé sa to hýbalo, ale nebojte sa! Je to bezpečné.

Ja som tam išla, ale vždy musel tam byť niekto so mnou. Cítila som sa lepšie. Takže som, resp. sme to prekonali a odišli sme aj s fotkou, keď sme tam už stáli. A som rada. Ako to sa nezdá, ale každý je hrdina na tom dreve okolo, ale keď má vstúpiť, tak to je hneď iná káva. Aj deti sa niektoré báli. Tie úsmevy sú skôr plné strachu, no aj radosti. Ach... som na nás hrdá. 





A takto vyzerá vláčik... 


A teraz ten môj LIFE UPDATE... Ani neviem kde začať. Toto leto bolo zlomové, lebo som si uvedomila niekoľko vecí. Napríklad to, že nie každý vzťah treba zachraňovať a byť tá, ktorá to dá dokopy. Na všetko treba dvoch. A nie jedného. Tiež som si tak dala v hlave dokopy fakt, že nie som dokonalá, ale som tak so sebou spokojná. Som aká som a nechcem to meniť.

Rovnako nechcem meniť ani moje priority v živote, hoci ich striedam v poradí podľa životnej situácie. Mám tak nejako jasno momentálne, kde by som chcela byť a aká by som chcela byť o pár rokov. To si nechám pre seba, veď aby sa mi to splnilo. A som tak nadstavená. Ono. Ja viem, že život vie zamotať karty a zmení plány s jedným mávnutím ruky. Viem to. Som pripravená modifikovať svoj plán, ale nevzdám sa cieľa. Lebo to chcem.

Vždy som patrila k ľuďom, ktorí podmieňujú svoj život iným, neustále sa prispôsobujú a stále behajú ako niekto povie. To som prestala. Moji kamaráti sa pretriedili. A dobre tak. Samy odišli. A ja som ich nechala ísť. Lebo sa tak rozhodli oni. Naopak, získala som späť pár ľudí, aj keď viem, že sú to ľudia, s ktorými si neviem poradiť.

Sú to ľudia, ktorí mi vadia, resp. nejaká ich vlasnosť. Ale učím sa to prežiť, lebo inak tým ľuďom nič nie je. Takže bojujem s tým. Ale na takej zdravej úrovni. Nič netlačím, nič nepreháňam. Uvidím ako to dopadne... 

Tiež od Septembra pokračujem v Nitre. Hurá! Zvládla som semester nad moje očakávanie. Takže som tu a pokračujem. Bude to náročné obdobie. Žiť v tomto meste. Potom práca, písanie článkov, postov a nosenie počítača všade. Ale už sa na to pripravujem a som si istá, že to nejako prežijem. Aj to ranné vstávanie o 5 ráno či o 3 (fakt si verím, no to o 3 ráno som zvedavá). Neviem čo bude ďalej. Ale bude to tak, ako to má byť... 

Teraz začína aj také to obdobie písania prác, ktoré bude určite veľmi "vtipné". Som zvedavá ako napíšem diplomovú prácu a tak podobne. Celkovo tento koniec roka 2019 a až do konca roku 2020 bude veľmi zaujímavý, hektický, ale na konci budem rada, že som to dala. Takže sa do toho vrhám. V tomto momente mám už jeden osobný projekt za sebou, o ktorom vám poviem neskôr a je to super pocit. Takže som pripravená na tie ďalšie...

Čo mi pripomína otázku či by ste chceli viac článkov so školskou tématikou. Dajte mi vedieť! 



Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil. Do komentára mi môžete napísať či ste niekedy boli na Čajke v oblakoch a či sa tam chystáte? Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára