F TRIP: Trenčianska Závada - Vyhliadková veža - Aďulik Sun

TRIP: Trenčianska Závada - Vyhliadková veža

Ahojte :)

Začnem s fotkou, ktorá predstavuje moju najobľúbenejšiu činnosť. Káva. Kávičkovanie. A takto sme začali aj my deň. Teda, keď sme docestovali do Trenčína. My sme išli vlakom a bola to teda cesta - plno detí, ktoré nevedia byť ticho. Ale stálo to za to, lebo po vystúpení nás privítalo krásne mesto a to Trenčín. Stanica je síce staršia, ale čo čakáme na Slovensku, že? Naše prvé kroky smerovali práve na kávu, keďže bolo ráno, asi 8 hodín a my sme mali ešte čas do odchodu autobusu, ktorý išiel do nášho cieľa. Na káve sme boli v kaviarni Omar. Nachádza sa na námestí. Bolo tam super, aj personál bol veľmi milý. A ako to prebiehalo ďalej? Tak to už nižšie v článku... 






Takto to vyzeralo na terase, kde sme sedeli. A na fotke nižšie môžete vidieť ešte  záber z mesta... 


Takto vyzerala naše cesta smerom k vyhliadkovej veži. Ale poďme pekne po rade... 


Samozrejme, dá sa sem ísť aj autom. My sme využili vlak. Dopravili sme sa vlakom do Trenčína. Z Trenčína vám ide autobus do Trenčianskej Závady. Tam vystúpite. A potom zo zástavky smerom hore iba rovno. Pôjdete asi 5 minút, keď narazíte na salaš alebo takú reštauráciu. Fotila som vám názov nižšie... A potom keď sa pozriete smerom ku stromom, tak zbadáte aj vyhliadkovú vežu. Cestu vám lemujú krásne lúky, kone, kravy a potom idete mierne smerom hore. Priznám sa, bolo toho na mňa dosť, lebo ja moc takto nechodím. A po dlhej dobe som išla takto hore kopcom, ale stálo to za to. Keď sme približne v polke, tak stretnete altánok. My sme si tam oddýchli. A nasledovala druhá polka cesty. Tá bola už trošku v lese, ale je to tam všetko krásne značené, takže nemáte kde zablúdiť. A keď zbadáte drevený plot, tak už len 2 minúty a ste tam :) 


A takto to vyzeralo hore...





















A takto vyzerá tá vyhliadková veža. Hore idú schody, ktoré sa dajú pohode vyjsť. Hore to potom trošku hýbe, takže pozor na to a rátajte s tým. Celá veža je spevnená železom. 



Na fotke nižšie môžete vidieť spomínaný drevený plot. Môžete ísť ďalej lesom alebo môžete prejsť vedľa plota do pravej strany a ísť tak trošku po súkromnom pozemku. 



Toto je spomínaný altánok v polke cesty...



Náš obed na ranči, salaši, od ktorého vidíte aj vyhliadkovú vežu. 




A ešte zopár záberov...






Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a do komentára mi môžete napísať či ste tu už boli alebo nie? Zaujalo vás to? Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

0 Comments:

Zverejnenie komentára