F Recenzia na produkty od značky Calendula - Aďulik Sun

Recenzia na produkty od značky Calendula

Ahojte :)

Po celkom dlhej dobe tu máme článok, konkrétne teda recenziu na produkty od značky Calendula. Majú slovenský, ale aj český eshop, čo je dosť plus. Jedná sa celkom o mladú značku, keďže bola založená v roku 1998. Je to teda slovenská značka. V roku 2003 sa pomaly rozrástla a dnes prechádza aj na nové obaly. Za mňa môžem odporučiť aj ich servis, resp. keď vám nie je niečo jasné. Určite ich kontaktujte. Aj ja som s nimi riešila krém, ktorý bol asi pokazený (ešte sme nezistili presne). A dostala som potom aj darček. A čo som teda od nich dostala? A hlavne, ako som bola s produktami spokojná? Tak to sa dozviete už nižšie v článku... 




Začala by som z ľavej strany. Ako prvý produkt môžete vidieť gél na ruky. Takýto gél na ruky sa hodí vždy. Tento si zobrala moja sestra do roboty, keďže je učiteľka a samozrejme, krieda je všade. Veď to poznáme. A navyše, ja som mala svoje v zásobe, lebo som testovala aj ďalšie. Čo mi povedala, tak bola spokojná. Stačilo vraj málo na obidve ruky a nemala potom pocit, že by si musela ruky umyť alebo podobne z dôvodu, že by ich mala moc mokré alebo niečo. Navyše sa jej páči celkom veľké balenie, ktoré je 75 ml. Väčšinou sa to pochybuje do tých 50 ml u takéhoto produktu a hlavne aj za inú cenu. Tento stál niečo málo cez 2 eurá. To sa vyrovná takej značke Balea, no tam sú menšie balenie tuším. A mám vám spomenúť, že ani nevysušuje ruky. A na to je moja sestra naozaj háklivá - tá si krémuje ruky aj v zime, aj v lete. Takže si myslím, že aj to je plus. 

Pleťová voda - micelárna - tak toto bol produkt, ktorý som začala skúšať hneď. Dokonca som si ho preliala aj do Nitry, čo mám na intráku, aby som vám mohla povedať fakt môj názor. Balenie má 200 ml. Stojí takmer 4 eurá. Obsahuje kyselinu hyalurónovú, čo je veľmi dobre pre pleť. Mne sa páči, že je bez vône. Nanáša sa absolútne klasicky. Aplikácia je bez problémov. Dáte na tampón len toľko, koľko potrebujete. Veľmi sa mi páči, že neobsahuje alkohol samotný v zložení. Mala by pleť hydratovať a čistiť teda od mejkapu. Takže... Mejkap dá dole. Mne v pohode aj pleťový mejkap, aj oči. Treba viac tampónov, lebo jej to trošku trvá, kým ho rozpustí, ale to je detail. Zas jej netreba litre (chápeme sa). Ja ju používam hlavne na pleť. Po vyčistení mám naozaj pocit, že pleť je čistá. Ono na to, že tam nie je alkohol, tak ja mám pleť jemne stiahnutú. Nie je to žiadna dráma. Po opláchnutí je pleť na dotyk veľmi príjemná. Nijako mi pleť s ňou nereagovala a ani ma nedráždila. Ja si pleť vždy krémujem, aj večer. Takže či vyživuje vám nepoviem, lebo ja mám pleť dosť suchú, ale určite ju nijako nedáva ešte dole. Práve naopak. Takže za mňa by som vám tento produkt určite odporučila. 

Pleťová voda s pH 4  - celkom by ma zaujímalo, prečo je tu už gramáž v gramoch. Ale ako nie je to problém, len je to také zvláštne. Veľkosť je teda 180 g. Všetky vlastne tieto produkty sú z mäkkého plastu, takže sa dobre stláčajú, čo cením. Táto pleťová voda môže byť dobrá. Ono. Takto. Moja pleť je dosť suchá teraz, takže teraz to pre mňa nie je. A to je na to iba jeden dôvod. Obsahuje alkohol hneď na druhom mieste v zložení. Najskôr je voda, potom alkohol. Ja viem, že pleťové vody väčšinou obsahujú alkohol, ale toto keby používam teraz pravidelne, tak moja pleť je ako šmirgeľ. A ja chcem teraz presný opak. Ono pár dní som to používala ako tonikum na vyčistenú pleť a bolo to v pohode, len neskôr sa mi začala robiť suché miesta, takže som to stopla. Ale to je iba fakt kvôli tomu, že mám suchú pleť. Verím tomu, že mastná pleť s týmto problém mať nebude a ani zmiešaná. Nie je to zas tak zlé a vysušujúce. Ja si to tiež nechám na leto, kedy to určite využijem. Stojí takmer 8 euro. Je veľmi dobrá, keďže by mala obnovovať prirodzený kyslý plášť pokožky. Je určená aj pre aknóznu pleť, normálnu a mastnú. Takže sa ani nečudujem, že mne to nesadlo. I keď tá vôňa nie je tiež nič moc... ale to je tým, že tam nie je nič viac pridané. 

Čistiace pleťové mlieko - tak vám poviem, ja a mlieka na čistenie nie sme kamaráti. Ja ho používam iba práve takto, keď mi príde na testovanie, keďže chcem si nájsť k tomu cestu. Je to lepšie, jemnejšie a príjemnejšie pre pleť. A ja s tým bojujem. Prečo? Lebo sa to nanáša cez tampón a to je potom také mastné, divná konzistencia a to mi jednoducho nesedí. Ale snažím sa! Aj tomuto som dala miesto a šancu v mojej rutine. Aplikácia bola jednoduchá, keďže je tam pumpička. Dokonca som ani nič nezašpinila. Mlieko bolo akurát husté. Ne pleti nedráždilo. Pleť bola príjemná na dotyk. Ja som sa potom krémovala, ale to som ja. Zvyk je železná košeľa. Ale viac vám k tomu nepoviem. Jednoducho, bolo dobré, ale nesadlo mi len preto, lebo je to mlieko. Nijako mi nedráždilo pleť, ani nebola pleť zbytočne mastná, či suchá. Stojí takmer 8 euro. Ja som ho používala aj s mejkapom a pleť bola čistá, vyčistilo nečistoty - mejkap záležalo od značky, ktorý som mala - taký Revlon dole nedal, ale to je fakt silný mejkap. 


Nižšie v článku sú potom detaily na produkty. Začala by som opäť z ľavej strany. Ľaliafit gél je môj záchranca. A to nepreháňam. Ale poďme postupne. Tento gél stojí takmer 4 eurá. Je vo veľkosti 30 g. Aplikátor je super, je to taká malá pumpička. Gél na hnedú farbu, neskôr je priesvitný na pleti. Ja som ho používala, keď som mala asi zápal na lícach. Niečo sa mi vyhodilo. Bolo to suché, červené a nepríjemné. Ani som sa nemaľovala. Dala som vždy na to toto a krásne mi to upokojilo pleť. Ja som si to dávala vždy večer a potom na noc po sprche. A pomohlo mi to. Podľa mňa aj vďaka tomuto. Ja to mám v Nitre pre každý prípad. Má vlastne antibaktérialné účinky. Je to vhodné aj na problematickú pleť. Upokojuje podráždenú pokožku, pokožku po popálení. A aplikuje sa jednoducho. Malé množstvo gélu použijete na to dané miesto. U mňa to boli teda líca. Dosť rýchlo sa vstrebe, uschne. Ale pleť je pokojnejšia. Takže toto vám odporúčam so všetkými desiatimi prstami... Naozaj mi pomohol. 

Druhý produkt je Kolagénový krém. Obsahuje vitamín E a proteíny. Ak by ste sa čudovali, prečo som ho sem zaradila, keď som ho odsúdila hneď v prvom článku, tak poslali mi druhý. Tentokrát vraj dobrý. Aj to tak vyzerá. Tento krém je oveľa hustejší. Nie je to žiadna hustá hmota ako bývajú mandľové krémy od Dermacolu (napríklad), ale určite netečie. Takže to pred tým bol iba chybný kus. Tento krém je veľmi príjemný a ľahký na pleti. Vonia krásne. Ja ho používam ako nočný krém, keďže na deň nie je dosť hydratačný pre mňa takto na zimu. Ale viac vám poviem asi keď ho doskúšam, lebo takto pri krémoch sa to nedá povedať po mesiaci. Používam ho - aj to je plus, že som to neodpísala hneď. A je veľká šanca, že budeme kamaráti. Určite vám viac poviem v spotrebovaných produktoch niekedy. 

Kostihojovo-arnikový gél - Takto sa vola produkt, ktorý šiel hneď k mojej sestre, lebo tá takéto produkty ocení zo všetkých najviac. Aj ja som ho použila dvakrát, ale ona viackrát a bola spokojná. Viac mi k tomu nevedela povedať, lebo ho nepoužívala vraj veľakrát, ale povie, keď bude vedieť. Ono ja som ho mala raz a nejako mi podľa mňa aj pomohol. Kostihoj vždy pomôže. To je jasná správa. 


A tu sú už tie detaily na produkty.... 











Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil. Do komentára mi môžete napísať, že či ste už mali niečo od tejto značky - Calendula a či ju vôbec poznáte? Teším sa na vaše komentáre. Keby mám za mňa povedať TOP produkt, tak je to ľaliafit gél a micelárna voda. A hore som vám spomínala darček, čo mi dali, tak to je jedna maska, ktorú som ešte neskúšala, ale určite o tom budete počuť na stories na instagrame, kde som ako @aduliksun. ♥ 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

8 Comments:

  1. Kosmetiku nepoznám, ale líbila by se mi micelární voda.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Neměla a značku moc ani neznám, ale produkty mě velmi zaujaly. Především ten gel na ruce, protože něco takového momentálně hledám pro manžela, má hodně suché ruce z práce, ale nesnese klasické krémy na ruce, ale chce nějaký hydratační gel :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite skús :) .. i keď, ak chce niečo fakt hydratačné, tak skôr nejaký iný gél, lebo toto je prevažne čistiaci gél. Ak myslíme ten istý...

      Odstrániť
  3. Tuto značku neznám, ale produkty vypadají super :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je pomerne málo známa, ale stojí za vyskúšanie...

      Odstrániť
  4. Wow, tak tuhle značku neznám :-) musím říct, že mě fakt zaujala :-) děkuji za tip!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť