F Potulky knižným svetom #4 BLONDÍNA HĽADÁ - Aďulik Sun

Potulky knižným svetom #4 BLONDÍNA HĽADÁ

Ahojte :)

Kto by tomu uveril, ale máme tu ďalší diel z tejto série. Je to taká nepravidelná séria, keďže ja čítam veľmi pomaly. Asi by som si mala niekoho na to najať, nech tu tie články sú pravidelnejšie. Každopádne, dnešný článok je venovaný knihe BLONDÍNA HĽADÁ, ktorá je od českej spisovateľky, ktorá píše aj pre slovenský trh. Nájdete ju na stránke vydavateľstva Magna, ktoré túto knihu aj videlo. Konkrétne TU. Keď mi prišla do správy ponuka na túto knihu, tak som najskôr zaváhala, keďže ja nie som obľúbenec vtipov na blondíny a bála som sa, že práve aj tu bude takto vykreslená nejaká postava. Nakoniec som do toho išla (po vzhliadnutí obálky) a dnes tu máme článok. Samotné čítanie mi trvalo len pár dní, čo je fakt dobré u mňa a dokonca som kvôli tejto knihe prestala čítať jednu knihu, ktorú som mala rozčítanú. Ale späť k tomuto vydaniu. Ešte takto na začiatku by som vám chcela ešte oznámiť, že na mojej FB stránke bude prebiehať o túto knihu aj súťaž, takže pokojne sa môžete potom zapojiť. Na FB som ako Aďulik Sun. A teraz už poďme rovno na článok... 




Tento článok nebude priamo recenzia, skôr také predstavenie. Recenzie moc na knihy písať neviem, keďže vám nechcem povedať koniec knihy a bez toho je to také zvláštne. Každopádne, som sa rozhodla, že vám o nej aspoň poviem pár slov. Ako som spomínala vyššie, tak mňa zaujala titulka, ktorá je skutočne zaujímavá. Pôsobí na mňa vtipne, štýlovo. Zdá sa mi, že tam je toho moc, no stále je to na úrovni. A to sa mi páči. Má to všetko, čo ma dokáže zaujať a stále to nie je preplnené. Keby túto knihu vidím niekde na poličke, tak ju minimálne chytím do ruky, lebo ma zaujme na prvý pohľad. Väzba je mäkká a veľkosť knihy je akurát - nie je to klasická veľkosť, je trošku menšia. V knihe nie sú obrázky, no pri takom to deji ani netreba.


Celá kniha je vlastne o randení. Hlavná postava Dora, sa pokúša zapáčiť druhému pohlaviu a nejako sa jedného dňa prihlási na internetovú zoznamku. Začnú jej prichádzať správy, až nájde toho pravého podľa svojich predstáv - Adama. Ten vyzerá bezchybne a všetko prekrúca na opak. Dora zrazu nemá predsudky, zábrany. Ako to celé dopadne? Bude mať aj tento príbeh šťastný koniec? To sa dozviete v knihe, no jediné čo vám ešte poviem je fakt, že sa určite zasmejete. Ja som sa zasmiala a naozaj pobavila pri niektorých situáciach. 

Celá kniha je vlastne jeden deň. Príbeh je rozdelený do kapitol, ktoré sú nazvané časom, teda napríklad 17:00. Vždy k času máte aj názov kapitoly, ktorý tiež sem tam pobavil. Kapitoly nie sú dlhé. Samotná kniha má 173 strán, čo vôbec nie je veľa. Na stránke vydavateľstva Magna, knihu nájdete najlacnejšie a to konkrétne za necelých 8 euro. 

A môj názor? 


Kniha sa mi páči. Mám ale asi dva mínusy a s tými rovno začnem. Škoda, že kniha je tak krátka, resp. že ukazuje iba jeden deň. Autorka mohla preskočiť nejaké obdobie a pokojne v deji pokračovať. Druhé mínusy je to, že koniec zostal otvorený. Verím, že bude teda pokračovanie, kde sa dozvieme viac. O postavách veľa nevieme. Iba máme priblížené dorotine myšlienky a teda rozhovor. Mohli sme sa viac dozvedieť. Ale čo sa mi naopak páči je fakt, že kniha je veľmi svižná, autorka nijako nejde do detailov, takže ste stále v napätí. To je zas veľmi dobré. Keďže celá kniha je z pohľadu Doroty, tak mi tam chýbal celkovo postoj Adama a jeho myšlienky. Ale koniec ma prekvapil až tak, že som chvíľu nechápala, čo sa tam stalo...



Úprimne, som veľmi v rozpakoch čo o tejto knihe viac povedať. Odporučiť alebo nie? Je to klasická, romantická oddychovka, ktorú čítate niekde vo vlaku. Má nejaké muchy, no môžem ju odporučiť skôr dievčatám ako ženám, i keď je možné, že sa aspoň zasmejete. Odporučiť ju môžem, no musíte mať radi tento štýl, inak to nebude pre vás. Ja verím v pokračovanie... 

Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a teším sa už teraz na ten ďalší. Do komentára mi napíšte aké knihy čítate? Pokojne hoďte nejaké tipy... Teším sa na ne! 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Mala som dlhu prestávku od čítania blogov, ale konečne sa ozývam. Teším sa, že si pozriem všetky príspevky, ktoré som na tvojom blogu Adka zameškala :) Ja som za posledné obdobie prečítala veľmi veľmi veľa kníh. A tak ani neviem čo ti odporučiť, ale skúsim zopár tipov :) Knihy z kategorie oddychovky a také povedzme vtipné čítanie na voľný čas hlavne pre nás ženy: Konaj ako dáma, mysli ako muž; Od toho chlapa ruky preč. Aktuálne mám rozčítané niekde v polke knihy: Blog za milion; a Amnestia na zradu. A z klasických románov odporúčam nasledovné: Ako si neskaziť život ( Jarmila Repovská); Ako poslednýkrát (Nela Michalíková) a naozaj nádhernu dojímavu knihu - Neuvidíš ma plakať ( Laura Fechová) .

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak verím, že ťa články potešia a budú sa ti páčiť :)
      A ďakujem krásne za tipy! Určite sa na to pozriem :)

      Odstrániť