F RECENZIA: Motivačný diár na rok 2018 - Aďulik Sun

RECENZIA: Motivačný diár na rok 2018

Ahojte :)

Viem, že nový rok je ešte ďaleko, no ja sa snažím už teraz nič nezanedbať. Sledovala som už diáre od blogerov, youtuberov, ktoré práve vychádzajú a premýšľala som, ktorý by som si objednala. Všetky sú motivačné, no nejako ma nezaujali vzhľadom. Samozrejme, sú krásne. Ale nie je to môj štýl. Nikdy som nebola na také ružové veci alebo farebné bodky, resp. všetko moc babské. Zaujal ma diár na rok 2018 z eshopu www.vesele-veci.sk, kde predávajú motivačné veci a tiež ich sledujem už dlho aj na sociálnych sieťach. Dokonca ste mohli vidieť už aj pár produktov na blogu, keďže s nimi spolupracujem. Tentokrát sa jedná o klasický motivačný diár od začiatku roka 2018, po koniec roka 2018. A s čím si ma získal? To sa dozviete už nižšie v článku... 




Tento diár nájdete presne na eshope a to konkrétne tu - motivačný diár 2018.

Sú štyri oblasti života, pre ktoré platí, že ak to v jednej z nich škrípe, tak akokoľvek dobré sú ďalšie tri, tá jedna má silu ovplyvniť všetko ostatné a my sa môžeme cítiť nespokojní s celým životom.

O týchto štyroch oblastiach života je I Can Academy Motivačný diár 2018. Postupne, krok za krokom, vám pomôže zaviesť do praxe 12 princípov, techník osobného rozvoja či cvičení, ktoré vám pomôžu posilniť každú zo štyroch hlavných oblastí, pretože my veríme, že život nie je o tom, čo viete, ale o tom, čo robíte.



 Mňa osobne zaujal diár aj vzhľadom, keďže sa jedná o unisex diár -ani ružová, ani modrá, jednoducho niekde v strede. A to sa mi páči. Pôsobí veľmi decentne a zmestí sa aj do kabely. Má tvrdú väzbu. Tiež ma zaujal aj s tým, že vás zapája do diania. A nie iba s čítaním. Máte tam rôzne úlohy, akcie, ktoré musíte (mali by ste) spraviť. Donúti vás premýšľať nad svojimi cieľmi, keďže vymyslieť si 101 cieľov nie je vôbec jednoduché. Už musíte nad tým premýšľať a to napríklad ja osobne často robím, no nie vždy mám na to čas. Za toto je veľké plus... 

Hneď na začiatku nájdete miesto pre vyplnenie svojich osobných údajov. Ďalej máte vysvetlivky, ako diár používať, kde sa čo nachádza, keďže tam nájdete skutočne veľa vecí. Aaa aby som nezabudla, existuje aj česká verzia.



Ďalej sa tam nachádza opäť kruh života, kde zistíte čo vám v živote chýba v rôznych oblastiach. Tak viete, na čom zapracovať a to sa hodí. Máte tam aj zoznam úspechov, kde si zapíšete každý úspech a aj tie, ktoré máte za sebou a možno zistíte, že máte za sebou viac než si myslíte... Samozrejme, tam sú aj spomínané ciele, konkrétne 101 cieľov. Nechýbajú tam klasické veci ako vypísané sviatky či prázdniny alebo meniny.



Vždy pred začiatkom mesiaca sa tam nachádza takýto mesačný plánovač. Ja tento plánovač využívam na naplánovanie článkov na daný mesiac a potom mi to už v diári nezavádza. Každý mesiac začína inak. Napríklad Január je v znamení upratania si života. Máte k téme vždy text, ktorý vám ujasní čo sa vlastne máte za tento mesiac naučiť a aká je vaša úloha. V Januári si máte napísať všetky veci, ktoré máte rozrobené alebo ich chcete spraviť a tiež dátum, kedy to chcete dokončiť. Na druhej strane už začína samotný diár - týždeň s dňami, ktoré sú vodorovne. Mne toľkoto priestoru stačí, takže už je to iba podľa preferencii.



Vždy máte hore citát, ktorý vás má namotivovať daný týždeň. Následne tam máte zámer týždňa, nový zvyk, tri najdôležitejšie úlohy. Samozrejme, sú tam meniny, sviatky napísané. Jedna dvojstrana sa rovná jeden týždeň. Na konci dvojstrany tam máte priestor, kde máte napísať za čo ste vďačný v tomto týždni a tiež kreatívne miesto, kde si ja väčšinou kreslím len tak obrázky alebo lepím fotky maličké. Celý diár je preberaný citátmi, ktoré sú naozaj krásne a ani neviem vybrať ten najlepší. Všetky sa mi páčia... Na konci mesiaca je zhodnotenie daného mesiaca, kde si vlastne odpovedáte na nejaké otázky. To vám umožní to, aby ste vedeli či ste boli produktívni a čo ste všetko zvládli. Každý mesiac je na inú tému a po tomto vlastne začína ďalší mesiac...






Na konci diára sa nachádzajú ešte nejaké veci. Konkrétne kruh života na konci roka 2018, takže uvidíte či ste zlepšili nejakú oblasť života alebo nie. Hlavne buďte úprimní samy k sebe. Ďalej tam je miesto na poznámky, priestor na nápady a inšpirácie, obľúbené citáty a moje najlepšie ja. Kde si napíšete všetko, čo sa vám podarilo. Na konci nájdete tiež dve mandaly, ktoré si môžete vyfarbiť. A asi to najzaujímavejšie na konci. Nájdete tam kartičky, ktoré predstavujú nejaké oblasti - napríkald zdravie či peniaze a napíšete si na ne svoje ciele a dáte si ich do peňaženky, aby ste ich mali stále pri sebe. Vždy keď ich zbadáte, tak si spomeniete na svoj cieľ a budete tak o krok vpred. Tentokrát sa v diári nachádza aj taký malý obal, kde ja nosím papieriky.




V dnešnom svete zostať motivovaný je veľmi ťažké. Ja o tom viem tiež svoje. Napriek tomu je dobré sa vždy zastaviť a povedať si, že život predsa nie je až tak zlý. Nedať sa podvoliť ľuďom, ktorí chcú nás iba ovládať ako nejaké bábky. Veď to my nie sme. Nech ste akýkoľvek človek, tak určite ste dobrý vo svojej podstate a máte svoju hodnotu. Tak sa jej nevzdajte len preto, aby ste niekde zapadli. Za to to fakt nestojí... Verte mi. 

A aby som vám dokončila tento článok, tak diár stojí okolo 12 euro, no môžem vám ho fakt s pokojným svedomím odporučiť. Ďakujem zaň a vy mi do komentára napíšte či už máte diár na rok 2018 a či vás zaujal práve tento? Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

6 Comments:

  1. Diár je naozaj krásny! Dlhý čas po nejakom túžim a tento vyzerá pekne. :)

    www.annslifea.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Wow, tak ten vypadá opravdu skvěle. Už se po nějakém dívám, tak uvidím, pro který se rozhodnu. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak po tomto článku si ma definitívne presvedčila siahnuť po ňom. Ja som nikdy nebola diarový typ, doslova som sa musela donútiť si do ňho večer niečo zapísať, ale poslednú dobu cítim veľký únik motivácie a presne preto som hľadala čisto motivačné diáre, kde sa musím zapojiť. Naozaj veľmi pekne si opísala každý kúsok diára, až sa ti čudujem, že si to dokázala urobiť ten popis tak pútavým :)

    https://emmareyess.wordpress.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite odporúčam :D Tak som rada, že som ťa presvedčila a že sa aj článok páči :)

      Odstrániť