F Slová pre niekoho, kto ich potrebuje počuť... - Aďulik Sun

Slová pre niekoho, kto ich potrebuje počuť...

Ahojte :)

 Tento článok je iný. V minulosti som ho napísala do môjho zošita, kde ležal asi polroka. Ani neviem prečo som ho napísala, nemala som na to žiadny špeciálny dôvod. Jednoducho som písala a písala. A písalo sa to takmer samo. Nemala som v pláne to ani vydať, no povedala som si, že je dobré, keď to vydám. Poznám človeka, ktorý je teraz veľmi zamilovaný a sem tam je veľmi ovplyvňovaný, potom sa opäť zamyslí a zistí, že je tak veľmi ovplyvnený, že sa mení. Mení sa v iného človeka a možno si to ani neuvedomuje. Tiež keď to zbadá, tak je v depresiách a je v tom tak veľmi zamotaný, že sám nevie čo je dobré a čo nie... A myslím si, že týchto ľudí je veľmi veľa. Neviem či by som to adresovala práve im, no sú určitou motiváciou k tomu, aby som tento článok publikovala a vôbec aj napísala...



... život nám prináša rôzne skúšky - či dobré alebo zlé. Nikdy nič nie je iba ružové. Život nám ponúka celé spektrum farieb a je len na nás či sa sústredíme na čiernu, šedú a bielu. Alebo budeme žiť pre ružovú, fialovú, oranžovú a iné pestré farby. V živote nie je nič jednoduché - či sa rozprávame o vzťahoch, škole či len každodenných rozhodnutiach. To ale stále nemení fakt, že by sme mali prestať žiť. Život nám vždy ukáže rôzne farby. Všetko je o rovnováhe. Zažívaš teraz čiernu farbu a všetky jej odtiene? Neboj sa. Za chvíľu sa to prevráti a život ti ukáže a hlavne ponúkne pestré farby. A opäť budeš šťastná. Treba veriť, mať otvorené srdce, kráčať smerom vpred a nikdy sa nezastavovať. 

Je jasné, že život nám ukáže svoju silu v podobe vetra, búrok či hotových tornád. Je jedno čo sa nám v živote stane. Dôležitá je naša reakcia. Necháme život vyhrať, nech nás absolútne zničí? Alebo mu ukážeme, že hoci máme jazvy, dolámané konáre, no korene máme pevné? Je to naša voľba. A ja vám verím... Určite ste počuli aj miliónkrát vetu: " Žijeme iba raz a preto treba žiť naplno." Ono... je to klíše, ale je to stále pravda a preto: 

... Nikdy nedovoľ žiť iným ľuďom tvoj život... 
.... Nikdy neľutuj svoje staré rozhodnutia... 
.... Nikdy nerob veci proti svojmu srdcu... 
.... Nikdy nerob to, čo od teba očakávajú iní ľudia.. 
... Nikdy nedovoľ, aby ľudia s tebou mávali ako im to vyhovuje v danom momente... 
.... Nikdy nedovoľ, aby láska z teba spravila podušku pred dvermi... 
... Nikdy neprestaň snívať... 
... Nikdy neprestaň veriť v lásku... 
... Nikdy nič nevzdávať bez boja... 
... Nikdy pri páde nemeň svoj cieľ, ale cestu... 
.... Nikdy nezostaň ticho, keď chceš kričať... 
.... Nikdy neopusti človeka, na ktorého musíš myslieť aspoň raz denne... 
... Nikdy sa nemeň pre iných ľudí, ale pre seba... 

A čo iné by ste už nikdy nespravili vy?  Čo by ste odkázali iným ľuďom? Napíšte mi do komentára... 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Toto je krásne napísané, je veľmi pekné si takéto veci prečítať aj keď vieš že existujú no si pripomenúť aký sme v živote dôležitý a stojí za to ho žiť a nie prežívať :) :) :) Ďakujem krásne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne, potešila si ma :)
      Nemáš vôbec začo :)

      Odstrániť