F PHOTODIARY: Piešťany 2017 - Aďulik Sun

PHOTODIARY: Piešťany 2017

Ahojte :)


Už každoročne sa dostávam do Piešťan v toto obdobie. Je to moja malá tradícia. Vždy si prejdem celé kúpele a funguje to ako super oddych tela a mysle. Keď sa len tak prechádzate po kúpeľoch, pomedzi tie hotely, mosty a sledujete ľudí... Je to krásny pocit. Tak si všimnete aj maličkosti na svete. Je zvláštne ako všetko do seba časom zapadá a pred rokom ste nechápali, prečo sa vám to deje. Všetko sa deje pre niečo. Niečo vás ma naučiť, niečo slúži aby ste čosi pochopili alebo vám má ukázať to, kým ste. Je to zložité, no čo je jednoduché? Nič, čo za to skutočne stojí. Netreba sa vzdať. Nikdy sa nevzdávajte, aj keď to vyzerá, že ďalej sa už nepohnete. To som trošku odbočila od témy, no poďme späť k Piešťanom. Piešťany sú krásne mesto a rozhodla som sa, že vám teda ukážem pár fotiek a tiež vám k tomu čosi aj poviem... Poďme na to! 




Ako každý rok, tak aj tento som absolvovala cestu vláčikom, teda ich malým expresom. Tento vláčik vás prevedie cez celé kúpele, no aj cez mesto. Dokopy je niekoľko zástavok a vy môžete vystúpiť na hocijakej zastávke, kde sa chcete zdržať. Cena vláčika je 2 eurá, pričom deti do 12 rokov platia niečo okolo eura. Stojí to za to a ja som si vybrala takú malú tradíciu.



My sme vystúpili na zastávke Elizabeth café, kde sme rovno zakotvili. Je to nová, malá kaviarnička, kde na vás z každého rohu číha história. Či už cez fotky alebo aj hudba v pozadí. Pôsobí to veľmi zvláštne, no príjemne. Neviem si ale predstaviť, že by som tam trávila nejaké dlhšie obdobie, ale tak sem tam nezaškodí. Ceny sú prijateľné a nijako prehnané.




 Samozrejme, nesmie chýbať ani prechádzka pomedzi lekná a jazierka.








A celý výlet som zakončila plavbou po Váhu. Bol to skvelý zážitok a nikdy naň nezabudnem. Plavba býva veľký a malý okruh,. Malý okruh má 55 minút a veľký okruh má 75 minút. Malý okruh ale bohato stačil. Počas plavby bola aj malá prednáška a loď bola s občerstvením. Cena plavby nebola vysoká - 3 eurá deti, ZŤP a študenti a 4 eurá normálny lístok. 






A ešte pár fotiek, ktoré som si nemohla nechať len pre seba :)






Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil. Teším sa na vaše komentáre, kde mi môžete napísať či ste v Piešťanoch niekedy už boli? 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

4 Comments:

  1. Já navštívila jen letmo Bratislavu ze Slovenska, ale hodně se mi líbí ta kavárnička, působí tak historicky a mile :) a ten vláček měli skoro stejný v Bulharsku, taky jsme tím jeli :)

    Lady Lenna

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Podľa toho ako si to opísala by som sa tam aj ja raz chcela ísť pozrieť. :) Krásny článok aj fotky! :)

    www.annslifea.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite skús a som rada, že som ťa trošku nahnadila :)
      Ďakujem krásne! :)

      Odstrániť