F Zmena je život #4 (Pocity, myšlienky a emócie) - Aďulik Sun

Zmena je život #4 (Pocity, myšlienky a emócie)

Ahojte:)

Ani neverím, že už tu máme štvrtý diel tejto mojej novej série. Mám plno nápadov na ďalšie podobné články, takže ak by ste chceli pokračovanie, tak mi to napíšte dole do komentára. Ja som mala v pláne vydať tieto štyri diely a skončiť sériu, no páči sa mi vaša reakcia a nápady ďalej sú, takže ak chcete, tak mi to napíšte do komentára. Na čo sa pozrieme v dnešnom článku? Dnes by som sa sústredila na pocity, emócie a naše myšlienky. Možno si poviete, že je to veľmi veľká téma. Áno je, no tieto tri veci so sebou veľmi súvisia a nedá sa hovoriť o jednej veci, keď nespomeniem druhú. To je dôvod, prečo som to hneď spojila. Pocity sú podobné ako emócie, takmer rovnaké a myšlienky ovládajú a dokážu zmeniť naše pocity. A na to sa práve sústredíme v tomto diely... 

Londýn, trip, motivácia



Určite ste už počuli miliónkrát slovo ovládanie. Či už išlo o sebaovládanie alebo ovládanie vo všeobecnosti. Ono... nemusí sa to tak zdať, no ovládanie je veľmi dôležité. Nemusí ísť o fyzické ovládanie. My sa v dnešnom článku sústredíme priamo na ovládanie hlavy, resp. ovládanie svojich myšlienok. Hneď na rovinu... ovládať myšlienky nejde. Denne máme tisícky myšlienok a kontrolovať každú jednu  by bolo veľmi náročné až priam nezvládnuteľné. Ale nič nie je stratené. Na ovládanie myšlienok nám boli dané pocity, emócie. To na čo myslíme sa odráža v tom,  čo cítime. To znamená, že ak máme pozitívne myšlienky, tak sa aj kladne cítime a naopak. 

Aké sú pozitívne pocity?

Nádej, šťastie, radosť, láska, odhodlanie. To je 5 hlavných pozitívnych pocitov. Ako zistíme, že máme pozitívne pocity? Jednoducho. Je nám s nimi dobre. Dobre sa cítime. Usmievame sa. Máme sa priam blažene. 


Aké sú negatívne pocity? 

Hnev, nenávisť, zlosť, beznádej, strach. To je 5 hlavných negatívnych emócii. to či prežívame negatívne pocity sa dozvieme tak, že nám je s nimi zle. Pociťujeme úzkosť, nenávisť a máme chuť to celé zabaliť. 



Ako ovládať svoje pocity? 

 

Jednoducho. to na čo myslíme, tak tým sme. Je veľmi dôležité si uvedomiť, že ak myslíme na minulosť, prítomnosť či budúcnosť, tak stále máme myšlienky v hlave a s tým spojené pocity. Ak sa cítime zle, tak to bude ešte horšie. Pocity si môžeme rýchlo zmeniť. Pustite si dobrú hudbu, spomeňte si na niečo krásne. Nemusíte lásku prežívať, aby ste ju cítili. Je vedecky dokázané, že ak športovec beží svoj pretek na trati, tak vykonáva rovnaké myšlienky a pocity, ako keď len na ten beh myslí, resp. keď beží pretek v hlave. Do mozgu sa dostávajú rovnaké frekvencie, ako keby boli zapojené všetky svaly a pritom iba stojí a s mysľou je na trati. To je podľa mňa veľmi zaujímavé. Myšlienky totiž majú frekvencie a tým je jedno, že my sa nehýbeme. Im ide o to, na čo myslíme. A teda ako ovládať svoje pocity? Keď vám je zle, keď sa vám nedarí, tak myslíte na niečo pekné. Predstavte si ako ste sa cítili, keď st boli so svojou láskou. Nemusíte s ňou byť, aby ste svojím spôsobom oklamali svoju hlavu. 

Keď nevieme ovládať svoje pocity a myšlienky, tak máme vlastne stále pocit, že je všetko zlé. Chceme všetko nechať tak, chceme náš súčasný svet vypnúť. Chceme, aby to všetko skončilo. Vidíme všetko negatívne. A pritom stačí jedna pozitívna myšlienka a môže byť všetko inak. Viem, vtedy keď je všetko zlé, je veľmi ťažké si spomenúť na niečo dobré. Je dôležité si uvedomiť, že nie vždy je všetko zlé a negatívne ako to my vidíme. Treba si nechať taký pozitívny nadhľad a tiež vždy čas, aby sme si fakt uvedomili, že to, čo sa nám zdá byť ako koniec sveta, tak nie je to tak.




Dúfam, že sa vám dnešný kratší článok páčil. Teším sa na vaše komentáre. Ak chcete pokračovanie, tak mi to napíšte do komentára. Tiež mi môžete napísať ako sa práve cítite? Dobre? Zle? A prečo? Teším sa na vaše komentáre. 

xoxo
Aďka

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Pozitivní přístup je hooodně důležitý, odvíjí se od něj prakticky všechno. Princip zákonu přitažlivosti :) Ester Starling o něm točila skvělé video, doporučuju :)

    Pěkný článek!

    http://skoricova.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Video som videla :) Sledujem všetko o tomto zákone :) Sama mám niekoľko článkov na túto tému :)

      Odstrániť