F Ako sa objednáva na www.notino.sk ??? ( moje skúsenosti ) - Aďulik Sun

Ako sa objednáva na www.notino.sk ??? ( moje skúsenosti )

Ahojte :)

Dnes to bude veľmi špeciálny článok, ktorý ste chceli aj VY. Chodilo mi viacero otázok a prosieb či by som neobjednala nejaké veci a neposlala vám to poštou, že keď mám s tým skúsenosti a podobne. Chodili mi tiež otázky ako to funguje napríklad pri rôznych typoch prevzatia a podobne. Preto som sa rozhodla, že vám to zhrniem v jednom článku a ak budete mať stále nejaké otázky, tak neváhajte napísať do komentára a ja vám rada odpoviem. 

Jedná sa o objednávaní na stránke www.notino.sk. Je to e-shop kde nakupujem už nejaký ten Piatok a skúsila som rôzne typy dodania. Dnes vám skúsim niečo priblížiť a možno aj sa niečo nové dozviete. 



Sme v bode, kedy ste si vybrali všetky produkty, ktoré chcete kúpiť. Tu si môžete zadať poukážku, ak ju máte. Do políčke, kde som dala červenú sprejovú spravu napíšete kód, ktorý nájdete na poukážke. Na jeden nákup sa dá využiť iba jedna poukážka. Keď ju tam napíšete, kliknite na tlačidlo "OK" a suma sa vám automaticky odráta od nákupu. Keď už ste spokojní a idete ďalej, tak kliknite na ružové tlačidlo "Objednať". Tu sa vám otvorí okno s informáciami, kde napíšete adresu, mail a telefónne číslo. Môžete tiež zaškrtnúť, že chcete to dať ako darček a tým pádom, vám nepošlú faktúru alebo naopak, môžete si to tam dať, že ste firma a pošlú vám konkrétnejšie doklady. Je to naozaj skvelé, že si to môžete vybrať. Keď ste si už vybrali a všetko vyplnili, tak dochádza k platbe. Tu si môžete vybrať niekoľko možností. Ja som vyskúšala dve a to : osobný odber a dobierku. Teraz sa bližšie pozrieme na tieto dve dodania balíčka ... 

Osobný odber :  Osobne si myslím, že je to najlepšia forma. V podstate pri objednávke zaškrtnete, že si prídete pre to osobne do Bratislavy. Výdajňa je na ulici Bajkalská 9, Tri veže. Ak pôjdete zo strany, kde je Slovnaft pumpa, tak hneď  zabočte ako keby chcete ísť ZA vežu. Tam prejdite a hneď tam zbadáte reklamy na e-shop. Nedá sa to nenájsť. Určite to nájdete ľahko. Keď tam prídete, tak hneď v ľavo sú platobné terminály - automaty, kde zaplatíte objednávku. To znamená, že musíte vedieť číslo objednávky. Nemusíte sa báť, že ho nebudete vedieť. Keď bude vaša objednávka pripravená u nich na sklade, tak vám príde sms-ka, že si môžete prísť vyzdvihnúť objednávku a bude tam aj to číslo objednávky. Doba trvania je rovnaká ako pri ostatných spôsoboch. K tomu sa ale vrátim nižšie. Keď už zaplatíte v automate, tak vám vyjde lístoček, ktorý dáte slečne alebo pani za pultom, ktorá vám dá vašu objednávku z ich skladu. Dá vám to do krásnej veľké tašky a hotovo ! Platíte za prevzatie 1 euro, čo znamená, že ušetríte, lebo pri ostatných to hádže okolo 4, 45 eur. Tu sú nejaké fotky z môjho osobného prevzatia : 














Dobierka :  Dobierka je dobrá v tom, že keď ste doma, tak vám to príde rovno domov a nemusíte nikde chodiť. Ja som si to nechala posielať takto niekoľkokrát. Poštovné stojí 4, 45 eur, pričom nezáleží na váhe. Aspoň ja som vždy platila rovnako. V tom máte vlastne poistenie balíka a samotnú poštu, resp. kuriéra. Tu sa dostávame k tomu, že nie vždy má kuriér dobrú náladu a bývajú nepríjemný. Párkrát sa mi stalo, že mi pokazil celý deň alebo som mala sním nejaký negatívny zážitok. Napríklad ... pršalo a on sedel v aute, pričom som ja mokla a ešte mi povedal, aby som si vybrala balík z kufra. On prakticky zobral iba peniaze a išiel preč s tým, že nič nespravil - ani balík mi nevybral z jeho auta. Každopádne, za to nemôže e-shop. Spomínam to iba preto, že pri osobnom odbere je personál milý a komunikatívny - keď máte problém, všetko vyriešia. A to je rozdiel ... 

Doba dodania balíčku je rovnaká pri všetkých platbách. Sú to z pravidla tie tri dni. Keď to spracujú, pošlú vám mail, potom keď vašu objednávku vybavia, tak vám pošlú ďalší mail a pri osobnom odbere aj sms-ku, pričom vám pošlú aj mail aj sms, keď si budete môcť prísť pre to. Pri dobierke je to tak, že vám pošle spoločnosť mail, že vám bude doručovaná zásielka z pravidla na druhý deň a ráno vám pošlú sms, že vám bude DNES zaslaná zásielka a výzva, aby ste zavolali na dané telefónne číslo, ak nie ste doma. Všetko trvá z pravidla 3 dni, pričom raz sa mi stalo, že to trvalo 4 dni pri dobierke. Navyše, pri každom produkte máte napísané, že keď si to objednáte vtedy, keď to pozeráte, tak kedy to približne príde. Záleží či stihnete to do 11 -tej hodiny alebo či to objednávate v pracovný deň alebo cez víkend, prípadne či je štátny sviatok. Všetko to ovplyvňuje objednávku a čas dodania ... ak máte nejakú otázku, ktorú sa chcete spýtať priamo zamestnancov tohto obchodu, tak tu na stránke je priamo online chat, kde vám naozaj skutočne rýhclo odpovedajú a vysvetlia vám podrobnosti. Môžete aj napísať priamo mail nejakému pracovníkovi, ktorý nájdete v kontaktoch na stránke. E-shop je aj na  Facebooku ako Notino.sk. Môžete ich kontaktovať aj tam a oni vám pošli buď mail na kontaktnú osobu alebo vám odpíšu priamo na vašu otázku. :) 

Potom je možný ešte Balikomat , ktorý som ja osobne neskúšala, pretože som nestihla a chcela som vám čo najskôr zodpovedať na otázky v článku. Myslím si, že to funguje veľmi podobne. Tiež sa dá platiť aj prevodom na účet, takže nemusíte riešiť žiadne peniaze do ruky. 


Dúfam, že som zodpovedala na rôzne otázky, ktoré mi chodili. Ak máte ešte stále nejaké, tak mi ich napíšte do komentára alebo do správy na FB. Rada odpoviem ... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

15 Comments:

  1. Já to mám vždycky bohužel na dobírku, taky bych chtěla osobní odběr, jenže to není možné :( :D
    Denisse Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. možno keby prídeš do Brna - tam majú sklad :)

      Odstrániť
    2. osobní odběr je možný v Brně, Ostravě a Praze :) Je to na stránkach ...

      Odstrániť
  2. Skvělý článek, moc se ti povedl :) Já sama na parfums.cz nakupuji často, ale věřím tomu, že ostatním, které váhají, tento článek pomůže při rozhodování :)
    Sweater Weather Tag

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten svetrík s pandou je skvelý !!! :D super článok :D
    Girl with pink nails

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dnes som tam bola. Platobné terminálny v prd... pokazené :D Kľudne to mohli nechať po starom keď sa platilo klasicky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej som hodila peniaze a lístok o zaplatení žiadny, tak búcham tam do tej obrazovky rukou a nakoniec mi vyliezol so slovnou formulkou že : Chybná fakturácia :D:D:D. A potom slečna že, máme to pokazené a všetky tri :D.

      Odstrániť
    2. :D :D :D tak to si mala šťastie :D

      Odstrániť
  5. Ja som tam nakupovala už veľakrát a vždy som bola spokojná. Aj so zbožím, tak aj s osobným odberom. Nikty žiaden problem a vše rýchlo vybavené.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tiež tam už roky nakupujem a vždy som maximálne spokojná. Právom si zaslúžili ocenenie shop roku :)

    OdpovedaťOdstrániť