F 2 + 1 TIP NA PRODUKTY S VITAMÍNOM C PRE VAŠU RUTINU! - Aďulik Sun

2 + 1 TIP NA PRODUKTY S VITAMÍNOM C PRE VAŠU RUTINU!

 Ahojte :) 


Vitamín C je látka, ktorá je podľa mňa spomínaná všade na internete. Existujú rôzne formy ako vitamín C aplikovať na pleť - klasické séra, krémy, pumpičky, pipety či také tie sklenené "tuby". Už som videla naozaj kadečo a ani sa nečudujem. Vitamín C je skutočne zaujímavý pre naše telo a aj pre pleť. Vitamín C pomáha chrániť naše bunky, je dobrý pre imunitu a hlavne bojuje proti starnutiu pleti. To som teraz povedala veľmi jednoducho, ale určite nájdete na nete rôzne články. Ja som mala možnosť si vybrať produkty z elnino.sk a vybrala som si práve tieto s  vitamínom C. A aké boli? Spravili na mňa dojem? To sa dozviete v článku... 




Nie som žiadny odborník na skin care ani na vitamín C. Určite je potrebné, aby ste si načítali o tejto látke viac informácií na internete, našli nejaké odborné články. Využívanie vitamínu C začína byť bežné pre čoraz viac ľudí, avšak treba dávať pozor na to s čím sa kombinuje. 


PREČO SOM ZAČALA S VITAMÍNOM C JA? 



Začala som ho postupne pridávať do svojej rutiny asi pred rokom, keď bol taký najväčší BUM. Vtedy som si niekde prečítala, že pomáha zabraňovať predčasnému starnutiu pleti. Ja som typ človeka, ktorý sa snaží pôsobiť preventívne a teda som do toho išla. Niekedy som ho používala, niekedy nie. Samozrejme som začínala s nízkym percentom. A to odporúčam aj vám... Ponuka je naozaj široká a netreba sa v tomto smere nikde ponáhľať. Som toho názoru, že v tejto oblasti je menej viac. A čím nižšie percento na začiatok, tak tým lepšie pre vašu pleť. Vitamín C je síce prospešný, ale ak vaša pleť nie je zvyknutá, tak môže aj pekne uškodiť... 



Vitamín C je rozjasňuje pleť, zjednocuje tón pleti a dokáže blahodarne pôsobiť na problémové partie pleti - akné, pigmentové škvrny. Taktiež chráni pleť pred oxidačným stresom a podporuje tvorbu kolagénu. Vitamín C nie je žiadna novinka na trhu a má za sebou neskutočne veľa odborných štúdií, odborných článkov a rôznych výskumov... 



ČO POTREBUJETE VEDIEŤ NA ZAČIATOK? 


Naozaj odporúčam začať s nízkym percentom a postupne zvyšovať, keď vaša pleť nebude mať nejakú zlú reakciu. doprajte svojej pleti naozaj čas na zareagovanie, predsa to je stále niečo nové, s čím sa možno doteraz nestretla. 


Ja ho používam ráno, keďže mi tak viac vyhovuje. V podstate je na každom, kedy začne a kedy ho bude aplikovať. Niektoré články uvádzajú, že je dobré s aktívnymi látkami počkať do nejakých 30 rokov, avšak ja mám 26 a moja pleť to už ocenila. Tu sa asi treba riadiť sedliackym rozumom a samy najlepšie viete, čo potrebujete a ako často. 


Neodporúča sa kombinovať s retinolom, keďže sú oba silné antioxidanty. Ale inak by nemal byť problém, avšak aj tu platí, že treba sledovať pleť a riadiť sa podľa vlastných potrieb. 


VŽDY, VŽDY A VŽDY treba skúsiť vitamín C na kúsok kože. Spraviť si test či sa nestane nejaká reakcia - začervenanie. Ak vitamín C zmenil konzistenciu, farbu alebo vôňu, tak sa "pokazil", keďže vitamín C oxiduje. A dávajte si pozor, aby bol v tmavých fľaškách, keďže by nemal byť na slnku/svetle. 





MOJE TIPY NA PRODUKTY S VITAMÍNOM C? 



Ja som skúšala už pomerne dosť produktov, ale dnes vám chcem povedať pár slov o produktoch značky Make up revolution. A to konkrétne  vám chcem ukázať Sérum s 12,5 % vitamínom C a Sérum s 3% vitamínom C. Tu platí pravidlo, že treba začať pri 3%, neskôr prejsť na vyššie percento. 


Obidve séra majú pumpičku, čo ja oveľa viac preferujem, keďže sa produkt nestretáva toľko so vzduchom a teda pomalšie oxiduje (problém môže byť, keď je pipeta, tam sa pravidelne dostáva do produktu vzduch). 


Ak by vám produkt sedel, môžete prejsť na väčšie balenie. Tieto séra mám ja vo veľkosti 30 ml a bohato mi stačili. Ja som používam sérum s 3% a sestra s 12,5%, keďže ona už dlhšie používa aktívne látky vo svojej rutine. sérum stojí okolo 10 euro, čo je prijateľná suma za množstvo produktu. 


Balenie majú elegantné, farebné. Ale to je pri takomto produkte asi aj nepodstatné, keďže tu naozaj ide o ten obsah. 





AKO NAŠA PLEŤ REAGOVALA? 


Ja som používala 3% vitamín C. Musím povedať, že konzistencia bola dobrá, taká redšia, veľmi ľahká. pri roztieraní bola jemne gélová. Obidva produkty mali jemnú vôňu a čím viac som produkt používala, tak tým viac mi to nevoňalo. Jednalo sa o celkom výraznú vôňu, ktorá zostala aj po nanesení produktu. Produkt sa pekne vstrebal po vmasírovaní do pleti. Sestra mala rovnakú skúsenosť aj s 12,5% vitamínom C. 



A výsledky? 

Ja si nemyslím, že je čas hovoriť o výsledkoch. Z toho dôvodu, že vitamín C podľa mňa treba používať dlhšie obdobie, pravidelne a hlavne naozaj, naozaj dlho. Ale môžem povedať, že som nemala žiadnu reakciu na produkt. Nemala som ani červenú pleť. Zo začiatku ma produkt jemne štípal, ale naozaj jemne. Časom si pleť zvykla. Ak by vás produkt štípal pravidelne, objavilo by sa aj začervenanie, tak určite zmyte produkt a skúste neskôr (keď sa pleť samozrejme upokojí). 


Nevnímam nejaké zásadné zmeny na pleti. Je pravda, že mám pocit, že v tomto období (jar) si myslím, že mám pleť jemnejšiu a tvorí sa mi menej vyrážok. Ale či je to spojené s týmto vitamínom C vám nezaručím. Časom vám dám vedieť určite na mojom instagrame (@aduliksun). 






Pri tomto produkte sa priznám, že som ho ešte pravidelne neskúšala. Nestihla som, keďže mám otvorené iné kapsule. Ale teda sa jedná o ELIZABETH ARDEN CERAMIDE VITAMIN C CAPSULES RADIANCE RENEWAL SERUM. Balenie obsahuje 30ks kapsúl. Nájdete tento produkt na stránkach za necelých 22 euro. 


Síce som tento produkt ešte neskúšala, no chcela som vám ukázať, že produkty s vitamínom C nemusia byť iba vo forme séra či krému (gélu), ale môžu byť aj v kapsliach. A musím sa priznať, že tie kapsule mne osobne najviac vyhovujú a siahnem po nich vždy opakovane a vraciam sa k nim. 


Malo by sa jednať opäť o rozjasňujúce a omladzujúce sérum pre ženy. Na internete nie je veľa recenzií, no keď už nejaké nájdete tak majú dobré hodnotenie. Nechcem prevziať nikoho slová, ale určite vám dám vedieť môj názor na instagrame. Ja mám tieto kapsule rada, keďže mi prídu veľmi praktické, no treba si zvyknúť na aplikáciu - hlavne, mám pocit, že každá kapsula je iná a teda aj tá manipulácia s ňou môže byť trošku iná. No princíp ostáva. Ja vám určite viac poviem na instagrame časom, keď budem skúšať pravidelne! 






Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil. Do komentára mi môžete napísať či vitamín C máte vo svojej rutine a ak áno, tak aký produkt? Teším sa na vaše komentáre... 


PS: Článok bude časom aktualizovaný a budú doplnené výsledky, ktoré sme docielili vďaka týmto produktom. Nateraz ich skúšam krátko, aby som mohla prisudzovať zmeny na pleti práve produktom. Chcela som vám produkty ukázať a povedať vám moja prvé dojmy. Priamo výsledky budú doplnené neskôr.

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

4 Comments:

  1. Ahoj, nehnevaj sa, ale tento článok má nulovú hodnotu. Len píšeš ako čo vyzerá, čo si môžeme prečítať na internete, ale naozaj na čo som sa tešila boli výsledky týchto produktov, o ktorých som sa však nedočítala. Pre mňa sklamanie, budúci članok bude hádam lepší.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj :) Určite sa nehnevám. Článok plánujem určite aktualizovať, keď budem môcť hovoriť o výsledkoch. Produkty používam krátko, aby som niečo hovorila, že toto je výsledok tohto produktu (ako píšem aj v článku). Nejaké zmeny vidím, ale nič zásadné a preto som radšej to neprisudzovala priamo produktu. Ale článok bude určite aktualizovaný po nejakom čase, aj keď je to asi neštandardný postup.
      Na tvoj podnet som tam dopísala na koniec, že článok bude aktualizovaný, aby teda ďalší ľudia vedeli. Ďakujem.
      Verím, že ďalší článok sa ti bude páčiť oveľa viac a dočítaš sa v ňom o tom, čo budeš od neho očakávať. Každopádne ti ďakujem veľmi za komentár a aj za spätnú väzbu. :) A prajem ti ešte krásny deň. :)

      Odstrániť
  2. Doplňky stravy a vitaminy jsou hodně důležité, sama se je v nějaké formě snažím doplňovat a i tyhle produkty jsou skvělé tipy. :)

    OdpovedaťOdstrániť