F ELEKTROKOLOBEŽKY PRIŠLI AJ DO VYSOKÝCH TATIER! POPRADSKÉ PLESO NA ELEKTROKOLOBEŽKE UŽ NIE JE PROBLÉM! - Aďulik Sun

ELEKTROKOLOBEŽKY PRIŠLI AJ DO VYSOKÝCH TATIER! POPRADSKÉ PLESO NA ELEKTROKOLOBEŽKE UŽ NIE JE PROBLÉM!

 Ahojte :) 


Zažiť niečo v Tatrách sa dá aj keď zrovna neleziete na nejaký štít. Vysoké Tatry už dávno nie sú iba o turistike. Vysoké Tatry sú čoraz viac prístupné každému z nás a naozaj každý si tam nájde aj tú svoju záľubu. A je jedno či vás baví prejsť lanovým svetom a hrať sa na Tarzana, je jedno či chcete behať po betóne a a iba sa kochať výhľadmi z hora alebo či sa chcete niekde odviesť a pozrieť si Vysoké Tatry z inej strany. Všetko tu nájdete... a my sa dnes pozrieme na jednu možnosť ako si užiť Popradské pleso na elektrokolobežkách! Tak poďme na to... 




Ja si rada dám aj turistiku. Rada si aj oddýchnem. Ja som taký človek, ktorý rád tieto veci strieda. A už som si zvykla, že nie vždy v horách sa musí jednať o turistiku. Dnes by som vám chcela dať tip na jeden výlet, zážitok, ktorý síce nie je o turistike, prechádzke, no nezabudnete na to... 





RODINNÉ POPRADSKÉ PLESO 


Popradské pleso je taká oblasť v Tatrách, kde sa v pohode dostanú aj kočíky či rodiny s malými deťmi. Prevažne je to prechádzka po asfalte. Takže nie je problém, len to trošku trvá. Samozrejme, nie veľa. Aj ja som si prešla túto trasu peši, rovnako tak aj hore po kopcoch v tejto oblasti. 

Priamo pri plese sa nachádza Chata pri Popradskom plese. V areály nájdete aj toalety, reštauráciu či menší bufet. Je to veľmi pekné prostredie, ktoré stojí za to si to pozrieť a zažiť to. A ak tam pôjdete, môžete ísť peši alebo teda na elektrokolobežkách, o ktorých vám poviem viac za chvíľu. 


Ja mám túto lokalitu rada, aj keď zas často sem nechodíme, keďže je to "trošku bokom" priamo od centra. A ja si idem posledné obdobie, hlavne to centrum Tatier. 









ELEKTROKOLOBEŽKY A TRASA NA POPRADSKÉ PLESO


Ísť na elektrokolobežke na Popradské pleso je zážitok. Áno, stretnete sa s rôznymi pohľadmi ľudí, ale väčšina to ľuďom praje, keďže si uvedomuje, že ide o zážitok, nie o nejaké zničenie Tatier. A vlastne, je to elektro, nijako neničia ani prírodu. 

Je to extrémne rýchlo, naozaj veľmi expresne ste na Popradskom plese. Nám to trvalo aj s malými zastávkami necelých 30 minút od stánku, kde si ich beriete. 



A kde si ich teda môžete zobrať? 


Oveľa viac informácii nájdete TU. Ale v skratke - môžete si zakúpiť kolobežky na 3 hodiny a pokojne teda aj viac hodín. My sme za 3 hodiny platili 29 euro, pričom každá ďalšia hodina je po 5 euro. Môžete si ju kúpiť v stánku medzi obchodníkmi. Dá sa aj vopred objednať. Vopred sa v hotovosti platí aj 20 euro záloha. 

Dostanete reflexné pásiky, prilby, taktiež potrebné inštrukcie. Kolobežky nejdú nejako rýchlo, takže sa netreba vôbec báť. Treba dávať pozor na ľudí na trase a taktiež aj na autá, ktorých ale nestretávate veľmi veľa. K dispozícii máte aj kontakt priamo do obchodu, keby vám došla batéria alebo by ste zablúdili. Našli by vás, prišli by priamo za vami. 


Trasa na Popradské pleso 


Táto trasa nie je vôbec zložitá. V podstate idete dole hlavnou cestou, odbočíte do ľavej strany a už iba rovno. A hlavne! Je to super značené, takže naozaj nemáte ako zablúdiť. A môžete si z pohodlia vychutnať prírodu. Kolobežky to hravo zvládli - aj kopce. 
















Tento zážitok vám rada odporúčam. Je to naozaj niečo iné a možno také obohatenie všednej dovolenky v Tatrách - možno ako pridanie do svojho programu na poldňa. Do komentára mi môžete napísať, že či by ste do toho išli alebo ako ste na tom? Láka vás to? Teším sa na vaše komentáre... 


xoxo

Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Koloběžky jsou super, jeli jsme na nich v Krkonoších a bylo to příjemné zpestření. V Tatrách to bude taky bomba, moc hezké fotky! :)

    OdpovedaťOdstrániť