F 1 tip na miesto, kde môžete vidieť sochu Ježiša Krista na Slovensku - Aďulik Sun

1 tip na miesto, kde môžete vidieť sochu Ježiša Krista na Slovensku

 Ahojte :) 


Odpoveď na vetu v nadpise je... Klín. Miesto, kde sa nachádza socha Ježiša Krista sa volá Klín. Je to malá dedinka, ktorá s týmto miestom láka turistov z celého Slovenska. A my sme to museli vidieť naživo! A teraz vám prinášame zábery priamo z tade... 



AKO SA DOSTANETE PRIAMO K SOCHE? 


K soche sa dostanete tak, že prídete do dedinky s názvom Klín na Orave. Následne autom prejdete cez celú dedinu. Počas celej trate sú napísané tabule "cesta k soche Ježiša", takže určite neminiete. Majú to skutočne dobre značené. 


S autom prídete rovno až pri také občerstvenie, kde predávajú aj suveníry alebo môžete pokračovať až hore do areálu so sochou. Ak chcete prejsť bolestnú cestu Panny Márie, tak auto musíte nechať dole. Potom to je peši iba pár minút, no treba rátať so strmým stúpaním.  

























ČO JE NA TOMTO MIESTE ZAUJÍMAVÉ? 


Stvoriteľom tejto sochy je slovenský rezbár Peter Ganobjak. Rozpätie rúk má 7 metrov a váži 23 tón. Toto miesto je výnimočné tým, že je to tretia najväčšia socha Ježiša Krista vo svete. Otváracie hodiny tohto miesta nie sú nejako špecifikované. Dobrovoľné vstupné je 1 euro pre podporu a obnovu o tohto miesta. 


Miesto ponúka okrem sochy Ježiša Krista aj sochu pápeža, prístrešok, kaplnku s knihou návštev a taktiež je to hlavne miesto plné pokoja, ticha. A to aj keď sú tam turisti. Všetci sú vždy na seba veľmi milí a pokojní. 


Na danom mieste si môžete kúpiť aj magnetku v kaplnke alebo pohľadnicu. Je to veľmi príjemné miesto, kde veľa ľudí nachádza pokoj. 




Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a do komentára mi napíšte či ste tu boli, či ste o tomto mieste počuli? Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Ty máš tak krásné zážitky z cest! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Slovensko je krásne, to Slovensko robí samo :) ale ďakujem, som rada, Že som tento rok strávila leto v tomto štýle :)

      Odstrániť