F 1 tip na super nezabudnuteľný zážitok! Veža snov vo Vysokých Tatrách! - Aďulik Sun

1 tip na super nezabudnuteľný zážitok! Veža snov vo Vysokých Tatrách!

 Ahojte :) 


Toto bolo dlho miesto, ktoré som chcela vidieť a keď sme plánovali výlet do Vysokých Tatier, tak bolo jasné, čo bude naša jedna zastávka. Ja som išla akurát s ľuďmi, ktorí sa boja výšok, ale ani to nás nezastavilo. A bol to skvelý zážitok! 





KDE SA ATRAKCIA NACHÁDZA A KDE ZOHNAŤ VSTUPENKY? 


Táto atrakcia sa nachádza na Solisku, resp. v časti Štrbské pleso. Nájdete ju hneď pri detskom ihrisku, ktoré je pri občerstvení. Je naozaj vysoká, takže ju neminiete. Vyslúžila si aj niekoľko negatívnych ohlasov, ale aj množstvo známych tvári sa prikláňa k tomu, že je to skvelý nápad a výborný zážitok. K tomu sa ale dostaneme neskôr v článku. 


Vstupenky sa dajú kúpiť aj online, vopred. V tom prípade musíte dodržať presný čas, ktorý si tam samy zvolíte. Inak vás tam nepustia. My sme zvolili kúpu na mieste a mohli sme sa tak rozhodnúť podľa počasia, kedy chceme ísť. Stále to je vyhliadka a chcete mať krásne výhľady. 

A cena nie je vôbec nejaká prehnane vysoká. Cena pre dospelého je 13 euro na mieste (online 12 euro), dieťa do 3 rokov zdarma, dieťa od 3 do 15 rokov 9euro (8,50e online) a seniori taktiež po 9euro (8,50e online). Bola som aj na vyhliadke, ktorá stála oveľa viac a to tam neboli výhľady na Tatry. 










PÁR INFORMÁCII O VEŽI SNOV 


Veža snov je vysoká 53m, čo umožňuje skutočne krásny výhľad. Taktiež je bezbariérová, čo umožní krásny zážitok aj ľuďom, ktorí sa nemôžu z nejakého dôvodu dostať na štíty alebo sa jednoducho boja. Stretla som tam niekoľko ľudí, ktorí sa báli výšok a ledva sa pozreli na ten výhľad. 


Počas cesty hore máte na každom poschodí SOS, takže keby sa niečo dialo, presne vedia, kde sa nachádzate. Taktiež tam máte vždy vyobrazené na koľkom poschodí ste. A v neposlednom rade tam máte aj vzdelávacie obrazovky, kde sa vždy niečo nové dozviete. O a áno, skoro som zabudla. Teraz poteším hlavne deti, ale je tam aj tobogán (ten je za príplatok 3 eurá). 


Hore na vrchu máte ďalekohľad, nápis veža snov a taktiež snáď dve najväčšie atrakcie. Prvou je spevnená sieť, cez ktorú môžete prejsť a vidieť tak pod sebou 53m vzdialenú zem. A tou druhou je sklenený kútik, kde aj zábradlie, aj zem je zo skla. A poviem vám, je to adrenalín. 


Hore máte aj merač času, kde si môžete podľa vstupenky zmerať čas, koľko vám zostáva. Na prejdenie celej atrakcie máte hodinu, čo dokáže byť problém, keď idete s niekým, kto ide pomalšie z nejakého dôvodu. 


Samozrejme, máte tam krásne výhľady. Vidíte krásne hory, vrcholy skalnatých brál a taktiež vidíte aj Hotel Patria, Štrbské pleso. Je to tam parádne. Ja nerozumiem odporcom týchto vyhliadok, ktorí argumentujú tým, že je to železo. Je to vysoké 53m, nemôže to byť len tak z niečoho, keď to má udržať ľudí. Zas to musí spĺňať nejaké bezpečnostné parametre. Stačí sa na to pozrieť aj z iného uhlu, z uhlu iných ľudí. 








Inak, keby vás zaujali kraťasy, ktoré mám na fotkách, tak sú z uzavy.com a mám pre vás aj kód. Konkrétne, keď zadáte "ADULIKSUN", tak získate až 40% zľavu na čokoľvek. Nemáte za čo... kraťasy sú super, elastické a pohodlné. Majú v ponuke viaceré dizajny a kolekcie. Stačí si vybrať. 





ZÁŽITOK, NA KTORÝ NEZABUDNETE! 


Táto veža snov je taká naozaj veža snov. Je tam krásne. Máte tam krásne výhľady. Umožní vám vidieť krásu Tatier bez toho, aby ste museli ísť niekde na bralo. Áno, aj to je zážitok ale nie všetci máme také možnosti. Vežu snov hodnotím ako naozaj veľmi zaujímavý, pekný zážitok, ktorý aspoň raz musíte absolvovať








Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil a teším sa na ďalší článok! Dúfam, že aj opäť z tejto série z cestovania. Do komentára mi môžete napísať či ste tu už niekedy boli alebo vás to láka? Teším sa na vaše komentáre... 

xoxo
Aďka 

CONVERSATION

4 Comments:

  1. Vy máte na Slovensku velmi nádherné hory. V roce 2019 jsme jeli na Malou Fatru a bylo to tam úchvatné.
    I Tatry vypadají dobře. Co se týče té věže, myslím, že vypadá dost bytelně a že se nezbortí, když tam vlezu. Špatné by ale bylo, kdyby byla bouřka a uhodil do ní blesk. Proto bych si to naplánovala na nějaký den, kdy nejsou mraky, abych měla jistotu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To áno, máme aj Vysoké, no aj Nízke Tatry :) ale aj celkovo kopce ako také :) Odporúčam navštíviť Jasnú...
      Na veži aj v prípade búrky je všetko zabezpečené a v prípade veľmi zlého počasia ani neotvoria :)

      Odstrániť
  2. Skvělý tip na cestování, ve Vysokých tatrách jsem nikdy nebyla, ale moc ráda tam někdy zavítám. :))

    OdpovedaťOdstrániť